FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 28 juni 2000

Australian Alien

Bee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Psychisch gestoorde Australische man is overtuigd van het feit dat hij een buitenaards wezen is, en heeft om die reden zijn vader en zijn hond vermoord. De zoon vertelde zijn psychiaters dat hij dacht dat zijn vader hem in gevaar zou brengen. Zijn hond zou langzaam mens worden. Zo was zijn stellige overtuiging. Toen hij gearresteerd werd stond hij op het punt opgehaald te worden door zijn ruimteschip . Het gerechtshof heeft de man gezien zijn geestesgesteldheid niet voor moord veroordeeld.

Zolang ze hem maar goed opsluiten in een buitenaards gesticht ofzo .

Stones rippen songs

Een Amerikaanse rechtbank heeft besloten dat de nummers 'Love chain' en 'Stop breaking me down' van The Stones vet geripped zijn van de legendarische Mississippi blues-zanger Robert Johnson, die in 1938 overleed.

ABKCO Music, de voormalige platenmaatschappij van The Stones was onterecht uitgegaan van de veronderstelling dat de muziek van Johnson ter beschikking stonden van het publiek, omdat er geen copyright was verleend.

De zaak gaat nu terug naar een rechtbank in Los Angeles, die moet gaan beslissen of er betaald moet worden.

Zo zie je maar dat ook de Greatest Rock 'n Roll band in the world zijn handjes wel eens vuil maakt .

FOX 8 te koop

Aandeelhouder 'The News Corporation" wil af van haar aandeel in de televisiezender FOX 8. Het bedrijf bezit 50% van de aandelen. De rest is in handen van 'FOX Kids Europe"

Verschillende bedrijven zouden al belangstelling hebben getoond voor het overnemen van de aandelen. FOX gaf als commentaar dat het niet slecht met het station gaat, maar dat het voor de toekomst beter is om met een grotere partner samen te werken.

Zullen wij het met zijn allen opkopen, dan maken we er "FOK! 8" van .

Tina Turner kocht aandelen WOL

Ook de levende poplegende Tina Turner blijkt een van de beleggers te zijn, die zich heeft verslikt in de beursgang van internetaanbieder World Online. Zij kocht voor ruim een half miljoen piek aandelen WOL tegen de introductieprijs van 43 euro, aldus een woordvoerster van World Online.

Tina sloot in maart van dit jaar een contract met WOL en in ruil voor haar bijdrage in een commercial, zou WOL haar toernee sponsoren en de zangeres zou de mogelijkheid krijgen om aandelen in het bedrijf te kopen.

Ow wat zal La Turner daar blij mee zijn geweest .

EURO2000 is nog dopingvrij

Tot nu toe heeft de organisatie van EURO2000 geen verboden middelen gevonden in de lichamen van voetballende Europeanen. 112 keer werd er een controle uitgevoerd en ze vielen allemaal negatief uit.

Bijna de helft van de tests was bij middenvelders en achttien keer moest een doelman zich melden bij het plashokje van de doping-politie .

Ik dacht dat we in Nederland een gedoogbeleid voerde?

1 op de 10 volwassenen kan dit niet lezen

Uit een rapport van de Stichting Belangenbehartiging Alfabetisering is gebleken dat één op de tien volwassen autochtone Nederlanders analfabeet is. De stichting heeft de Tweede Kamer gevraagd om meer te doen aan dit probleem.

Pogingen in de laatste jaren om het analfabetisme onder volwassenen terug te dringen zijn totaal mislukt, want het probleem is nog even groot als 10 jaar terug.



Ruzie om Dennisbier

Bergkamp heeft een conflict met Harry Vermeegen over het liedje "Dennisbier". Vermeegen weigert de opbrengst van het plaatje over te maken naar een goed doel, iets wat Dennis had geëist.

Bergkamp heeft zich vanaf het begin al geërgerd aan het lied, omdat hij de combinatie van zijn naam en alcohol maar niets vindt. Dennis zou er verder niet moeilijk over doen als Vermeegen de totale opbrengst aan een goed doel zou schenken, maar deze wil niet verdergaan dan 5.000 piek. Bergkamp overweegt juridische stappen.

