De volmaakte liefde

De mooiste vrouw ligt in een vage toekomst. De ideale vrouw bestaat in je hoofd. Er is altijd een mooiere vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent. Er is altijd een slimmere vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent. Er is altijd een spannender vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent.  Er is altijd een hetere vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent. Er is altijd een liefdevollere vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent.
Zelfs de grootste liefde in je leven is, of was, nog altijd niet de liefde die je fantasie voor ogen had. Ik heb het niet verzonnen. Het zijn de simpele feiten. Niets en niemand kan tippen aan wat je geest kan verzinnen en je fantasie creëert.

Nu wil ik daar nog weleens aan twijfelen als ik de fanclub van Jannes op een willekeurig Mega Piraten Festijn langs zie trekken en ik besef dat deze molenpaarden getrouwd zijn. Ik timmer mijn theorie dan weer dicht met de stelling, dat de betreffende eega's óók iets anders voor ogen hadden, maar vanwege hun voorliefde voor het levenslied hun fantasie bij hebben moeten stellen. Hun fantasie vrouw houdt ook van Jannes, maar heeft wel succesvol het dieet van Sonja Bakker afgewerkt.

Ach. Gekheid. Ik geef mijn columns nu eenmaal graag een beetje sarcasme mee en wat is dan een dankbaarder slachtoffer dan de volslanke bezoekster van het Mega Piraten Festijn?

Nee. Ik meen het dus echt. Wat een man ook voor ogen heeft. Het is altijd mooier dan de werkelijkheid kan geven. Feitelijk is het voor “echte” vrouwen een onbegonnen zaak om daar de competitie mee aan te gaan.
Als tiener hadden we al de meest onbereikbare, mooie vrouwen voor ogen. Filmsterren. Fotomodellen. Rock bitches. De dames uit de Seventeen. We hadden de posters en we hadden de wensdromen. Ook al was het bij voorbaat een verloren zaak.
Naast deze enigszins fictieve dames waren er ook de onbereikbare vrouwen uit onze directe omgeving. Niet zelden werden we nu net verliefd op het meisje of de vrouw die ver buiten ons bereik lag. Ik denk dan aan het mooiste meisje van de school, dat beslist niet een kick kreeg van mijn puistjes en volstrekt foute kledingkeuze. De toch wel aantrekkelijke moeder van een maat van me. Een lerares. Al de geweldige vrouwen, die allemaal allang waren voorzien van een partner.

Nu klinkt dit meteen zo vreselijk gefrustreerd. Zo zit het dan ook weer niet. Ik ben er toch wel weer overheen gegroeid. Ik heb uiteindelijk mijn liefdes gevonden. En iedere keer opnieuw, was die ene vrouw waar ik van hield de mooiste en liefste in de wereld, om de simpele reden dat ik van haar hield. En niet dat ik nu zo'n enorme schare liefdes achter de rug heb, maar dat gold voor iedere vrouw waar ik oprecht van heb gehouden.

Irrationele liefdes. Onbereikbare liefdes. Vergeten liefdes. Verloren liefdes. Er zijn voldoende ervaringen in de liefde, waar boeken en muziek over en voor zijn geschreven. Ik heb echter de inspiratie gevonden in die andere liefde.
De liefde in een vage toekomst.