Muziek protectie systeem SDMI gekraakt

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat eerder deze week de filmindustrie een nieuw DVD protectie systeem aankondigde om het veel gepasseerde DVD regio-code syteem te vervangen, is nu ook het audio protectie systeem van de muziekindustrie gekraakt. De techniek, die onder de naam Secure Digital Music Initiative (SDMI) aangekondigd werd is nog niet eens in gebruik genomen.

Officiele vertegenwoordigers van de platenindustrie willen dit verhaal (nog) niet bevestigen, maar bronnen binnen de organistatie van de hackwedstrijd "Hack SDMI" hebben gezegd dat de resultaten binnen zijn en elke sleutel kon worden gekraakt. Ook zouden de gekraakte muziekbestanden "technisch solide" zijn, wat volgens mij betekent dat het geluid niet merkbaar slechter zal zijn zonder de beveiliging.

Even een persoonlijke mening
Hoewel dit nieuws bij de meeste mensen zeer goed ontvangen zal worden, is er volgens mij toch een keerzijde aan dit verhaal. Het is een feit dat muziek in de (nabije) toekomst officieel elektronisch verspreid zal worden. Door deze tegenslag kan het echter wel eens wat langer gaan duren voordat men legaal een opname van het Internet kan halen Want laten we niet vergeten dat artiesten recht hebben op een vergoeding voor de door hen gemaakte opnames en het onbeperkt downloaden van illegale muziek moet maar eens ophouden.