Vermeegen moet gewoon niet zo vervelend doen, want onze Dennis heeft wel iets anders aan zijn kop .

Rel om paarse joint

De Tweede Kamer heeft gisteren met een kleine meerderheid ingestemd met de legalisering van de verbouw en toevoer aan coffeeshops van nederwiet.

Minister Korthals (Justitie), die helemaal niets voelt voor verdere versoepeling van het Nederlandse softdrugsbeleid, zei gisteren dat het kabinet aanstaande vrijdag haar standpunt bepaalt. Het kabinet vreest dat Nederland internationaal bonje krijgt als het drugsbeleid verder wordt gelegaliseerd.

Het lijkt mij dat je de handel beter kan controleren als je het uit het illegale circuit haalt, maar wie ben ik?

Een miljoen vacatures

Als de economische groei in Nederland rond de 4% uit komt, dan zal er dit jaar een recordaantal van 1 miljoen vacatures ontstaan. Dit aantal zal bestaan uit totaal nieuwe banen en uit banen die vrijkomen doordat werknemers van baan of functie wisselen

De kans is groot dat het aantal moeilijk vervulbare vacatures stijgt tot ver boven de 200.000. Men verwacht niet dat de werkeloosheid (net onder de 200.000), flink zal dalen, omdat de meeste werkelozen te lang zonder baan hebben gezeten om de snelle veranderingen bij te benen.

Gewoon verplicht omscholing en we hebben geen werkeloosheid meer .


Agressief winkelen

Maandagavond is op Stationsplein in s-Hertogenbosch een 14-jarige Amsterdammer aangehouden wegens het bedreigen en mishandelen van medewerkers en een klant van een supermarkt.
De jongen werd in de winkel in de gaten gehouden nadat hij ervan werd verdacht wat te willen stelen. Hij waarschuwde de medewerkster dat hij daar niet van gediend was en sloeg haar. Een collega schoot te hulp en ook hij kreeg klappen. Een tweede collega onderging hetzelfde lot.
Een klant kwam te hulp, maar moest het eveneens met klappen en schoppen bekopen.
Eenmaal op het bureau gedroeg hij zich zeer agressief en botvierde zijn krachten op een celdeur.

Misschien net een uurtje ge Tae-Bo'd ??

Duitser dumpt dode vriend

Een 22-jarige Duitser die vorige week zondag langs de A1 bij Apeldoorn werd gevonden, is door een overdosis harddrugs om het leven gekomen.
Een 19-jarige vriend die vervolgens in paniek raakte, heeft de man gedumpt op parkeerplaats Lucasgat. Dat blijkt uit het onderzoek dat de politie heeft verricht nadat een echtpaar de man vorig weekeinde vond.

Voor de politie was vrijwel meteen duidelijk dat de man geen natuurlijke dood was gestorven. De twee Duitsers waren speciaal naar Nederland gekomen om drugs aan te schaffen.


Massaal op de step !

Nederland heeft de step herontdekt .
In Nederland stappen naar schatting zo'n 16.000 mensen op de autoped. Een jaar geleden waren dat er nog ongeveer 6000 volgens de Nederlandse Autoped Federatie (NAF).
De step, die overigens een hoog hipheidsgehalte heeft (), is vooral een prima vervoermiddel tussen het station en het werk of het woonadres.

Dat je er op zo'n ding belachelijk uitziet doet verder niet ter zake zullen we maar zeggen

Kinderverkrachter vrijuit wegens laksheid

De verdachte van een ernstig zedenmisdrijf in Bovenkarspel wordt niet vervolgd, omdat het Openbaar Ministerie in Alkmaar de zaak heeft laten verjaren
De 32-jarige man zou vijf jaar geleden een 6-jarig jongetje hebben misbruikt. Zijn dossiers zijn te lang bij justitie in de kast blijven liggen.

De man heeft in eerste instantie bekend, maar trok zijn bekentenis later in. Volgens een justitiewoordvoerder heeft het Openbaar Ministerie spijt betuigd tegenover de familie van het slachtoffer.
"Ons past niets anders dan excuses. Het had niet moeten gebeuren. Er komt veel op ons af, maar dergelijke zaken verdienen altijd prioriteit".

