FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 januari 2001

Mobiele telefoon van 2 ton

Mischa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor veel jongeren is een mobieltje een statussymbool dat ze liever niet verliezen. Maar een Londense juwelier levert mobiele telefoons die de bezitter echt beter in de kluis kan laten liggen. Voor een bedrag tussen de 20.000 gulden en het tienvoudige kan de liefhebber daar een GSM bestellen en naar wens laten versieren met diamanten, robijnen of smaragden.

De Londense vestiging van juwelier De Grisogono heeft ook al enkele exemplaren van twee ton (!) verkocht. "Onlangs nog een met robijnen en diamanten hartjes. Maar afhankelijk van de gebruikte juwelen kan het bedrag nog hoger uitvallen", aldus de juwelier.

Hij gebruikt Motorola's die hij op aanwijzing van de klant inlegt met de edelstenen. Hij werkt veel met zwarte diamanten die hij combineert met robijnen, parels en smaragden.

He, psst.. Telefoon kopen?

McDonalds wil meer kids

McDonals wil meer kinderen in de restaurants, en om dat te bereiken gaat de hamburgerketen samen met Compaq systemen installeren waarmee kinderen videospelletjes kunnen spelen in de restaurants. De kleurrijke uitvinding is 'McMagination' gedoopt.

De apparaten zijn getest in een aantal Amerikaanse restaurants. Op de computers kunnen twaalf verschillende videospelletjes worden gespeeld. Uit onderzoek bleek dat er met behulp van de apparaten meer ouders met hun kinderen op daluren konden worden binnengehaald.

In Nederland heeft McDonald's twee vestigingen waar op dit moment computers met internettoegang staan opgesteld. De computers zijn voorzien van een bescherming tegen kind-onvriendelijke sites op internet. Mocht het Nederlandse initiatief met de internetcomputers succes hebben, dan zullen ook andere vestigingen voorzien worden van een apparaat. Of en wanneer de McMagination definitief naar de Benelux komt, kon een woordvoerster van McDonald's Nederland niet vertellen.

Gewonden tijdens concert Limp Bizkit

De Amerikaanse rockband Limp Bizkit heeft zich teruggetrokken uit het Australische Big Day Out muziekfestival, vanwege ongerustheid over de veiligheid.

Ongeveer 30 mensen moesten uit de moshpit getrokken worden tijdens het optreden van de band op vrijdag, nadat duizenden fans richting het podium stormden. Naar verluidt heeft één vrouw een hartaanval gehad en zijn verder nog 6 mensen in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

De organisatoren van het festival wijten het incident aan de grote hitte en het enthousiasme van het publiek, welke meteen deed herinneren aan de tragedie op het Roskilde festival vorig jaar, toen 9 mensen overleden als gevolg van verstikking.
"Het optreden van de band was van een dusdanige intensiteit, dat ze ongekende en wilde reacties van het publiek voor het podium losmaakte," zeiden de organisatoren.

Limp Bizkit stopte meermalen hun optreden in Sydney, waarbij zanger Fred Durst het publiek tot kalmte maande. Toen het meisje ogenschijnlijk een hartaanval kreeg, stopte de band 20 minuten en wilde eigenlijk helemaal niet meer spelen. Politie ter plaatse wees er echter op dat dit rellen zou kunnen veroorzaken onder het 20,000-koppige publiek.

"We willen onze diepste verdriet uiten over de verwondingen die onze fans hebben opgelopen tijdens het Big Day Out concert," zei Limp Bizkit in een verklaring.
"Zorg voor de veiligheid en het welzijn van onze fans is onze eerste prioriteit. Dat mensen gewond raken tijdens, wat een prettige en verenigende ervaring zou moeten zijn, raakt ons diep. De band zei verder dat ze geen vertrouwen meer in de veiligheid hadden en hebben zich teruggetrokken uit de laatste 3 dagen van het zesdaagse evenement.

Backstreet Boy nodigt fans uit

Kleine jongens worden groot, en ook de Backstreet Boys zijn allang geen "boys" meer. Backstreet Boy AJ McLean maakt inmiddels trouwplannen met zijn vriendin Amanda Latona. De plannen zijn geheim, maar AJ wil wel een groep fans uitnodigen.

Toen zijn medebandleden Brian Littrel en Kevin Ritchardson vorig jaar trouwden, hielden ze de details strikt geheim en smeekten ze fans om weg te blijven en hun dag niet te verstoren. In tegenstelling tot Brian en Kevin wil AJ de fans, die 90 websites aan zijn vriendin hebben besteed, bedanken voor hun belangstelling, door ze te betrekken bij de mooiste dag van zijn leven.
"Ik wil zo’n 4000 fans uitnodigen, om ze iets heel intiems en persoonlijks in mijn leven te laten meemaken", aldus AJ.

