Hadjar revancheert zich met winst in F2-hoofdrace Melbourne, Verschoor 6e

Ook in de Formule 2 is zondagochtend de hoofdrace van het Australische weekeinde verreden. In Albert Park in Melbourne kreeg het publiek wederom een mooie race te zien, waarbij een safety car wat timing betreft uiteindelijk doorslaggevend bleek.

Op poleposition stond Dennis Hauger, voor Kimi Antonelli, Richard Verschoor en Kush Maini. Op de derde rij stonden Zane Maloney en Paul Aron, gevolgd door Pepe Marti, Isack Hadjar, Gabriel Bortoleto en Roman Stanek. Hauger kende een goede start, maar nog in ronde één opende Antonelli op heerlijke wijze de aanval, met succes.

De goed vertrokken Maloney ging ondertussen voorbij Verschoor naar plek drie, terwijl Hauger de leiding weer terug pakte. Maini begon ook op gang te komen en pakte Verschoor, waarna hij ook langs Maloney ging. Dat deed hij ook bij Antonelli, precies op het moment dat de virtual safety car afgeroepen werd door een spin van Joshua Dürksen.

Na de groene vlag knalde Maini gelijk voorbij Hauger naar de leiding. Hauger, Antonelli, Aron, Maloney, Verschoor en Marti kwamen allemaal gelijk naar binnen om hun supersoftbanden in te leveren, maar op de nieuwe banden ging het bijna gelijk fout voor Hauger, die zich leek te verremmen en vervolgens stevig de muur in ging - de Noor was wel gewoon in orde.

De safety car kwam de baan op, want er moest wat opgeruimd worden - Hadjar had kort voor de safety car ogenschijnlijk perfect getimed wat zijn pitstop betreft en kwam vóór Antonelli de baan op. Bij de herstart had de top-7, aangevoerd door Maini, een probleem: zij hadden hun stop nog niet gemaakt.

In wat op dat moment het middenveld was werd flink geknokt voor de virtuele tweede plek: Hadjar reed als virtueel leider weg, maar Aron en Antonelli knokten om de plek achter hem. Twee rondes voor het einde moesten de laatste mannen toch echt hun stop maken, dus voor Maini en co was het klaar en de leiding werd overgenomen door Hadjar.

Ruim achter Hadjar reed Aron op de tweede plek, terwijl Maloney ook had afgerekend met Antonelli. Daar bleef het bij, Hadjar boekte een fraaie overwinning die hij dit keer in principe wél mocht houden, voor Aron en Maloney - Verschoor finishte uiteindelijk als zesde.