De fout is waarschijnlijk ontstaan bij de overdracht van informatie. Een dergelijke gang van zaken acht de woordvoerder in de toekomst uitgesloten. "Het is niet zo dat allerlei dossiers in kasten onder het stof blijven liggen. We zijn jaren geleden begonnen met reorganiseren. De zaken worden voortaan aan een medewerker of officier gekoppeld en adequaat behandeld. Dit is een incident".

En een behoorlijk ACHTERLIJK incident

Veertien uur op schijthuis

Een bewoonster van een flatwoning aan de Veliahof in Maastricht heeft noodgedwongen veertien uur op de wc vastgezeten voor ze door de politie werd bevrijd

De vrouw ging maandagmiddag rond half twee voor een sanitaire stop naar de wc. Toen ze de deur dicht trok, begaf de deurklink het en zat ze opgesloten. Met geen mogelijkheid kreeg ze de deur weer open. Het lange zitten begon.
Pas rond half vier dinsdagmorgen belde een buurman de politie, omdat hij iemand om hulp had horen roepen. Die wist de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. De politie wil de leeftijd van de vrouw niet bekend maken. "Anders weet de hele buurt wie het was", aldus een woordvoerder dinsdagmiddag.

Ermm, nu weet dus ook de hele buurt het

Nieuw middel tegen migraine

In Duitsland wordt deze week een nieuwe vorm van aspirine gelanceerd die zeer effectief zou zijn tegen migraine. Volgens de Duitse deskundigen kan een migraine-aanval in de kiem worden gesmoord als het middel bij de eerste symptomen (bijvoorbeeld lichtflitsen) wordt ingenomen.

Volgens Brusselse geneesmiddelendeskundige W. van Laethem van het concern Bayer zijn bij het toedienen van medicijnen tegen migraine twee aspecten van groot belang: een goede dosering en een snelle opname in het bloed.
"Uit de praktijk blijkt dat mensen bij een ernstige hoofdpijnaanval de neiging hebben een te lage dosering te nemen. Het nieuwe middel bestaat uit twee bruistabletten die in één verpakking zitten. De patiënt zal dan in ieder geval voldoende binnenkrijgen," aldus Van Laethem.
De migraine-aspirine heeft de vorm van bruistabletten zodat de opname vanuit de maag in het bloed snel verloopt.

Volgens de voorzitter van de stichting Voorlichtingsbureau Hoofdpijn N.P. van Duijn is bekend dat een hoge dosering aspirine (1000 mg) in een vroegtijdig stadium van een migraine-aanval effectief kan zijn.
"De standaard in de huisartsenpraktijk is dan ook om dat als eerste behandeling te adviseren aan migraine-patiënten."
Bayer verwacht dat het nog enkele jaren kan duren voordat het middel ook beschikbaar is in Nederland en België. "De registratie-autoriteiten zijn hier aanzienlijk strenger dan in Duitsland," aldus Van Laethem.

Overigens is in Nederland reeds een middel beschikbaar met een vrijwel zelfde dosering. Het middel dat onder de merknaam migrafin op doktersrecept verkrijgbaar is, bevat 900 mg van dezelfde pijnstillende stof als aspirine, maar bevat tevens een anti-braakmiddel.
Door nog onbekende oorzaak functioneert de maag tijdens een migraine-aanval niet goed, waardoor de pijnstillers niet goed worden opgenomen in het bloed. Het anti-braakmiddel stimuleert de maagfunctie waardoor de pijnstillers wel hun werk kunnen doen.

Volgens productmanager E.Dammers van Synthélabo Pharm, dat migrafin op de markt brengt, is dit middel alleen op doktersrecept verkrijgbaar omdat de Nederlandse autoriteiten geen hogere dosering dan 500 mg per pijnstillende tablet toestaan.

Wellicht goed nieuws voor de vele migraine-patiënten onder ons ?

