Domkoker-dieven eisen losgeld

Er is 25.000 piek losgeld geëist voor de op 2 oktober uit de Domtoren gestolen koker met toekomstvoorspellingen. De eis stond in een anonieme brief die het afgelopen weekeinde bij de redactie van het Utrechts Nieuwsblad werd bezorgd.

De brief bestond uit een kopietje van een stuk papier met daarop een tekst van letters uitkrantenknipsels. De tekst luidde: "Wij hebben de koker. Contact is gemaakt. 25.000 is onze eis. Verder contact via springstof."

De gemeente Utrecht zegt niets te kunnen beginnen, omdat zij zelf geen enkele eis heeft ontvangen. Ook ontbreekt ieder bewijs dat de brief daadwerkelijk van de dieven afkomstig is. Dat bewijs werd wel eerder geleverd toen de dieven de verdwijning van de koker opeisten. Er werd toen een foto bijgesloten, waarop de koker te zien was. Een woordvoerder benadrukt dat de gemeente nooit voor teruggave zal betalen.

De opmerking 'Verder contact via springstof' duidt in de richting van het Utrechtse krakersblad "Springstof". Van dat blad was gisteren echter niemand bereikbaar.