Beganovic wint vermakelijke F3-hoofdrace Melbourne, Van Hoepen 13e

In Albert Park in Melbourne is zondagochtend de hoofdrace van het weekeinde in de Formule 3 verreden. Dat werd weer eens een fraaie race, met ook dit keer knokken van de eerste tot en met de laatste ronde, waarmee het publiek alvast weer goed opgewarmd werd.

Poleposition was voor Leonardo Fornaroli, die Gabriele Mini naast zich had staan. De twee werden gevolgd door Dino Beganovic, Nikita Bedrin, Luke Browning, Mari Boya, Nikola Tsolov, Arvid Lindblad, Oliver Goethe, Christian Mansell, Martinius Stenshorne en Laurens van Hoepen.

De gehele top-5 kwam ondanks wat duw- en trekwerk op gang zonder van posities te veranderen, Lindblad schoof op plek zes aan, voor Boya en Goethe. In het midden- en achterveld ging het in twee incidenten mis met Tim Tramnitz, Tasanapol Inthrapuvasak, Tommy Smith en Joseph Loake, waardoor na een ruime ronde de safety car de baan betrad.

Na een paar ronden achter de safety car konden we door, met Fornaroli, Mini en Beganovic voorop - Browning en Lindblad gingen rap voorbij Bedrin. Richting de helft van de race opende Beganovic de aanval op teamgenoot Mini, met succes, terwijl Bedrin de vijfde plek eindelijk terug kon pakken van Lindblad.

Mini begon het lastig te krijgen en werd ook gepasseerd door Browning, terwijl Beganovic juist onder de achtervleugel van Fornaroli kroop en krap een ronde later al overtuigend de leiding pakte. Achter die gevechten had Bedrin het weer lastig, in rap tempo zag hij Boya, de zeer sterk rijdende Sebastian Montoya én Charlie Wurz langszij komen.

Wurz zat er goed bij in dat gevecht en pakte de vijfde plek, ruim achter de top-4 en voor Montoya en Boya. In de voorlaatste ronde ging Mini buitenom terug langs Browning voor plek drie. Beganovic sloeg ondertussen elke aanval af en pakte een mooie overwinning, voor Fornaroli, Mini en Browning. Van Hoepen wist niet naar voren te komen en finishte als dertiende.