Veroordeelde hacker mag niet internetten

Kevin Mitnick wil zijn verbod om te surfen op het internet voor de rechter aanvechten. Mitnick was in de drie jaar voor zijn arrestatie in 1995 een van de meest gezochte hackers in de Verenigde Staten. In januari van dit jaar werd de hacker na 5 jaar opgesloten te hebben gezeten vrijgelaten op voorwaarde dat hij tot 2003 geen gebruik maakt van computers, draagbare telefoons of andere apparaten die hem toegang verschaffen tot het internet.

Mitnick heeft nu een aanbod gehad om te werken als columnist voor de e-commerce site Contentville, waarbij commentaar zou gaan geven op de internetactualiteit. Volgens de ex-hacker is dat onmogelijk. Daarom wil hij voor de rechtbank een einde maken aan zijn verbod op het gebruik van apparaten die hem internettoegang verschaffen.
Dit is niet de eerste keer dat Mitnick onder zijn verbod probeert uit te komen. Een paar maanden geleden had hij toestemming gevraagd om een conferentie over cybersecurity bij te mogen wonen. Zijn verzoek werd afgewezen.

Ermm, misschien dat de term "don't do the crime if you can't do the time" 'm iets zegt ?

Marianne vermoord bij lustmoord

Marianne Vaatstra is vorig jaar in de nacht na Koninginnedag door een lustmoordenaar omgebracht. De man heeft gehandeld vanuit fantasieën over seks en macht.De kans is reeel dat hij opnieuw een slachtoffer maakt,aldus de onderzoeksleider Verkaik van het recherchebijstandsteam.

Dinsdagavond gaf de politie in een speciale uitzending van Opsporing Verzocht het volledige daderprofiel vrij dat door zes vooraanstaande gedragsdeskundigen is opgesteld. Het rechercheteam was verbaasd dat er een uur na de uitzending al veertig tips waren binnengekomen.

Ol' Dirty Bastard moet afkicken

Rapper Ol' Dirty Bastard (Russel Tyrone Jones) is veroordeeld tot het volgen van een afkickprogramma. De gedwongen behandeling zal 180 dagen duren. De rechter besloot dat professionele hulp de muzikant van groter nut zou zijn dan gevangenisstraf.
De 31-jarige Wu-Tang Clan-rapper moest voor de rechter verschijnen nadat hij herhaaldelijk de voorwaarden van zijn proeftijd geschonden had. De proeftijd stamt uit november 1999, toen Jones schuldig werd bevonden aan illegaal wapenbezit en het uiten van terroristische dreigementen.

Enkele maanden geleden zag de rapper kans om een van zijn vele hoorzittingen in ernstig benevelde toestand te verlaten. Dit gaf voor de politie aanleiding de dronken 'Bastard' voor de zoveelste maal in het gevang te smijten. Sinds 20 januari van dit jaar zat hij vast.

Eerder Ol 'Dirty Zuipschuit dus

Spelersverlies voor Oranje

Arthur Numan en Roy Makaay komen dit EK niet meer in actie. Numan blijkt in het duel met Joegoslavie een scheurtje in de peesplaat van zijn rechtervoet te hebben opgelopen.

Makaay ging dinsdag op de training door zijn rechterenkel. Voor Numan is het al de tweede keer dat de halve finale op een groot toernooi aan zijn neus voorbijgaat.Op het WK van 1998 was hij voor het duel met Brazilie geschorst nadat hij in de kwartfinale tegen Argentinie twee gele kaarten had opgelopen.

Makaay heeft de band tussen het scheen- en het kuitbeen gescheurd. De aanvaller wordt woensdagochtend al geopereerd en is zes tot acht weken uitgeschakeld.

Aids doodt helft tieners Afrika

De helft van alle 15-jarige jongens in landen als Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana en Kenia zal sterven aan aids. Dat blijkt uit een rapport van de aidsorganisatie van de VN.

In zeven Afrikaanse landen is inmiddels een op de 5 mensen besmet met het HIV-virus. Het aantal seropositieven groeit nog altijd dramatisch. De VN telde in 1999 34 mln mensen met HIV (plus 5,4 mln). De VN wijt de snelle toename vooral aan onwetendheid en hamert op het belang van voorlichting.In Uganda, Thailand en Brazilie zijn daarmee goede resultaten behaald. Per jaar is er zeker $4 miljard nodig voor preventiebeleid,schat de VN.

