Moto3-coureur Veijer 6e in Grand Prix van Portugal, Holgado wint

In de Algarve is zondag de Grand Prix van Portugal verreden in de Moto3. Op het prachtige circuit van Portimão streed Collin Veijer weer volop mee in de voorste gelederen, hoewel de jonge Staphorster het uiteindelijk niet voor elkaar kreeg om het podium te betreden.

José Antonio Rueda vertrok vanaf poleposition en had Joel Kelso en David Alonso naast zich op de eerste rij. Daniel Holgado, Riccardo Rossi en Collin Veijer vertrokken vanaf rij twee, voor Ivan Ortola, Filippo Farioli, Scott Ogden, Stefano Nepa, Joel Esteban en Matteo Bertelle.

Rueda kende een prima openingsfase en had de leiding in handen, voor Holgado, Kelso, Esteban, Alonso, Ortola en Veijer. Daar werd nog wat heen en weer geschoven en na een handvol rondjes hadden Rueda, Holgado, Ortola, Alonso, Rossi en Kelso een klein gaatje naar de door Veijer aangevoerde tweede groep.

Beetje bij beetje wist Veijer zich terug te rijden naar de kopgroep en richting de helft van de race vond hij de aansluiting. Na nog eens een paar ronden waren Alonso, Holgado en Rueda wat weggereden, terwijl Veijer op de vierde plek de touwtjes in handen nam om te proberen het leidende trio terug te halen.

Twee ronden voor het einde waren de twee groepjes van drie weer samengesmolten, hoewel Holgado en Rueda juist weer een gat sloegen en Ortola in zijn eentje probeerde te volgen. Holgado hield Rueda nét achter zich en pakte de overwinning én de leiding in het WK, Ortola completeerde het podium, voor Alonso, Kelso en Veijer.