FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 maart 2024

Rusland krijg weer harde klappen van OekraÔne

Weinig munitie of niet, Oekraïne heeft dit weekend niet stilgezeten. Twee landingsschepen en een communicatiecentrum van de Zwarte Zeevloot opgeblazen. Drie Su-27 Flankers geraakt bij een droneaanval op de luchtmachtbasis van Belbek en de olieraffinaderij van Kuibyshevskyi op zo'n 900km van de grens zwaar beschadigd. Dat was de score van afgelopen weekend. 

Beelden van een drone inslag:

Snowboardcrossers sluiten World Cup-seizoen af in Canada, eindzeges Trespeuch en Grondin

Ook voor de heren en dames snowboardcrossers is het World Cup-seizoen voorbij. In de afgelopen dagen moest men nog even flink aan de bak: eerst twee wedstrijden in de Montafon in Oostenrijk, gevolgd door nog eens twee wedstrijden in Mt St Anne in Canada.

Montafon vrouwen, wedstrijd één
Zoë Colombier uit Frankrijk stond verrassend in de finale, naast de minder verrassende Britse Charlotte Bankes, Michela Moioli uit Italië en de Australische Josie Baff. Voorin werd aanvankelijk gevochten door iedereen behalve Colombier, maar de Française knokte zich naar voren en mengde zich weer in de strijd. In de laatste meters zakte ze echter naar plek vier, terwijl Moioli een fraaie zege boekte, nét voor Bankes en Baff.

Montafon mannen, wedstrijd één
Glenn de Blois zat er weer eens goed bij, in de kleine finale eindigde hij als derde, goed voor plek zeven in totaal. Twee Oostenrijkers namen het vervolgens op tegen twee Fransen in de finale: Alessandro Hämmerle en Julian Lüftner tegen Julien Tomas en Leo Le Ble Jaques. De Oostenrijkers namen de leiding en dat onderlinge duel werd gewonnen door Hämmerle, die zo de overwinning pakte. Le Ble Jaques werd nog nét tweede, voor Lüftner en Tomas.

Montafon vrouwen, wedstrijd twee
De finale werd gevormd door de Amerikaanse Lindsay Jacobellis, Bankes, de Française Chloe Trespeuch en Baff. Trespeuch en Bankes gingen er vroeg vandoor, maar in het onderlinge duel ging de Britse onderuit. Trespeuch finishte onbedreigd als eerste, voor Jacobellis en Baff en daar bleef het bij: Trespeuch kreeg geen straf voor de val van Bankes, die ogenschijnlijk werd veroorzaakt door simpelweg een onfortuinlijke botsing in de lucht. Doordat Moioli er al vroeg uit ging pakte Trespeuch de leiding in het World Cup-klassement over en nam ze gelijk een flinke voorsprong op de Italiaanse.

Montafon mannen, wedstrijd twee
In de finale stonden de Fransman Loan Bozzolo, de Oostenrijker Jakob Dusek, diens landgenoot Hämmerle en nog een Fransman, Merlin Surget. Hämmerle pakte snel de leiding, maar werd aangevallen duur Surget. Toch hield de Oostenrijker vol en wist hij te winnen, maar wel nét voor Dusek, die een geweldig slotstuk kende. Surget completeerde het podium, Bozzolo greep ernaast. Glenn de Blois lag in de achtste finales in prima positie, maar ging vlak voor de finish onderuit. De Canadees Elliot Grondin was er niet bij, maar was al zeker van de eindzege in het World Cup-klassement.

Mt St Anne vrouwen, wedstrijd één
Met Trespeuch en Lea Casta stonden er twee Françaises in de finale, aangevuld met Bankes en Baff - Moioli moest het doen met een plek in de kleine finale, waarin ze als tweede finishte. Trespeuch kon zich daardoor in de finale met een top-2-finish verzekeren van de eindwinst in de World Cup, tenzij Bankes zou winnen...en dat is precies wat er na een fraaie strijd gebeurde. Bankes won, voor Trespeuch, die daardoor theoretisch nog een kansje had om de eindzege te missen. Casta finishte als derde en pakte zo haar tweede World Cup-podium, voor Baff.

Mt St Anne mannen, wedstrijd één
Met Grondin, die de eindzege in de World Cup al binnen had, en Evan Bichon konden de thuisfans voor twee finalisten juichen, verder streden ook de Australiër Cameron Bolton en de verrassende Tsjech Radek Houser om de winst. Grondin was fantastisch weg en liet zich niet terugpakken, terwijl Bolton achter de thuiswinnaar plek twee pakte. De derde plek ging nét naar Houser, zijn allereerste World Cup-podium. Glenn de Blois was er niet bij in Canada.

Mt St Anne vrouwen, wedstrijd twee
Trespeuch, Bankes, Moioli en Baff stonden in de laatste finale van het seizoen - door in de kwartfinales simpelweg te starten was Trespeuch al zeker van de eindzege in de World Cup. In de finale pakte Moioli de leiding, maar Bankes nam die positie over en greep de laatste zege van de winter. Moioli werd tweede, voor Baff en de toch ook wel gelukkige Trespeuch.

Mt St Anne mannen, wedstrijd twee
Grondin nam het in de laatste finale van de winter op tegen Bolton, Leon Ulbricht uit Duitsland en de Amerikaan Jake Vedder. Grondin schoot uit de starthokken en kreeg Ulbricht achter zich aan, maar die kon geen echte aanval plaatsen en zo sloot Grondin een fenomenaal seizoen af met zijn zevende zege in twaalf wedstrijden. Bolton finishte nog net voor Ulbricht als derde, Vedder greep naast het podium.

Grand Slam-zilver judoka's Van Dijke en Steenhuis, brons Tsjakadoea en Van Lieshout

In het Georgische Tbilisi is gedurende het weekeinde door 's werelds beste judoka's weer gestreden om Grand Slam-titels. Dat leverde voor de Nederlandse ploeg, vooral bestaande uit vrouwen, vier medailles op: twee keer zilver, twee keer brons.

Vrouwen -48kg
In de finale duurde het niet lang voor de Zuid-Koreaanse Lee Hye-kyeong toesloeg: ze legde de Française Laura Espadinha overtuigend op de rug en pakte de titel. Galiya Tynbayeva (Kazachstan) drukte de Spaanse Mireia Lapuerta Comas op de rug voor brons, de Chinese Guo Zongying kreeg het andere brons nadat Khalimajon Kurbonova (Oezbekistan) geblesseerd was en niet aan kon treden.