De trouwdatum is nog niet achterhaald door de paparazzi...

Woningbouw te dicht bij vuurwerk

De gemeente Enschede is, in strijd met landelijke richtlijnen, nieuwe woningen op een afstand van 600 meter van een vuurwerkopslagplaats aan het bouwen.

De gemeente zegt, dat ze wettelijk niet in staat zijn om de bouw op de Vinex-locatie Eschmarke tegen te houden. Wethouder E.Koopmans wil de kwestie voorleggen aan minister de Vries als deze maandag een werkbezoek aan Enschede brengt.

Enschede verwijt het ministerie van VROM te langzaam te zijn met de regelgeving omtrent vuurwerkopslagplaatsen. Direct na de ramp bij S.E. Fireworks heeft minister Pronk volgens Koopmans aangekondigd snel met wettelijke regels te komen. In september adviseerde VROM gemeenten om binnen een straal van 800 meter van een vuurwerkopslagplaats met meer dan 750 kilo professioneel vuurwerk geen nieuwe huizen te bouwen.

Het vuurwerkbedrijf van K. Haarman heeft een vergunning om 150.000 kilo vuurwerk op te slaan, waaronder professioneel vuurwerk. Omdat de richtlijnen nog niet zijn vastgelegd kon Enschede volgens wethouder Koopmans een vergunning voor de bouw van 100 nieuwe woningen niet weigeren. Binnen een straal van 800 meter van het vuurwerkbedrijf van Haarman zijn nu al 1.200 woningen en een woonwagenkamp gesitueerd. Er is nieuwbouw gepland voor in totaal 1.500 woningen.

Directeur C. Toering van woningbouwcorporatie Domijn, dat de woningen bouwt, verklaarde in het tv-programma Netwerk dat hij niet op de hoogte was van de richtlijnen. Volgens hem moet de gemeente het vuurwerkbedrijf verplaatsen. Dit is volgens wethouder Koopmans onmogelijk, omdat binnen de gemeentegrenzen geen terrein is waarbij in de nabijheid geen woningen staan.

Cultureel Jaar Rotterdam officieel begonnen

Gisteren is in Rotterdam officieel het Cultureel Jaar geopend. De opening is de officiële start van het jaar waarin de havenstad Culturele Hoofdstad van Europa is, en werd bijgewoon door koningin Beatrix en president J. Sampaio van Portugal. Rotterdam deelt de titel culturele hoofdstad met collega-havenstad Porto.

De stad wil zich het komende jaar presenteren als "broedplaats voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunst, architectuur en multicultuur", aldus P. Nouwen, voorzitter van Rotterdam 2001. "De stad wil laten zien dat alles, waarvan velen denken dat het er niet is, er wèl is", wist hij te vertellen in zijn toespraak. Burgemeester Opstelten van Rotterdam noemde de havens van zijn stad en Porto een "uniek toneel voor de culturele hoofdstad".

Het programma van Rotterdam 2001 bestaat uit 333 culturele onderdelen. Op 1 januari begon het culturele jaar al officieus met een daklozenmanifestatie in de Laurenskerk. Verder zijn in de stad al diverse projecten te zien zoals Going Dutch, waarbij bedrijven een kunstwerk uit hun collectie op hun gevel projecteren, en het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

EC onderzoekt cd-prijzen

De Europese Commissie onderzoekt of de vijf grote platenmaatschappijen in Europa de cd-prijzen kunstmatig hoog houden. Sony, EMI, Warner-Music, Universal en BMG, evenals achttien verkoopketens, dienen binnen enkele maanden opheldering te verschaffen over hun verkooppraktijken. In de Verenigde Staten zijn dezelfde platenmaatschappijen vorig jaar op hun vingers getikt wegens illegale prijsafspraken.

Verantwoordelijk Europees Commissaris Monti (concurrentie) benadrukte gisteren dat het onderzoek zich in een eerste fase bevindt. 'Er is nog geen enkel bewijs dat de maatschappijen hun cd-prijzen in de Europese Unie op elkaar afstemmen', liet hij weten. Dat de Commissie niettemin informatie verzamelt, is het gevolg van een tip van de Amerikaanse concurrentiewaakhond FTC. Die acht bewezen dat de grote vijf prijsafspraken maakten, waardoor de consument onnodig veel voor cd's betaalde. In de VS trof de FTC een schikking met de platenproducenten.

Monti kreeg zelf al argwaan toen hij vorig jaar de fusie tussen Time-Warner en EMI moest beoordelen. Daarbij stuitte hij op papieren die kunnen duiden op prijsafspraken over cd's.

Volgens de Commissie wordt de EU-markt voor cd's gedomineerd door de grote vijf. De maatschappijen moeten op korte termijn uitleg geven hoe zij hun prijzen bepalen en welke afspraken er bestaan met de verkoopketens. Dertien traditionele winkelbedrijven en vijf internet-shops kregen eveneens het verzoek vanuit Brussel om informatie over de contracten met de grote vijf.

