In wie wil jij prikken?

Volgend jaar juli word ik vijfenzestig. Ik krijg vanaf dat moment pensioen. Maar als ik de kranten zo lees en de talkshows beluister, kan ik wel een bijbaantje gebruiken tegen die tijd, want de pensioenfondsen staan er niet zo goed voor door de creditcrisis geloof ik.

Ik ben echter al vanaf 1999 uit het werkproces omdat ik destijds vanwege een reorganisatie bij mijn werkgever met een regeling tot mijn VUT kon gaan en ik ben dus niet meer gewend om iedere dag vroeg op te staan om dan een gedeelte van mijn tijd aan andere dingen te besteden dan mijn hobby’s. En om nu met een fiets met grote fietstassen de brievenbussen van de huizen langs te gaan met huis aan huis bladen vind ik ook weer wat overdreven. En het is niet nodig want ik heb een gat in de markt gevonden en dat zal voor mij geen zwart pensioengat worden.

Ik werd door een bericht in Spits op het spoor van dit gat in de markt gezet.

In het bericht werd verteld dat de Franse president boos is omdat er voodoo poppen gekocht kunnen worden met zijn beeltenis. Er worden naalden bij geleverd om in de pop te prikken. Bovendien is de pop uitgerust met oneliners van de president zoals “donder op, jij zielige rukker”. Nu ben ik geen voorstander van Sarkozy, maar ook geen tegenstander. Ik zal niet zo’n voodoo pop kopen om in de president te prikken. Ik prik liever in zijn echtgenote maar dan niet als pop. Toch moest ik wel over dit bericht nadenken, want ik dacht altijd dat het zwarte magie betrof die degene waarin werd geprikt helse pijnen kan bezorgen. En dat is dan nog maar als één persoon in zo’n pop prikt. Kun je nagaan wat je voelt als het hele land in je prikt en je dat niet gewend bent zoals Katja Schuurman. Maar Sarkozy werd alleen maar boos en voelde geen pijn, dus blijkbaar heeft dat geprik niet altijd succes. Het lucht waarschijnlijk alleen de prikkers op omdat ze zo een stukje woede kwijt kunnen op die pop. Ik kreeg dan ook na enig nadenken een idee. Maar om dat idee uit te gaan voeren moest ik wel zeker weten dat ik er andere mensen geen ellende mee zou bezorgen natuurlijk.  Ik ben namelijk een zeer vredelievend mens. Dus ik ben me maar eens wat verder gaan verdiepen in de Voodoo cultuur.

Voodoo ziet de mens als onderdeel van een magische kosmos. Ieder mens heeft een stukje van die kosmos in zich en kan daarom een tovenaar worden met wat oefening. Ben je dat eenmaal dan kun je gebruik maken van de magische krachten van het universum. Maar je kunt die krachten aanwenden voor het goede (witte magie) maar ook voor het kwade (zwarte magie). Witte magie heeft tot doel te genezen, de relatie te bevorderen of het kwaad af te weren. Zwarte magie heeft tot doel te schaden, ziek te maken of zelfs te doden. Voor het beoefenen van beide soorten magie kun je voorwerpen gebruiken zoals poppen die op degene lijken die je wilt beïnvloeden. Voordat je met de magie begint moet je wel door middel van oude formules de hulp van God (witte magie) of Satan (zwarte magie) inroepen. Dat laatste zijn al die Fransen natuurlijk vergeten te doen. Die zitten maar wat in het wilde weg te prikken. Logisch dat Sarkozy niks voelt.

Uit mijn onderzoek blijkt dus, dat je gerust in een pop kan prikken om je woede af te reageren, zonder dat degene waar de pop op lijkt er nadeel van heeft. Ik ga me dan ook vanaf nu specialiseren in het maken van poppen die goed zullen verkopen.
Wat te denken van een pop van Wilders?

Helemaal precies weet men het niet, maar er zijn momenteel rond de 900.000 moslims in Nederland. Ik denk dat 1 pop met naald ongeveer € 2.50 zal gaan kosten. Dat kan dus lekker aantikken. En dan tel ik nog niet eens het aantal linkse niet-moslim kiezers mee. Ik denk wel dat ik een pop van hem voor mezelf hou, want ik word af en toe knap geïrriteerd als hij weer met zijn onderbuikuitspraken komt.


Dan hebben we ook nog Rita Verdonk natuurlijk.

Zij kan nog meer opleveren, want niet alleen de moslims en linkse niet-moslim kiezers zullen haar pop kopen, maar ook nog eens alle mensen die haar hebben gesponsord en haar de laatste tijd in de Tweede Kamer hebben bezig gezien.

Verder hebben we natuurlijk een pop van Ab Klink voor de rokers, eentje van Plasterk voor de homohaters, een pop van Hero Brinkman voor de leden van het kabinet en eigenlijk zou ik zelf ook wel een pop van Ellen Vogelaar willen hebben. Niet eens zozeer vanwege haar beleid, maar wel vanwege haar humorloze, stupide optreden in de media.

Maar DE poppen die het gaan doen, zijn natuurlijk de poppen van Bush en de bankdirecteuren van de grote Amerikaanse banken. Het moet toch heerlijk zijn voor al die aandelenbezitters en beleggers om er lekker op los te prikken in die poppen.
Ik denk wel dat ik met dit gat in de markt de inflatie ruimschoots zal kunnen compenseren.  

En wie er nog ideeën heeft voor een pop, schrijf die vooral in een reactie op deze column, want in dit geval geldt: Your wish is my command