Vrouwen -52kg
Ariana Toro Soler uit Spanje zag een score van opponente Ana Puljiz (Kroatië) weggewuifd worden, waarna ze Puljiz in de golden score op heerlijke wijze op de rug gooide voor de titel. De Duitse Mascha Ballhaus stond in de strijd om brons achter tegen Jang Se-yun, maar de Zuid-Koreaanse kreeg een derde straf en verloor. Het andere brons was na een zege op Zhu Yeqing (China) voor de Kosovaarse Distria Krasniqi, die in de achtste finales Naomi van Krevel klopte.

Vrouwen -57kg
Het publiek ging uit z'n dak aan het eind van dag één: Eteri Liparteliani klopte de Canadese Jessica Klimkait in de finale en won als eerste Georgische vrouw de Grand Slam van Tbilisi. Daarna werd het overigens nóg beter: Liparteliani's vriend, judoka Temur Nozadze, wachtte haar naast de tatami op en vroeg haar ten huwelijk, met een duidelijk 'Ki!' als antwoord. De Braziliaanse Rafaela Silva klopte Kaja Kajzer (Slovenië) in de strijd om het ene brons, de andere ging naar de Canadese Christa Deguchi, die Jessica Lima (Brazilië) versloeg. Julie Beurskens ging er in ronde twee uit tegen Klimkait, Pleuni Cornelisse verloor in diezelfde ronde van de Bosnische Andjela Samardzic.

Vrouwen -63kg
Joanne van Lieshout ging er in de kwartfinales uit tegen de Chinese Jing Tang, maar mocht via de herkansingen op voor brons. Tegen Laura Fazliu - waar Geke van den Berg in de achtste finales tegen sneuvelde - stond ze snel achter, maar in de allerlaatste seconden draaide Van Lieshout een houdgreep op prachtige wijze om en pakte ze de winst. Tang verloor het andere gevecht om brons van de Zuid-Koreaanse Kim Ji-su, waarna Catherine Beauchemin-Pinard (Canada) de finale won van Angelika Szymanska uit Polen.

Vrouwen -70kg
Wereldranglijstaanvoerder Sanne van Dijke stond in de finale tegen de mondiale nummer twee, de Kroatische Barbara Matic. Daar kon ze net niet echt grip op krijgen en nadat Matic, die in de kwartfinales van Hilde Jager won, haar op de rug gooide was het klaar. De Griekse Elisavet Teltsidou ramde eerder Aoife Coughlan uit Australië op de tatami voor brons, het andere brons ging naar een fraaie houdgreep naar Miriam Butkereit, die haar Duitse landgenote Giovanna Scoccimarro klopte.

Vrouwen -78kg
Guusje Steenhuis stond in de finale tegenover Yuliia Kurchenko, tegen wie het gelijk op ging. Het was echter de Oekraïnse die de winst pakte: ze nam een aanval van Steenhuis over en gooide de Nederlandse op de rug voor ippon en de titel. Alina Böhm uit Duitsland klopte de Franse grootheid Audrey Tcheumeo voor brons, het andere brons ging na winst op Ma Zhenzhao (China) naar de Oekraïnse Yelyzaveta Lytvynenko.

Vrouwen +78kg
In de finale wist Renee Lucht uit Duitsland in de slotfase de Française Coralie Hayme op de zij te leggen, waarna ze het met een houdgreep afmaakte. De Italiaanse Asya Tavano, die in ronde één van Karen Stevenson won, pakte brons met een zege op de Cubaanse Idalys Ortiz. Het andere brons was voor Lee Hyeon-ji uit Zuid-Korea, die in de achtste finales van Marit Kamps won en de strijd om brons won van Akira Sone uit Japan.

Mannen -60kg
In een prima finale won Nurkanat Serikbayev uit Kazachstan van Yam Wolczak (Israël), die hij mooi op de zij wierp voor de uiteindelijk winnende waza-ari. Tornike Tsjakadoea bezorgde Nederland brons, door met twee waza-ari's te winnen van de Fransman Richard Vergnes. Het andere brons ging na winst op thuisfavoriet Giorgi Sardalashvili naar de Azeri Balabay Aghayev, die Tsjakadoea in de kwartfinales uitschakelde.

Mannen -66kg
Russische winst: Ivan Chernykh won in de finale op straffen van de Oezbeek Sardor Nurillaev. Ruslan Pashayev uit Azerbeidzjan won brons na een zege op de Italiaan Matteo Piras, terwijl zijn landgenoot Rashad Yelkiyev in no-time op de rug werd gegooid door de Braziliaan Willian Lima, die zo het andere brons pakte.

Mannen -73kg
Het publiek zat klaar voor de grote Lasha Shavdatuashvili en de thuisheld leverde: hij wierp de Rus Karen Galstian op prachtige wijze over de schouder en pakte de titel. Brons ging naar Tohar Butbul uit Israël en de Japanner Soichi Hashimoto, na zeges op respectievelijk de Duitser Alexander Gabler en de Bulgaar Mark Hristov.

Mannen -81kg
De Rus Timur Arbuzov nam het in de finale op tegen Sharofiddin Boltaboev, die hij eerst op de zij legde voor een waza-ari, om de Oezbeek vervolgens in de houdgreep te nemen voor de titel. De voor de Emiraten uitkomende Georgiër Nugzari Tatalashvili won brons met een zege op de Braziliaan Gabriel Falcão, het andere brons ging na een razendsnelle ippon tegen Aurelien Bonferroni (Zwitserland) naar de Israëliër Sagi Muki.

Mannen -90kg
De thuisfans zaten klaar voor Lasha Bekauri en de olympisch kampioen sloeg in rap tempo toe: binnen een minuut gooide hij in de finale de Azeri Eljan Hajiyev op de rug. In een Zuid-Koreaans onderonsje voor brons won Han Ju-yeop van Lee Sung-ho, terwijl de Griek Theodoros Tselidis het andere bronzen gevecht won van de Dominicaan Robert Florentino.

