Comeback van Tom en Jerry

René had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een stilte van ruim dertig jaar laait de eeuwigdurende strijd tussen Tom en Jerry binnenkort weer op. De creaties van tekenfilmmakers Joe Barbera en Bill Hanna gaan elkaar in een hele nieuwe aflevering met de nieuwste wonderen der techniek te lijf.

Het idee achter het zeven minuten durende avontuur van de wereldberoemde kat en muis, goed voor zeven Oscars, blijft hetzelfde. Muis treitert kat, kat jaagt op muis en kat delft het onderspit. In de nieuwe tekenfilm, vermoedelijk een eenmalig initiatief gezien de hoge leeftijd van de twee geestesvaders van de tekenfilmhelden, heeft de inventieve Jerry nieuwe vernuftige wapens tot zijn beschikking in de strijd met Tom, zo schrijft de Britse krant The Independent op zaterdag.

In plaats van de traditionele wapens, zoals aambeeld, muizenvallen, emmers met water en piano's kan de muis ditmaal beschikken over onder meer een magnetron, een videorecorder, een koffiezetapparaat en een afwasmachine. Onduidelijk is vooralsnog wanneer de nieuwe tekenfilm op de Nederlandse televisie te zien zal zijn.