Tong's voetbalverhalen en columns WK 2022 #7

Het valt niet mee om Nederlander te zijn. Op vele fronten toonaangevend of briljant. Toch vaak onderschat. In Amerika denken ze dat de hoofdstad van Amsterdam Brussel is. Of dat van Gogh een Duitser is vanwege Dutch. Ze denken ook dat Beckham de beste voetballer allertijden is na Lalas. Uiterlijk vertoon viert daar hoofdtooi.

Vandaag werd de schone schijn ontschminkt. Zelfs zwarte piet had geen masker nodig. 30 % balbezit. Oranje had er 70% haarlak aan. Grootspraak uit een groot land klein gemaakt. De geniale van Gaal had een meesterplan. Zijn pallet van kleuren was ongekend. De meester schilder had een meesterplan. Blind voor de oorverdovende geluiden van buiten, hield-ie de bui binnenboord.

220 landen zijn lid van de FIFA. De bond met steeds een nieuwe dictator aan het roer. Het Nederlands elftal is weer één van de acht laatste landen op een WK. Van Gaal wordt dictator genoemd door sommigen. Laat de negatievelingen dat maar vinden. Het kleine landje staat weer in de kwartfinale. De rare roerbakker met het beste recept. Laat van Gaal maar roeren, en er een mooi potje van maken. Als meesterkok.

tong80