Mannen -100kg
Hij komt weliswaar voor Spanje uit, Nikoloz Sherazadishvili werd door 'zijn' Georgiërs net zo hard toegejuicht als de officiële Georgiërs op het moment dat hij de Canadees Shady Elnahas in de finale op de rug legde. Zsombor Veg uit Hongarije nam Mikheil Japaridze (Georgië) in de houdgreep voor brons, waar Laurin Böhler uit Oostenrijk de andere van pakte na winst op de Kazach Islam Bozbayev.

Mannen +100kg
In de laatste finale van het toernooi konden de thuisfans nog één keer op de banken staan: Guram Tushishvili wierp de Azeri Ushangi Kokauri - ook een geboren Georgiër - op indrukwekkende wijze op de rug voor ippon. De Cubaan Andy Granda won om brons van de Slowaak Marius Fizel, die in ronde één van Jur Spijkers had gewonnen, terwijl Saba Inaneishvili de thuisfans ook brons bezorgde met een zege op Yerassyl Kazhybayev uit Kazachstan.

Pogacar sprint naar vierde dagzege in Ronde van CataloniŽ en wint ook eindklassement

Tadej Pogacar heeft ook de slotetappe van de Ronde van Catalonië op z’n naam geschreven. De Sloveen van UAE Emirates had eerder deze week al drie etappes gewonnen. De eindwinst ging uiteraard ook naar Pogacar.

Pogacar was bergop duidelijk de sterkste in de Ronde van Catalonië. De Sloveen won drie van de drie bergetappes en zondagmiddag was hij ook rondom de Montjuïc de beste. Lange tijd reden er zes vluchters vooruit, maar bij de voorlaatste beklimming van de Montjuïc werd Georg Steinhauser als laatste vluchter teruggepakt.

UAE Emirates zorgde ervoor dat niemand meer in de slotronde wegreed en kon er gesprint worden voor de dagzege. Daarin was Pogacar duidelijk de snelste en pakte zijn vierde dagzege in een week tijd.

De eindwinst in de Ronde van Catalonië ging uiteraard ook naar de Sloveense veelvraat. Hij won met 3.41 minuten voorsprong op Mikel Landa. Egan Bernal zou knap derde worden in het eindklassement.

Results powered by FirstCycling.com

Pedersen wint Gent-Wevelgem na duel met Van der Poel

Mads Pedersen heeft voor de tweede keer in zijn carrière Gent-Wevelgem gewonnen. De Deen van Lidl-Trek was in een sprintje met twee sterker dan Mathieu van der Poel. In de achtergrond won Jordi Meeus de sprint voor de derde plaats.

Vooraf werden de waaiers in Gent-Wevelgem aangekondigd en die zouden er ook komen. In de Moeren, op 150 kilometer van de finish viel het peloton in meerdere delen uit elkaar. Mathieu van der Poel was met zijn ploeg Alpecin - Deceuninck goed vertegenwoordigd net zoals Lidl-Trek en Visma Lease a Bike.

Richting de eerste keer de Kemmelberg kwam de tweede waaier weer aansluiten bij het eerste deel van het peloton. Op de Kemmelberg trok Van der Poel voor de eerste keer door en kreeg Mads Pedersen, Jonathan Milan en Jasper Stuyven met zich mee. Ook Laurance Pithie, Rasmus Tiller en Tim van Dijke waren mee in de kopgroep.

Daarna ging Lidl-Trek het ploegenspel spelen en Jonathan Milan opende als eerste de aanval. De Italiaan nam twintig seconden voorsprong, waarna vooral Van der Poel het werk moest opknappen. Op de eerste van de Plugstreets trok de wereldkampioen hard door en alleen Pedersen en Pithie konden het wiel houden van de Nederlander. Jasper Stuyven kon dat in eerste instantie ook, maar moest door een lekke band afhaken.

Van der Poel zou na de Plugstreets naar Milan rijden en met z'n vieren reden ze goed rond. Ze hielden steeds een kleine voorsprong en bij de laatste Kemmelberg bleven Pedersen samen met Van der Poel over. De Deen en de Nederlander hadden anderhalve minuut voorsprong op het peloton en in de resterende dertig kilometer bleef het tweetal voorop, waarna in een sprint met twee Pedersen net te sterk was voor Van der Poel. In de achtergrond won Jordi Meeus de sprint voor de derde plaats.

Results powered by FirstCycling.com

Sand Land trailer onthult nieuw bosgebied

Bandai Namco heeft middels een nieuwe trailer een bosgebied onthuld voor Sand Land. De aankomende actie-RPG is gebasseerd op een manga van de helaas recent overleden Akira Toriyama (Dragon Ball). Van Sand Land is er ook sinds 20 maart een nieuwe animatieserie te zien op Disney+.

Zowel de voorgenoemde serie als de game bevatten nieuwe content die verder gaat dan de manga. Het zijn personages en verhalen die Toriyama zelf meer dan twintig jaar later heeft bedacht. 'Forest Land', zoals het bosgebied heet, is een van die nieuwe elementen. Sand Land (de game) komt op 26 april uit voor PS5, PS4, Xbox Series X|S en pc. Van de game is nu ook al een demo beschikbaar.

Martin wint GP van Portugal, Acosta pakt eerste podium en Bagnaia met Marquez onderuit

De Grand Prix van Portugal in de MotoGP heeft zondag genoeg spektakel opgeleverd. Op het circuit van Portimão werden de podiumplaatsen pas in de allerlaatste ronde beslist, gingen titelkandidaten onderuit en kreeg men een toptalent op het podium te zien.

Enea Bastianini mocht plaatsnemen op poleposition, met sprintwinnaar Maverick Viñales en Jorge Martin naast zich. Op de tweede rij stonden Francesco Bagnaia, Jack Miller en Marco Bezzecchi, voor Pedro Acosta, Marc Marquez, Fabio Quartararo, Brad Binder, Alex Rins en Alex Marquez - zelfs rij vijf was met Aleix Espargaro, Fabio Di Giannantonio en Miguel Oliveira potentieel gevaarlijk.

Martin kende een dijk van een openingsronde en sloeg een klein gaatje naar de rest, aangevoerd door Viñales, Bastianini, Bagnaia, Marc Marquez, Miller, Acosta en Binder - Alex Marquez was al onderuit gegaan. Martin vond een lekker ritme, maar Viñales was nog beter op dreef en reed het gaatje dicht, met Bastianini, Bagnaia en Marquez enigszins in zijn kielzog.