Woody Harrelson's pa was huurmoordenaar

Acteur Woody Harrelson (Cheers, Money Train, ED-TV) stond afgelopen maandag zijn vader bij, toen deze opnieuw voor de rechter moest verschijnen vanwege een moordzaak. Charles Harrelson werd in 1979 veroordeeld tot levenslang, voor de huurmoord op een rechter. De zaak kwam deze week opnieuw voor. Bekeken wordt of Harrelson senior wellicht in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating.

Woody's vader is van mening dat degenen die belast waren met zijn verdediging destijds de nodige steken hebben laten vallen. De strijd om heropening van de zaak loopt al sinds 1998. De procedures lagen een tijd stil omdat een van de betrokken rechters zich genoodzaakt zag af te treden. Hij verklaarde later met gewetensbezwaren te kampen omdat hij ooit eens een vriendschappelijk potje basketbal met de populaire Cheers-acteur speelde.

Na afloop van de rechtszaak maandag werd vader Harrelson angstvallig uit de buurt van zijn beroemde zoon gehouden. De definitieve uitspraak volgt over drie dagen. Charles Harrelson, die een lange lijst van criminele activiteiten op zijn naam heeft staan, zou de rechter John Wood hebben neergeschoten in opdracht van een opgepakte drugshandelaar. Voor de moord zou hij 250.000 dollar hebben ontvangen.

Hmm, z'n zoon verdient meer

Kylie presenteert homofestival

De Australische popzangeres Kylie Minogue zal Londens grootste homofestival presenteren. De homovariant van het extravagante New Orleanse Mardi Gras-feest wordt aanstaande zaterdag gehouden in Finsbury Park.
Festival organisator Jason Pollock liet weten dat Minogue al lange tijd hoog op het verlanglijstje stond. De Australische is volgens hem zeer geliefd bij homoseksuele muziekliefhebbers. Minogue’s laatste single "Spinning Around" bereikte afgelopen zondag de nummer één positie in de Engelse hitlijsten (waarschijnlijk niet in de laatste plaats door de geile outfits waar ze in de clip in rondparadeert ).

De 32-jarige popdiva zal tijdens het muziekspektakel diverse beroemdheden en optredens aankondigen, waaronder de kersverse burgemeester van Londen, Ken Livingstone en de popgroepen Steps en All Saints.
Ook zal ze natuurlijk haar eigen single ten gehore brengen. Het Mardi Gras 2000-festival dient ter afsluiting van de Pride Parade, die op 1 juli door de straten van juli zal trekken. Er worden zo’n 100.000 bezoekers verwacht.

Jongetje doodgebeten door honden

Twee vechthonden hebben gisteren op het sportterrein van een basisschool in Hamburg een zesjarige jongen doodgebeten. Twee andere kinderen liepen verwondingen op.
De politie heeft de twee honden - een pitbullterrier en een Staffordshire-terrier - doodgeschoten. Twee personen zijn aangehouden. Het is nog niet bekend of het om de eigenaren van de honden gaat.

De twee honden kwamen op het schoolterrein toen een groep leerlingen zich aan het voorbereiden was op de gymnastiekles op het sportterrein. De dieren stortten zich op de zesjarige jongen, die zo zwaar toegetakeld werd dat hij korte tijd later bezweek aan zijn verwondingen.

Lekkere honden hoor En vooral lekkere baasjes

Nieuw bewijs in sekskelderaffaire

Er is nieuw bewijsmateriaal gevonden in de zogenoemde sekskelderaffaire. Twee meisjes uit Emmer-Compascuum zijn herkend op kinderpornofoto's afkomstig van het internet en uit de Ullrich-collectie, die bekend is van de Zandvoortse kinderpornozaak. Tien dorpsgenoten hebben de meisjes herkend en eisen daarom heropening van het onderzoek naar de affaire.

