Verliefd meisje stalkt leraar

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De scholiere Joyce van Z. (18) uit Goedereede wordt door justitie verdacht van het maandenlang 'stalken' van ťťn van haar leraren.

In haar verwoede pogingen om de liefde van haar onderwijzer voor zich te winnen terroriseerde het meisje hem en diens vriendin. Met dreigtelefoontjes en dreigbrieven probeerde de tiener leraar Gerrit T. tot een huwelijk te dwingen.

Het meisje moest zich gisteren voor de Rotterdamse rechtbank verantwoorden. De zaak werd gisteren echter aangehouden omdat de psychiatrische en psychologische rapporten over de meid nog niet zijn afgerond.

Niet alleen bezocht het meisje een aantal keren het huis van haar leraar om zo een glimp van hem op te vangen, ook bedreigde de scholiere hem en zijn vriendin doorlopend. Ze schreef haar beoogde geliefde onder meer: "Wat Alie (z'n vriendin - red.) betreft, die ruim ik wel uit de weg, zodat we daar geen last meer van hebben."

De bedreigingen waren voornamelijk tot de vriendin van de leraar gericht. "Voor het geval je traag van begrip bent, zeg ik je nogmaals dat je moet opdonderen en Gerrit met rust moet laten. Hij is van mij en we houden van elkaar."

En verder: "Als je zo koppig blijft en niet wilt weggaan, dan ruim ik je uit de weg. Ik heb nog even geduld, maar dat zal niet lang meer duren. Ik meen het! Dus je weet wat je te doen staat, als je wilt blijven leven tenminste."

Volgens justitie in Rotterdam vonden de terreurdaden van het meisje tussen juni en september van dit jaar plaats in Stellendam en Spijkenisse. Ze was toen zeventien jaar oud.

Tsja....liefde maakt blind, ofzow?