Acosta had het tempo ook bijzonder lekker te pakken, de toprookie reed naar Marquez en ging overtuigend voorbij de veelvoudig wereldkampioen. Halverwege de race had Martin zijn voorsprong op Viñales weer vergroot naar ongeveer een seconde, terwijl Bastianini nog in het kielzog van de Aprilia reed, anderhalve seconde voor het strijdende trio Bagnaia, Acosta en Marquez.

Vijf ronden voor het einde wist Acosta ne rondenlange pogingen eindelijk voorbij Bagnaia naar plek vier te gaan. De wereldkampioen werd snel daarna belaagd door Marquez en dat ging fout: Marquez ging buitenom, Bagnaia probeerde terug te slaan en tikte daarbij de Spanjaard én zichzelf onderuit.

Bij het ingaan van de slotronde ging Viñales vanaf de tweede plek onderuit, ogenschijnlijk had zijn Aprilia een probleem. Daarmee was de overwinning voor Martin binnen, Bastianini reed naar de tweede plek en Acosta pakte een prachtige eerste podiumplek in zijn nog uiterst jonge MotoGP-carrière, de op twee na jongste podiumklant ooit op het hoogste niveau. Binder en Miller werden vierde en vijfde, voor Bezzecchi en Quartararo - Marquez finishte wel, maar slechts als zestiende.

Hamas krijgt waarom ze gevraagd hebben met hun terreur op 7 oktober in IsraŽl

Auteur Douglas Murray zegt dat Hamas wordt geconfronteerd met de “gevolgen” van hun daden, terwijl hij het IDF oproept om de terroristische organisatie in zijn geheel te vernietigen.

Westerse landen, waaronder de Verenigde Staten, oefenen momenteel druk uit op Israël om tot een staakt-het-vuren te komen met Hamas, vanwege tienduizenden burgerslachtoffers in Gaza.

“Zoals Benny Gantz van het Israëlische oorlogskabinet onlangs zei, heeft het geen zin om driekwart van een brand te blussen”, aldus Murray. Je blust het vuur of helemaal of je laat het doorbranden. Je dooft niet een stukje van het vuur uit en laat de rest dan branden. “Alles blussen, anders heeft het geen zin en in het geval van Gaza betekent het blussen van de hele zaak het volledig vernietigen van Hamas, waardoor ze nooit meer operationeel zullen zijn.”

Canet na 5 jaar en 20 podiumplekken eindelijk GP-winnaar in Moto2, Nederlanders buiten punten

Ook in de Moto2 is zondag de Grand Prix van Portugal verreden. Op het heuvelige circuit van Portimão in de Algarve kreeg de Moto2-wereld een nieuwe winnaar, terwijl de Nederlanders er zondag niet echt aan te pas kwamen.

Op de eerste rij stond Manuel Gonzalez voor het eerst op poleposition, met Fermin Aldeguer en Aron Canet naast hem. Alonso Lopez, Joe Roberts en Albert Arenas namen plaats op de tweede rij, voor Ai Ogura, Sergio Garcia, Somkiat Chantra, Jeremy Alcoba, Marcos Ramirez en Tony Arbolino - Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh traden aan vanaf de achttiende en negentiende plek.

De Boscoscuro's gingen bijzonder lekker in het veld van Kalex-motoren: Aldeguer greep in de openingsronde de leiding, voor merkgenoten Lopez en Ogura. In ronde drie kwam daar verandering in: Aldeguer bleek íets te vroeg vertrokken te zijn en moest vanaf de strijd om de leiding een dubbele long lap-penalty nemen.

Lopez had na een paar ronden stevig de leiding in handen, Canet, Gonzalez en Ogura probeerden bij te blijven. Dat werd halverwege de race beduidend eenvoudiger: Lopez ging vanaf een ruime leiding het grind in. Canet pakte zo plek één over en sloeg een gaatje naar Roberts, die een sterke race reed en met Gonzalez duelleerde om de tweede plek, voor Ogura en niemand minder dan de van buiten de top-10 teruggekeerde Aldeguer.

Canet ging met een mooie voorsprong de slotronde in en ook Roberts reed min of meer alleen, terwijl Ogura, Gonzalez én Aldeguer knokten om de derde plek. Met banden die inmiddels aan gort waren hield Canet stand en pakte hij in zijn vijfde jaar en na twintig podiumplekken éindelijk zijn eerste Moto2-zege. Roberts pakte de tweede plek, Gonzalez won de strijd om plek vier - Bendsneyder greep met plek zestien nét naast het laatste puntje, Van den Goorbergh werd achttiende.

'Mogelijk tankstations dicht als Shell hoger beroep klimaatzaak verliest'

Als Shell ongelijk krijgt in het hoger beroep in een klimaatzaak met Milieudefensie, moet Shell misschien een aantal tankstations in Nederland sluiten zegt president-directeur van Shell Nederland Frans Everts bij WNL Op Zondag.

Drie jaar geleden oordeelde de rechter dat Shell de eigen CO2-uitstoot en ook die van hun klanten sneller moet terugdringen. Het hoger beroep hiertegen dient over enkele weken. Everts heeft kritiek op de eerdere uitspraak van de rechter: ”De rechter is op de stoel van de wetgever is gaan zitten. Dit gebeurt alleen in Nederland.”

Controle op lachgasgebruik leidt tot poging tot doodslag op agenten

Omdat agenten haar wilde controleren op het gebruik van lachgas, ging een 30-jarige bestuurster er zaterdagnacht in haar auto vandoor. Tijdens de achtervolging gooide zij lachgascilinders uit de auto die de achtervolgende politieauto raakten. Dat gebeurde terwijl de auto zo’n 180 km/u reed.

Zaterdag 24 maart rond 00.45 uur zien surveillerende agenten een auto staan op een parkeerplaats van een meubelzaak aan de Kruisvoort in Breda. Als zij de auto benaderen zien ze een vrouw achter het stuur zitten. Zij heeft een ballon tegen haar mond en ademt duidelijk in en uit via deze ballon. Eenmaal naast de auto zien de agenten ook lachgascilinders met een volume van 2 liter in de auto liggen. De bestuurster wordt naar haar identiteitsbewijs gevraagd. Zij opent het raam een stukje en overhandigt dit. Dan vragen de agenten haar om uit te stappen. Dat blijkt de vrouw echter niet van plan te zijn. Ze start haar auto en gaat er vandoor. De achtervolging die vervolgens ontstaat gaat met snelheden tot 180 km/u over de A58 via Etten-Leur en Roosendaal richting Bergen op Zoom.