De sekskelderaffaire kwam drie jaar geleden aan het licht. Een aantal leerlingen van de basisschool De Dreef zouden seksueel misbruikt zijn in kelders onder de school. Enkele jongens uit groep zeven en acht gaven toe kleuters seksueel misbruikt te hebben. Later werden ook leerkrachten als daders genoemd. De 'sekskelders' werden echter nooit aangetroffen en het Openbaar Ministerie sloot de zaak.

De advocaat van de tien inwoners van Emmer-Compascuum meent dat er sprake is van nieuw bewijs. Hij eist dan ook dat justitie het onderzoek heropent.

Thatcher verkoopt haar handtasje

Margaret Thatcher, de voormalige Britse premier, laat haar legendarische handtasje veilen .
De opbrengst van de verkoop komt de Britse bloedkankerstichting ten goede. De handtas van de conservatieve IJzeren Lady kwam bij veel speciale gelegenheden tot inzet. Vaak gebruikte Thatcher het accessoire om haar argumenten kracht bij te zetten.
"Maggie" verrijkte de Engelse woordenschat met het begrip handbagging. Het is een omschrijving voor slagvaardige omgang met de politieke tegenstander. "Ik neem uitsluitend voor het goede doel afscheid van de tas", verklaarde de 74-jarige Thatcher maandag. De veiling is van 3 tot 13 juli op het internet.

Nou, ik open het bod op 2 kwartjes

Rechtzaak Dutroux opnieuw uitgesteld

Justitie in het Waalse Neufchâteau verwacht het proces in de zaak-Dutroux opnieuw uit te moeten stellen. Volgens onderzoeksrechter Langlois is een rechtzaak op zijn vroegst volgend jaar te verwachten.
Het onderzoek naar de zaak loopt volgens Langlois nog volop en is voorlopig niet aan afronding toe.
De vorige justitieminister Van Parys zei vorig jaar nog dat het proces in de zaak-Dutroux zeker september dit jaar zou plaatsvinden. Langlois temperde die verwachtingen dinsdag, tot grote onvrede van de ouders van de ontvoerde en vermoorde kinderen. De ouders zijn het er ook niet mee eens dat Langlois de zaak-Dutroux als individueel geval behandelt. Zij menen dat Dutroux wel degelijk tot een netwerk van kinderhandelaars behoorde.

Ach, zolang hij maar gewoon vast zit en nooit meer vrij komt vind ik 't best...

Wachtlijst voor internetcursussen bejaarden

De belangstelling van ouderen voor internet is het afgelopen jaar zo sterk gestegen dat op diverse plaatsen in het land wachtlijsten zijn ontstaan voor cursussen. Dat meldt de Stichting SeniorWeb in haar jaarverslag 1999.
Het aantal cursisten is met 150 procent toegenomen tot 25.000.
Enkele duizenden mensen die zich hebben aangemeld in wijkcentra of bibliotheken om internet te ontdekken, kunnen niet terecht. Volgens directeur C. Ruiter van SeniorWeb bestaat bij senioren nog wel weerstand tegen computers en internet, maar neemt die gestaag af. Volgens haar wordt de digitale kloof in de maatschappij dan ook niet breder, maar wel dieper.

Ben toch benieuwd wat voor websites die oudjes gaan maken

Politieman stal uit rampgebied

Een 37-jarige hoofdagent van het politiekorps in Friesland is ontslagen omdat hij van het rampterrein in Enschede een grille van een uitgebrand autowrak had meegenomen.
"De plek van het vergrijp heeft voor de korpsbeheerder zwaar meegewogen in het besluit hem te ontslaan", zo meldde een politiewoordvoerder.

De politieman werd in de weken na de explosie als lid van een ME-peloton ingezet om het rampterrein te bewaken. Justitie had op dat moment al beslag laten leggen op alle wrakstukken in het afgesloten gebied.
Collega's betrapten de politieman op heterdaad. De hoofdagent heeft de grille daarna teruggelegd.
De korpsleiding schorste hem kort na het incident. Het arbeidscontract wordt binnenkort ontbonden. Als het onderzoek definitief is afgerond, gaat het dossier naar het Openbaar Ministerie in Leeuwarden om mogelijk een strafrechtelijk onderzoek te beginnen.
Laatste reviews en specials
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
©FOK.nl e.a.