Als blijkt dat er inderdaad prijsafspraken bestaan tussen de platenfirma's onderling en met de verkoopketens, dan liggen forse boetes in het verschiet. Dat zou een nieuwe klap zijn voor de muziekindustrie, die toch al kampt met omzetverlies door het illegaal verspreiden van cd's via internet en het thuiskopiëren.

UFO sluit Siberisch vliegveld

Morpheus wist ons via de newssubmit het volgende te vertellen:

Een Siberisch vliegveld is gesloten nadat een werknemer een UFO zag zweven boven de startbaan.

De UFO-sighting is bevestigd door enkele piloten. De gezagvoerders van enkele aanvliegende en taxiënde vliegtuigen van Barnaul Airport zagen ook een Onbekend Vliegend Object en hebben deze gerapporteerd.

Volgens de getuigen zweefde het oplichtend object ongeveer anderhalf uur boven de startbaan voordat het verdween.

Die zien ze vliegen...

Arrestatie organisator Dover-smokkel

De Chinese politie heeft een man gearresteerd die ervan verdacht wordt achter de smokkel te zitten van de vorig jaar in een Nederlandse vrachtwagen omgekomen Chinezen. Dat meldde het Chinese persbureau Xinhua zaterdag.
Agenten arresteerden Chen Xiaokong dinsdag in een discotheek in de provincie Fukian in het zuidoosten van de Volksrepubliek. Het persbureau omschreef de verdachte als een bekende makelaar in de mensensmokkel. Onduidelijk is vooralsnog of hij formeel is aangeklaagd.

In juni vorig jaar vonden 58 Chinezen de dood toen ze in een Nederlandse vrachtwagen illegaal naar Groot-Brittannië wilden reizen. De lichamen van de slachtoffers die in de havenplaats Dover werden gevonden, zijn afgelopen week overgevlogen naar de provincie Fujian waar de illegalen vandaan kwamen. Slechts twee Chinezen overleefden het drama in de vrachtwagen.

De Nederlandse chauffeur van de wagen staat in Engeland terecht. Hij is door het Openbaar Ministerie aangeklaagd wegens 58-voudige doodslag.

Laatste koppeling met Mir

De laatste Progress-bevoorradingsraket is zaterdagochtend met succes aan het Russische ruimtestation Mir gekoppeld. Functionarissen van de Russische ruimtevaartdienst hebben dat bekendgemaakt.

De Progress-raket zal het station voorzien van brandstof die nodig is om de Mir af te remmen en uit zijn omloopbaan te stoten. Het is de bedoeling dat het station op 6 maart wordt in de Stille Oceaan gedumpt. De Russen willen af van de vijftien jaar oude Mir omdat ze geen geld meer hebben om het te onderhouden.

Dodental aardbeving India stijgt

Het dodental bij de aardbeving in het westen van India gestegen tot minstens 6000. Verwacht wordt dat er nog meer slachtoffers zullen worden gevonden. Het aantal gewonden wordt geschat op zo'n 14.000.

De aardbeving van gisternacht in de deelstaat Gujarat had een kracht van 7,9 op de schaal van Richter en is de zwaarste die India de laatste vijftig jaar heeft getroffen. Reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar overlevenden. Het epicentrum van de aardbeving lag in de deelstaat Gujarat aan de grens met Pakistan.

De beving was in grote delen van India en Pakistan te voelen. Op sommige plekken duurde die een minuut. In veel steden gingen mensen in paniek de straat op. De meeste slachtoffers vielen doordat gebouwen instortten.

Ook in Nepal werden schokken gevoeld, maar daar zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen. In de Nepalese hoofdstad Kathmandu duurden de schokken en trillingen minstens twintig seconden. Meteorologen hebben gewaarschuwd voor naschokken.

De aardbeving heeft India getroffen tijdens de viering van de 51ste verjaardag van de republiek. Vlak voor aanvang van een militaire parade in New Delhi werd gehouden begon de aarde te beven. Ondanks de paniek die ontstond ging de parade gewoon door. De laatste grote aardbeving in India was in maart 1999. Die had een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Daarbij kwamen honderd mensen om.

Minister Herfkens stelt 1 miljoen gulden beschikbaar voor noodhulp aan India. Het geld wordt verdeeld over twee hulporganisaties. Het Rode Kruis/Rode Halve Maan in India krijgt 500.000 gulden. De andere 5 ton gaat via Cordaid naar Caritas India. Het Nederlandse Rode Kruis en Mensen in Nood hebben elk 100.000 gulden uit een eigen hulpfonds vrijgemaakt. Het geld wordt besteed aan noodhulp en noodopvangvan de duizenden slachtoffers.

Lees hier verder.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.