Op dit traject gooit de vrouw een cilinder uit het raam. Deze ketst voor de politieauto op het wegdek en slaat over de politieauto heen tegen de achterzijde van het voertuig. Dan neemt de vrouw de A4 richting Rotterdam, waar een tweede cilinder uit de auto wordt gegooid. Ditmaal stuitert de stalen cilinder onder de auto van de agenten door, waarbij een vonkenregen zichtbaar is. Als de verdachte de A29 en de A15 richting Europoort neemt, weten andere toegesnelde politiediensten de vrouw klem te rijden. Zij werd aangehouden en mag zich verantwoorden voor poging tot doodslag op de agenten.

Waarom worden jongeren conservatiever?

Uit onderzoek blijkt dat jongeren in Nederland steeds conservatiever worden. Ja, ook in het doorgaans progressieve Amsterdam. Gerinio van het jongerenprogramma Wij Zijn Amsterdam vraagt zich af hoe dit kan en legt het voor aan socioloog Quita Muis. Volgens haar zijn de omstandigheden uit je jeugd bepalend, maar komt het ook omdat we tegenwoordig zoveel vrijheden hebben. Dat kan jongeren juist onzeker en conservatief maken. Zo meldt AT5

Vrouwen die niets liever willen dan huisvrouw worden, abortusrechten die onder druk staan en de Nederlandse cultuur behouden zoals deze is. Wie het nieuws en sociale media in de gaten houdt kan het bijna niet ontgaan zijn: jongeren worden steeds conservatiever. Quita Muis is socioloog en verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Ze doet onderzoek naar jeugdcultuur en deze trend.

Muis: "We weten uit onderzoek dat je normen en waarden worden ontwikkeld tussen de 15 en 25 jaar. Tot nu toe is het altijd zo geweest dat hoe veiliger mensen opgroeien, hoe progressiever ze worden. Je ziet nu bij jongeren dat het gevoel van veiligheid en stabiliteit iets afneemt waardoor je men conservatiever kan worden in plaats van progressiever."

Ook economische omstandigheden kunnen invloed hebben. "Er is niet één ontwikkeling die de groei aanduidt. Maar je ziet bijvoorbeeld veel onzekerheden op materieel gebied, het is lastig om een huis te krijgen bijvoorbeeld. Jongeren ervaren een gevoel van relatieve achteruitgang, wat kan leiden tot conservatieve reacties."

Volgens Quita Muis zijn er vier belangrijke ontwikkelingen die invloed hebben op de denkwijze van jongeren. "Wantrouwen in de politiek is gegroeid, de verzuiling is verdwenen dus we zijn minder loyaal aan één partij, dat de huidige generatie het relatief gezien slechter heeft dan vorige generaties en dat de toekomst zo onzeker is geworden." Het is volgens haar niet verwonderlijk dat jongeren dan teruggrijpen naar ideeën die een gevoel van stabiliteit en zekerheid beloven. 

'Hoe beheers je een vrouw?'
Op social media zie je steeds vaker filmpjes opduiken van 'tradwives'; vrouwen die geloven in een traditionele rolpatronen en mannen die Andrew Tate aanbidden. Tate is een zelfbenoemd vrouwenhater die jonge mannen leert 'hoe je vrouwen moet beheersen en aansturen' (overigens zit hij momenteel vast voor mensenhandel en verkrachting).

Vrouwenemancipatie heeft volgens Muis ook bijgedragen aan ons groeiend conservatief denken: "Tegenwoordig zie je dat identiteiten veel meer fluïde zijn, wat zorgt voor een gevoel van vrijheid, maar tegelijkertijd kan dit ook leiden tot een terugslag onder sommige jongeren die verlangen naar meer stabiliteit en zekerheid."

Progressiever dan ooit
Toch wil Muis benadrukken dat - hoewel we conservatiever lijken te worden - we dit niet zijn als we kijken naar de afgelopen decennia. “Het is belangrijk om te benoemen dat we progressiever zijn geworden. We groeien over het algemeen op in een stabiele samenleving. Vooral als je het vergelijkt met eerdere generaties, van voor de Tweede Wereldoorlog of eerder, dan hebben we het beter. Er is meer welvaart en is er meer stabiliteit.”

“Het ook niet zo dat we teruggaan naar een soort oer-conservatisme of niveaus van conservatisme die er zijn geweest. Dat zie je zeker niet. Je ziet een terugslag op de progressiviteit, wat een reactie is op de omstandigheden.”

Amsterdam

En mochten mensen dit toch vooral zien als iets dat leeft buiten de grote steden: dat is niet het geval. “Mensen in de stad zijn progressiever dan het platteland, maar je ziet over het algemeen dat deze trend overal te zien is, ook in Amsterdam.”

Moto3-coureur Veijer 6e in Grand Prix van Portugal, Holgado wint

In de Algarve is zondag de Grand Prix van Portugal verreden in de Moto3. Op het prachtige circuit van Portimão streed Collin Veijer weer volop mee in de voorste gelederen, hoewel de jonge Staphorster het uiteindelijk niet voor elkaar kreeg om het podium te betreden.

José Antonio Rueda vertrok vanaf poleposition en had Joel Kelso en David Alonso naast zich op de eerste rij. Daniel Holgado, Riccardo Rossi en Collin Veijer vertrokken vanaf rij twee, voor Ivan Ortola, Filippo Farioli, Scott Ogden, Stefano Nepa, Joel Esteban en Matteo Bertelle.

Rueda kende een prima openingsfase en had de leiding in handen, voor Holgado, Kelso, Esteban, Alonso, Ortola en Veijer. Daar werd nog wat heen en weer geschoven en na een handvol rondjes hadden Rueda, Holgado, Ortola, Alonso, Rossi en Kelso een klein gaatje naar de door Veijer aangevoerde tweede groep.

Beetje bij beetje wist Veijer zich terug te rijden naar de kopgroep en richting de helft van de race vond hij de aansluiting. Na nog eens een paar ronden waren Alonso, Holgado en Rueda wat weggereden, terwijl Veijer op de vierde plek de touwtjes in handen nam om te proberen het leidende trio terug te halen.

