Gewonden tijdens concert Limp Bizkit

De Amerikaanse rockband Limp Bizkit heeft zich teruggetrokken uit het Australische Big Day Out muziekfestival, vanwege ongerustheid over de veiligheid.

Ongeveer 30 mensen moesten uit de moshpit getrokken worden tijdens het optreden van de band op vrijdag, nadat duizenden fans richting het podium stormden. Naar verluidt heeft één vrouw een hartaanval gehad en zijn verder nog 6 mensen in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

De organisatoren van het festival wijten het incident aan de grote hitte en het enthousiasme van het publiek, welke meteen deed herinneren aan de tragedie op het Roskilde festival vorig jaar, toen 9 mensen overleden als gevolg van verstikking.
"Het optreden van de band was van een dusdanige intensiteit, dat ze ongekende en wilde reacties van het publiek voor het podium losmaakte," zeiden de organisatoren.

Limp Bizkit stopte meermalen hun optreden in Sydney, waarbij zanger Fred Durst het publiek tot kalmte maande. Toen het meisje ogenschijnlijk een hartaanval kreeg, stopte de band 20 minuten en wilde eigenlijk helemaal niet meer spelen. Politie ter plaatse wees er echter op dat dit rellen zou kunnen veroorzaken onder het 20,000-koppige publiek.

"We willen onze diepste verdriet uiten over de verwondingen die onze fans hebben opgelopen tijdens het Big Day Out concert," zei Limp Bizkit in een verklaring.
"Zorg voor de veiligheid en het welzijn van onze fans is onze eerste prioriteit. Dat mensen gewond raken tijdens, wat een prettige en verenigende ervaring zou moeten zijn, raakt ons diep. De band zei verder dat ze geen vertrouwen meer in de veiligheid hadden en hebben zich teruggetrokken uit de laatste 3 dagen van het zesdaagse evenement.