Canet na 5 jaar en 20 podiumplekken eindelijk GP-winnaar in Moto2, Nederlanders buiten punten

Ook in de Moto2 is zondag de Grand Prix van Portugal verreden. Op het heuvelige circuit van Portimão in de Algarve kreeg de Moto2-wereld een nieuwe winnaar, terwijl de Nederlanders er zondag niet echt aan te pas kwamen.

Op de eerste rij stond Manuel Gonzalez voor het eerst op poleposition, met Fermin Aldeguer en Aron Canet naast hem. Alonso Lopez, Joe Roberts en Albert Arenas namen plaats op de tweede rij, voor Ai Ogura, Sergio Garcia, Somkiat Chantra, Jeremy Alcoba, Marcos Ramirez en Tony Arbolino - Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh traden aan vanaf de achttiende en negentiende plek.

De Boscoscuro's gingen bijzonder lekker in het veld van Kalex-motoren: Aldeguer greep in de openingsronde de leiding, voor merkgenoten Lopez en Ogura. In ronde drie kwam daar verandering in: Aldeguer bleek íets te vroeg vertrokken te zijn en moest vanaf de strijd om de leiding een dubbele long lap-penalty nemen.

Lopez had na een paar ronden stevig de leiding in handen, Canet, Gonzalez en Ogura probeerden bij te blijven. Dat werd halverwege de race beduidend eenvoudiger: Lopez ging vanaf een ruime leiding het grind in. Canet pakte zo plek één over en sloeg een gaatje naar Roberts, die een sterke race reed en met Gonzalez duelleerde om de tweede plek, voor Ogura en niemand minder dan de van buiten de top-10 teruggekeerde Aldeguer.

Canet ging met een mooie voorsprong de slotronde in en ook Roberts reed min of meer alleen, terwijl Ogura, Gonzalez én Aldeguer knokten om de derde plek. Met banden die inmiddels aan gort waren hield Canet stand en pakte hij in zijn vijfde jaar en na twintig podiumplekken éindelijk zijn eerste Moto2-zege. Roberts pakte de tweede plek, Gonzalez won de strijd om plek vier - Bendsneyder greep met plek zestien nét naast het laatste puntje, Van den Goorbergh werd achttiende.