Twee ronden voor het einde waren de twee groepjes van drie weer samengesmolten, hoewel Holgado en Rueda juist weer een gat sloegen en Ortola in zijn eentje probeerde te volgen. Holgado hield Rueda nét achter zich en pakte de overwinning én de leiding in het WK, Ortola completeerde het podium, voor Alonso, Kelso en Veijer.

Rusland valt regio Kyiv en Lviv aan, kruisraket schendt Pools luchtruim

Rusland heeft de Oekraïense hoofdstad Kyiv en de regio Lviv in het westen van het land vanuit de lucht aangevallen. Een Russische kruisraket schond hierbij het Poolse luchtruim. Warschau activeerde vervolgens zijn luchtmacht.

Volgens het leger werd Oekraïne door Rusland aangevallen met in totaal 57 raketten en drones. De luchtmacht zei dat ze 18 van de 29 raketten en 25 van de 28 drones konden neerschieten. Alleen al boven Kyiv en in het gebied rond de hoofdstad werden ongeveer een dozijn raketten onderschept. Niettemin waren er vroeg in de ochtend verschillende explosies in Kyiv. Het militaire bestuur van Kiev zei dat de schade gering was. In West-Oekraïne maakten regionale autoriteiten ook melding van raketaanvallen ten zuiden van de stad Lviv.

Naar Poolse informatie heeft Rusland 's ochtends kortstondig het luchtruim van NAVO-lid Polen geschonden bij raketaanvallen op West-Oekraïne. Een kruisraket werd afgevuurd vanuit de lucht, zei de generale staf van de Poolse strijdkrachten. En kwam vervolgens om 04.23 uur het Poolse luchtruim binnen en verbleef daar 39 seconden. Het object werd gedurende de hele vlucht waargenomen door militaire radarsystemen. De luchtafweer werd geactiveerd. Het Russische ministerie van Defensie heeft niet gereageerd op het incident. 

Oekraïense aanvallen op het communicatiecentrum van de Zwarte Zeevloot

Gisteravond vuurde Oekraïne raketten af op de havenstad Sebastopol op het door Rusland geannexeerde Krim-schiereiland. Volgens door Rusland ingezette lokale autoriteiten werd één persoon gedood door raketdelen en raakten vier anderen gewond. Volgens de informatie werd de “meest massale aanval van de afgelopen tijd” door het leger afgeslagen, zo werd gezegd. Oekraïense media meldden echter dat kruisraketten twee Russische landingsschepen en het belangrijkste communicatiecentrum van de Russische Zwarte Zeevloot hadden getroffen.

F1: Uitslag Grand Prix van AustraliŽ

De Grand Prix van Australië in de Formule 1 is zondag níet gewonnen door Max Verstappen. De Red Bull-coureur haalde zelfs de finish niet in Albert Park in Melbourne, nadat zijn rechterachterrem het al na krap anderhalve ronde begaf. Carlos Sainz pakte de derde zege uit zijn loopbaan, amper twee weken na een blindedarmoperatie.

Verstappen kende een prima start, maar Sainz haalde hem al snel buitenom in, aanvankelijk leek dat door een klein foutje van de Nederlander te komen. Amper een ronde later kwam er echter rook uit de achterkant van de Red Bull en al snel bleek er iets niet in orde te zijn bij de rem. Verstappen reed de auto naar binnen, waarbij er nog een stuk remschijf ontplofte, en kon zich om gaan kleden - de eerste uitvalbeurt voor Verstappen na 43 finishes op rij, allemaal in de punten, sinds hij met een brandstoflek was uitgevallen in nota bene Australië in 2022.

Zo was er plotseling hoop voor een mooie race, maar daar had de indrukwekkende Sainz natuurlijk minder behoefte aan. Hij reed nagenoeg de hele race zonder problemen op kop, alleen teamgenoot Charles Leclerc kon een beetje in de buurt komen, en pakte na Silverstone 2022 en Singapore 2023 zijn derde Grand Prix-zege en gezien zijn fysieke gesteldheid wellicht wel de mooiste overwinning in zijn carrière. Teamgenoot Leclerc finishte als tweede, maar die finish gebeurde tijdens een virtual safety car: in de slotronde ging het mis voor George Russell.

Russell was met Fernando Alonso in gevecht om plek zes, maar bij het aanremmen verkeek hij zich op de Spanjaard, die even wat meer op de rem van zijn Aston Martin tikte. Russell ging de fout in, raakte de bandenstapel en kwam op zijn zijkant terecht, maar was verder wel in orde. Alonso en Russell mochten zich na afloop komen melden bij de stewards, de uitslag van dat verhaal is nog niet bekend.

Achter de Ferrari's was uiteraard nog één podiumplek te verdelen, die ging naar Lando Norris. In zijn McLaren mocht hij teamgenoot Oscar Piastri al vrij vroeg passeren, waarna de Engelsman liet zien dat het de juiste keuze was: hij werd op zes seconden derde, bijna een halve minuut voor Piastri. Sergio Perez was wellicht wel de schlemiel van de race, buiten Russell: de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen had totáál geen tempo te pakken en werd vijfde op een bijna beschamende achterstand van 56 seconden ten opzichte van Sainz.

In het achterveld werd vooral wat gestreden tussen de Alpines en de Kick Saubers en kwam Lewis Hamilton niet tot een finish: zijn Mercedes gaf de geest.

De volledige uitslag is hier te vinden.

Update 10.20 uur
Inmiddels is duidelijk dat Alonso twintig seconden tijdstraf aan de broek heeft gekregen, omdat hij volgens de stewards voor gevaar zorgde met de manier waarop hij de bocht waar Russell crashte benaderde. De Spanjaard valt daarmee terug naar plek acht, achter Lance Stroll en Yuki Tsunoda.

Skicrossers Mobšrg en Thompson racen naar eindwinst in World Cup-finales

Voor de skicrossers is het World Cup-seizoen voorbij. De afgelopen dagen werden de World Cup-finales gehouden in het Zweedse Idre Fjäll, nadat men in Veysonnaz in Zwitserland ook nog een keer in actie was gekomen.

