Uitzwaaien bewoner is verboden

De regels die gelden wanneer een bewoner het huis moet verlaten zijn verzwaard. Annet, Robin, Koos of Kim moet vanavond het huis verlaten en vanaf nu mag de weggestemde bewoner niet meer door alle anderen bij de voordeur worden uitgezwaaid. Degene die het huis verlaat mag maar één bewoner kiezen die hem/haar tot aan de voordeur begeleidt.

Er moet dus een favoriet gekozen worden en de rest moet in de woonkamer afscheid namen. De bewoners zijn helemaal niet blij met de nieuwe regel. Zij vonden het uitzwaaien namelijk een van de leukste dingen omdat zij dan steeds bekenden zagen die hun stonden aan te moedigen.

De genomineerden gingen met dit negatieve gevoel over de nieuwe regel naar de dagboekkamer. Dan legt Big Brother uit dat het een waardiger afscheid voor de weggestemde bewoner zou zijn omdat op deze manier niet alle aandacht gaat naar de mensen buiten. Na deze uitleg besluiten de bewoners zich in ieder geval vanavond aan de nieuwe regel te houden.

Koos heeft al gezegd dat hij Robin mee zou nemen tot aan de deur. Robin vindt dat niet nodig, maar vindt het wel 'erg tof' van Koos. Vooralsnog ziet het er echter uit dat Annet degene is die vanavond het huis zal verlaten. Zeker voor haar wordt het geen gemakkelijke keuze, ze wil het immers steeds maar iedereen naar z'n zin maken.