Pedersen wint Gent-Wevelgem na duel met Van der Poel

Mads Pedersen heeft voor de tweede keer in zijn carrière Gent-Wevelgem gewonnen. De Deen van Lidl-Trek was in een sprintje met twee sterker dan Mathieu van der Poel. In de achtergrond won Jordi Meeus de sprint voor de derde plaats.

Vooraf werden de waaiers in Gent-Wevelgem aangekondigd en die zouden er ook komen. In de Moeren, op 150 kilometer van de finish viel het peloton in meerdere delen uit elkaar. Mathieu van der Poel was met zijn ploeg Alpecin - Deceuninck goed vertegenwoordigd net zoals Lidl-Trek en Visma Lease a Bike.

Richting de eerste keer de Kemmelberg kwam de tweede waaier weer aansluiten bij het eerste deel van het peloton. Op de Kemmelberg trok Van der Poel voor de eerste keer door en kreeg Mads Pedersen, Jonathan Milan en Jasper Stuyven met zich mee. Ook Laurance Pithie, Rasmus Tiller en Tim van Dijke waren mee in de kopgroep.

Daarna ging Lidl-Trek het ploegenspel spelen en Jonathan Milan opende als eerste de aanval. De Italiaan nam twintig seconden voorsprong, waarna vooral Van der Poel het werk moest opknappen. Op de eerste van de Plugstreets trok de wereldkampioen hard door en alleen Pedersen en Pithie konden het wiel houden van de Nederlander. Jasper Stuyven kon dat in eerste instantie ook, maar moest door een lekke band afhaken.

Van der Poel zou na de Plugstreets naar Milan rijden en met z'n vieren reden ze goed rond. Ze hielden steeds een kleine voorsprong en bij de laatste Kemmelberg bleven Pedersen samen met Van der Poel over. De Deen en de Nederlander hadden anderhalve minuut voorsprong op het peloton en in de resterende dertig kilometer bleef het tweetal voorop, waarna in een sprint met twee Pedersen net te sterk was voor Van der Poel. In de achtergrond won Jordi Meeus de sprint voor de derde plaats.

Results powered by FirstCycling.com