Veysonnaz vrouwen
De Française Marielle Berger Sabbatel stond in de finale met haar Canadese World Cup-concurrente Marielle Thompson en diens landgenotes Brittany Phelan en India Sherret. Thompson kende een topstart en ging er snel vandoor, Phelan en Sherret konden alleen volgen en completeerden het Canadese podium, met Berger Sabbatel op de vierde plek.

Veysonnaz mannen
In de finale namen thuisfavoriet Alex Fiva, de Zweed David Mobärg, Florian Wilmsmann uit Duitsland en de Italiaanse wereldkampioen Simone Deromedis het tegen elkaar op. Mobärg schoot uit de starthokken en kreeg Fiva achter zich aan, maar de Zwitser moest het doen met plek twee, achter de Zweed en voor Wilmsmann.

Idre Fjäll vrouwen, wedstrijd één
World Cup-leidster Thompson haalde de grote finale niet, concurrente Marielle Berger Sabbatel wél. De Française werd vergezeld door de Zwitserse Saskja Lack, Sherret en Phelan. Sherret kende een topstart, maar de rest kwam er snel achteraan. Vooral Phelan ging het duel met Sherret aan en met een sterk eindschot pakte zij de overwinning, voor Sherret en Lack - Berger Sabbatel liet een enorme kans liggen om in de World Cup-stand het heft in eigen handen te nemen.

Idre Fjäll mannen, wedstrijd één
De gehele top-3 van de World Cup-stand schopte het tot de grote finale: Fiva, de Canadees Reece Howden en thuisfavoriet David Mobärg, aangevuld met Deromedis. De beste start was voor Howden, die Mobärg achter zich aan kreeg. Op het laatste rechte stuk maakte Howden een foutje op één van de heuvels, waardoor Mobärg er voorbij knalde naar de overwinning. Deromedis kwam er ook nog langs en Howden werd pas derde, voor Fiva. Dat gooide de World Cup-stand overhoop: Mobärg pakte de leiding, Fiva volgde op twee punten en Howden maakte ook nog kans op de titel.

Idre Fjäll vrouwen, wedstrijd twee
Thompson stond opnieuw in de finale en daarmee was het World Cup-klassement beslist: Berger Sabbatel stond ook in de eindstrijd, maar kon daarin onmogelijk genoeg punten inhalen op Thompson, die daarmee na 2012, 2014 en 2017 haar vierde kristallen bokaal won. Phelan en de Zwitserse Sixtine Cousin stonden ook in de finale, waarin Thompson de beste start kende. In de laatste meters kwam Berger Sabbatel bijna nog langszij, maar het was niet genoeg en dus sloot de Canadese het seizoen in stijl af. Berger Sabbatel werd tweede, Phelan derde - Cousin greep naast het podium.

Idre Fjäll mannen, wedstrijd twee
Fiva ging er in de kwartfinales al uit en daarmee was zijn kans op zijn tweede bokaal, na 2013, voorbij. David Mobärg en Howden stonden beiden in de finale, waarin Howden de titel alleen nog kon pakken als hij zou winnen en Mobärg als vierde zou eindigen. De Zweed zou wanneer mogelijk ongetwijfeld geholpen worden door broer Erik Mobärg, met verder ook de Oostenrijker Adam Kappacher in de eindstrijd. David Mobärg pakte bij de start de leiding, voor Howden, die op de laatste heuvels nog bíjna langszij kwam. Het was echter net niet genoeg en David Mobärg pakte de winst en daarmee ook zijn eerste kristallen bokaal, voor Howden. Erik Mobärg completeerde het familiefeestje met plek drie.

FOK! Wat een weer: wederom buien

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend is er veel bewolking. Er trekken buien over en mogelijk komen daarbij ook hagel en onweer voor. De wind komt uit het westen en is matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanmiddag houden de buien aan en is er ook kans op hagel en onweer en bij de buien kan de wind flink uitschieten. Tussen de buien is de zon soms kort te zien. De maximumtemperatuur is ongeveer 8°C. De wind komt uit een noordwestelijke richting en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond neemt de buiigheid geleidelijk af. De wind komt uit noordwestelijke richtingen en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht kan er in het noorden en oosten eerst nog een bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur daalt naar waarden tussen 2°C in het oosten tot 5°C in het noordwesten. De wind komt uit westelijke richtingen en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.

Tot morgen!

                   

Een van de vele buien gister, deze was gespot nabij Bodegraven (Foto: DJMO)
Een van de vele buien gister, deze was gespot nabij Bodegraven (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

AC

Hadjar revancheert zich met winst in F2-hoofdrace Melbourne, Verschoor 6e

Ook in de Formule 2 is zondagochtend de hoofdrace van het Australische weekeinde verreden. In Albert Park in Melbourne kreeg het publiek wederom een mooie race te zien, waarbij een safety car wat timing betreft uiteindelijk doorslaggevend bleek.

Op poleposition stond Dennis Hauger, voor Kimi Antonelli, Richard Verschoor en Kush Maini. Op de derde rij stonden Zane Maloney en Paul Aron, gevolgd door Pepe Marti, Isack Hadjar, Gabriel Bortoleto en Roman Stanek. Hauger kende een goede start, maar nog in ronde één opende Antonelli op heerlijke wijze de aanval, met succes.

De goed vertrokken Maloney ging ondertussen voorbij Verschoor naar plek drie, terwijl Hauger de leiding weer terug pakte. Maini begon ook op gang te komen en pakte Verschoor, waarna hij ook langs Maloney ging. Dat deed hij ook bij Antonelli, precies op het moment dat de virtual safety car afgeroepen werd door een spin van Joshua Dürksen.

Na de groene vlag knalde Maini gelijk voorbij Hauger naar de leiding. Hauger, Antonelli, Aron, Maloney, Verschoor en Marti kwamen allemaal gelijk naar binnen om hun supersoftbanden in te leveren, maar op de nieuwe banden ging het bijna gelijk fout voor Hauger, die zich leek te verremmen en vervolgens stevig de muur in ging - de Noor was wel gewoon in orde.

De safety car kwam de baan op, want er moest wat opgeruimd worden - Hadjar had kort voor de safety car ogenschijnlijk perfect getimed wat zijn pitstop betreft en kwam vóór Antonelli de baan op. Bij de herstart had de top-7, aangevoerd door Maini, een probleem: zij hadden hun stop nog niet gemaakt.

