Kinderverkrachter vrijuit wegens laksheid

De verdachte van een ernstig zedenmisdrijf in Bovenkarspel wordt niet vervolgd, omdat het Openbaar Ministerie in Alkmaar de zaak heeft laten verjaren
De 32-jarige man zou vijf jaar geleden een 6-jarig jongetje hebben misbruikt. Zijn dossiers zijn te lang bij justitie in de kast blijven liggen.

De man heeft in eerste instantie bekend, maar trok zijn bekentenis later in. Volgens een justitiewoordvoerder heeft het Openbaar Ministerie spijt betuigd tegenover de familie van het slachtoffer.
"Ons past niets anders dan excuses. Het had niet moeten gebeuren. Er komt veel op ons af, maar dergelijke zaken verdienen altijd prioriteit".

De fout is waarschijnlijk ontstaan bij de overdracht van informatie. Een dergelijke gang van zaken acht de woordvoerder in de toekomst uitgesloten. "Het is niet zo dat allerlei dossiers in kasten onder het stof blijven liggen. We zijn jaren geleden begonnen met reorganiseren. De zaken worden voortaan aan een medewerker of officier gekoppeld en adequaat behandeld. Dit is een incident".

En een behoorlijk ACHTERLIJK incident