De paus is dement

Je kunt als krasse knar zijnde een paar tientjes neertellen om met hulp van een tandeloos crackhoertje aan je gerief te komen, maar dat haalt het natuurlijk niet bij Hugh Hefner, die op zijn 83e nog dagelijks de geneugten des levens in alle overdadigheid mag proeven. Maar wie denkt dat het Playboy-opperhoofd de enige tachtiger is die zich mag verheugen in de belangstelling van voluptueuze 25-jarige bimbo’s, heeft het mooi mis. Vorige week werd immers duidelijk dat Heffie zware concurrentie heeft uit nogal onverwachte hoek. Uit Vaticaanse hoek om precies te zijn. Niemand minder dan de allerhoogste geestelijk gestoorde en diens 87-jarige billenmaatje kardinaal Ecthegaray, werden namelijk ordinair besprongen door een dame in de bloei van haar leven. Het kordate optreden van enkele beveiligingsmedewerkers voorkwam een intiem tête-à-tête. Tja, had ze maar een minderjarig jochie moeten zijn, dan zou ze waarschijnlijk meer kans hebben gehad. 

Mevrouw zou geestelijk gestoord zijn. Ja logisch, soort zoekt soort. De 82-jarige kerkopa is al tijden zeer ernstig in de war. Ook in 2009 waren we weer getuige van de nodige pauselijke uitglijders.
Zo noemde hij het stopzetten van de kunstmatige voeding aan een sinds 16 jaar in coma verkerende Italiaanse vrouw ‘onmenswaardig’. Inderdaad; decennialang aan slangetjes liggen vegeteren, dat is een prachtig leven. Wie is hier nou onmenswaardig? Ook wilde de demente bejaarde een Braziliaanse vrouw aanklagen wegens moord, omdat haar 9-jarige dochtertje een abortus onderging na drie jaar lang te zijn verkracht door haar stiefvader. Ach ja, ze was al tandjes aan het wisselen, dus een bevalling moet kunnen natuurlijk. Ga toch weg, achterlijke idioot. Ook raaskalde hij weer uitvoerig over die godsgruwelijke voorbehoedsmiddelen. Zo zouden condooms de verspreiding van Aids verergeren. Ja, je leest het goed: verergeren. Dus blijven de ongeschoolde en goedgelovige Afrikanen er lekker onveilig op los neuken. Idealiter met een maagd, want dat ‘geneest’ de Aids. Hemeltjelief, de mentaal geretardeerde Benedictus is even dom als hij katholiek is.

Toen de VN een einde wilden maken aan het strafbaar stellen van homoseksualiteit, kwam de seniele dwaas ook in actie. Hij protesteerde hevig omdat 'sodomieten hierdoor een geprivilegieerde groep dreigden te worden.' Wie is hier nou een geprivilegieerde groep? Ik mag Repelsteeltje uitschelden, de Gelaarsde Kat beschimpen, Assepoester onheus bejegenen en de Zeven Dwergen dood wensen, maar als ik kritiek heb op het bijbelse sprookjesverhaal, dan is dat opeens verboden. Dan krijg ik te maken met het totaal achterhaalde verbod op smalende godslasteringen in geschreven teksten, die krenkend zijn voor godsdienstige gevoelens (Artikel 147 van het Wetboek van Strafrecht), en loop de kans drie maanden in de petoet te belanden. Toegegeven, het is altijd nog beter dan de doodstraf, die verordonneerd wordt in heilige boeken als Leviticus of de Koran (wat een mallerd is dat barmhartige opperwezen toch), maar je reinste kolder als je het mij vraagt.
Niet dat ik nou van plan ben om godslasterlijk te werk te gaan, maar waarom zou het in de wet worden vastgelegd? Daarom! Daarom is geen reden, maar voor gelovigen wel.

Tijdens de nieuwjaarsboodschap werd duidelijk dat Alzheimer XVI de kerstklap nog niet te boven is gekomen. Tot de sekteleden die de mis in de Sint-Pietersbasiliek bijwoonden mummelde hij: ‘Vrede begint met een respectvolle kijk op de andere als medemens, ongeacht diens huidkleur, nationaliteit, taal en religie.’ Uit de mond van normale mensen zou dit prijzenswaardig klinken, maar iemand die in 2006 nog verkondigde dat Mohammed slecht, inhumaan en gewelddadig is, kan ik niet serieus nemen. Net zomin als de racistische, hypocriete, moordlustige en sadomasochistische god van het oude testament. 
Maar goed, ik zal ophouden over die demente bejaarde en die fictieve barbaar, voordat ik beledigend word. Ik houd namelijk niet zo van water en brood. Tijd om me bezig te houden met mensen die iets zinnigs te melden hebben.