In wat op dat moment het middenveld was werd flink geknokt voor de virtuele tweede plek: Hadjar reed als virtueel leider weg, maar Aron en Antonelli knokten om de plek achter hem. Twee rondes voor het einde moesten de laatste mannen toch echt hun stop maken, dus voor Maini en co was het klaar en de leiding werd overgenomen door Hadjar.

Ruim achter Hadjar reed Aron op de tweede plek, terwijl Maloney ook had afgerekend met Antonelli. Daar bleef het bij, Hadjar boekte een fraaie overwinning die hij dit keer in principe wél mocht houden, voor Aron en Maloney - Verschoor finishte uiteindelijk als zesde.

Beganovic wint vermakelijke F3-hoofdrace Melbourne, Van Hoepen 13e

In Albert Park in Melbourne is zondagochtend de hoofdrace van het weekeinde in de Formule 3 verreden. Dat werd weer eens een fraaie race, met ook dit keer knokken van de eerste tot en met de laatste ronde, waarmee het publiek alvast weer goed opgewarmd werd.

Poleposition was voor Leonardo Fornaroli, die Gabriele Mini naast zich had staan. De twee werden gevolgd door Dino Beganovic, Nikita Bedrin, Luke Browning, Mari Boya, Nikola Tsolov, Arvid Lindblad, Oliver Goethe, Christian Mansell, Martinius Stenshorne en Laurens van Hoepen.

De gehele top-5 kwam ondanks wat duw- en trekwerk op gang zonder van posities te veranderen, Lindblad schoof op plek zes aan, voor Boya en Goethe. In het midden- en achterveld ging het in twee incidenten mis met Tim Tramnitz, Tasanapol Inthrapuvasak, Tommy Smith en Joseph Loake, waardoor na een ruime ronde de safety car de baan betrad.

Na een paar ronden achter de safety car konden we door, met Fornaroli, Mini en Beganovic voorop - Browning en Lindblad gingen rap voorbij Bedrin. Richting de helft van de race opende Beganovic de aanval op teamgenoot Mini, met succes, terwijl Bedrin de vijfde plek eindelijk terug kon pakken van Lindblad.

Mini begon het lastig te krijgen en werd ook gepasseerd door Browning, terwijl Beganovic juist onder de achtervleugel van Fornaroli kroop en krap een ronde later al overtuigend de leiding pakte. Achter die gevechten had Bedrin het weer lastig, in rap tempo zag hij Boya, de zeer sterk rijdende Sebastian Montoya én Charlie Wurz langszij komen.

Wurz zat er goed bij in dat gevecht en pakte de vijfde plek, ruim achter de top-4 en voor Montoya en Boya. In de voorlaatste ronde ging Mini buitenom terug langs Browning voor plek drie. Beganovic sloeg ondertussen elke aanval af en pakte een mooie overwinning, voor Fornaroli, Mini en Browning. Van Hoepen wist niet naar voren te komen en finishte als dertiende.

Hoe Gaza aan honger ten onder gaat

In Gaza dreigt een catastrofale hongersnood voor meer dan een miljoen mensen, de eerste doden door honger zijn al te betreuren. 

De internationale gemeenschap kan het niet langer aanzien en roept Israël tot een onmiddelijk staakt-het-vuren waarbij voldoende voedselhulp in Gaza mogelijk moet zijn. EU-buitenlandchef Josep Borrell beschuldigde deze week Israël ervan honger te gebruiken als wapen in zijn oorlog tegen hamas, wat in strijd is met het humanitair oorlogsrecht. Hoe zit dat? 

0:00 Intro

1:16 Honger in Gaza

4:00 Honger door de mens veroorzaakt

7:51 Uithongering als oorlogsmisdaad

10:12 Hoe de voedselhulp in Gaza faalt

15:30 Is er een oplossing?

18:04 Wat nu?

Terreur in Moskou eist minstens 133 doden, Rusland houdt dag van rouw

De Russische president Poetin heeft voor vandaag een nationale dag van rouw gepland naar aanleiding van de terroristische aanslag op een concertzaal in de buurt van Moskou. In een toespraak op televisie sprak hij over een barbaarse daad. 

Bij de aanval kwamen vrijdagavond zeker 133 mensen om het leven. Poetin zei dat er elf mannen zijn gearresteerd, volgens de autoriteiten zijn geen van allen Russische staatsburgers. Vier namen rechtstreeks deel aan de terreuraanslag, de anderen zijn verdacht van medeplichtigheid. Volgens Poetin probeerden enkele verdachten naar Oekraïne te vluchten. Kyiv verwierp dit als onhoudbaar en absurd. De Oekraïense president Zelenskyy beschuldigde Poetin ervan ‘de schuld’ op Oekraïne te willen schuiven.

Terroristische militie IS eist de verantwoordelijkheid op
De terroristische militie IS bevestigde verantwoordelijk te zijn voor de aanval. Na de eerste claim van de aanslag publiceerden de jihadisten foto’s waarop meerdere van de terroristen te zien zouden zijn. IS omschreef de aanval zelf als onderdeel van een oorlog tegen landen die tegen de islam hebben gevochten. Steeds meer deskundigen beoordelen de claim van IS en de foto's als echt. Uit regeringskringen in Washington is bekend geworden dat de Amerikaanse geheime dienst IS als dader aannemelijk acht. Experts op het gebied van het islamisme hebben soortgelijke standpunten geuit.

Internationale consternatie
De geheime diensten van de VS en andere westerse landen waarschuwden begin maart voor een op handen zijnde aanval. Na zijn herverkiezing afgelopen zondag deed Poetin dit af als een westerse provocatie.

De aanval veroorzaakte internationale consternatie. VN-secretaris-generaal Guterres, de VN-Veiligheidsraad en het hoofd van het buitenlands beleid van de EU, Borrell, veroordeelden de daad. Talrijke staatshoofden en regeringsleiders betuigden hun medeleven aan de families van de slachtoffers, waaronder bondskanselier Scholz. De federale regering veroordeelt de “verschrikkelijke terroristische aanslag”, schreef de SPD-politicus op X.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken sprak van een “gruwelijke misdaad”. Washington veroordeelt "terrorisme in al zijn vormen", zei hij. De Verenigde Staten zijn solidair met het Russische volk terwijl het rouwt om het verlies aan mensenlevens als gevolg van deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Random Pics van de Dag #1226

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.