FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 november 2019

Uitslag ADO - Willem II

ADO Den Haag heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de Eredivisie-wedstrijd tegen Willem II. De Tilburgers waren in de eerste helft oppermachtig en leken op weg naar een grote overwinning, maar ADO toonde veerkracht en kwam na rust terug tot 3-3. Dat was te danken aan John Goossens, die met een absolute wereldgoal zijn ploeg een punt schonk.

Willem II pakte vanaf het begin het initiatief in het Cars Jeans Stadion en dat leidde na twaalf minuten tot de openingstreffer. Een schot van Ché Nunnely werd nog gekeerd door Luuk Koopmans, maar in de rebound was het voor de meegelopen Freek Heerkens een koud kunstje: 0-1. De Tilburgers gingen daarna door en gaven ADO geen schijn van kans. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat grote kansen van Mats Köhlert, Vangelis Pavlidis en Mike Tresor Ndayishimiye er niet in gingen.

Toch verdubbelde Willem II voor rust zijn voorsprong. Pavlidis ontving de bal op de rand van de zestien van Miquel Nelom, waarna de Griek het speeltuig feilloos in de kruising draaide: 0-2. Willem II zat op rozen, maar direct na rust deed ADO iets terug. Crysencio Summerville begon aan een knappe solo vanaf de hoekvlag en zette Thomas Necid aan het werk, die de bal ineens tegen de touwen joeg: 1-2.

De spanning was daarmee terug in de wedstrijd, maar daar bracht Willem II tien minuten na rust verandering in. Marious Vrousai bereikte spits Pavlidis, die in de zestien zijn directe tegenstander uitkapte en doel trof: 1-3. Daarna had Ndayishimiye en even later ook Pavlidis vrije doortocht richting het ADO-doel, maar beide Willem II'ers werden gestuit door de goed spelende Koopmans.

In de slotfase begon ADO er weer in te geloven en kopte Erik Falkenburg rakelings naast. In de 83ste minuut was het wél raak voor de Hagenezen, toen Necid met een kopbal uit een hoekschop scoorde: 2-3. Pavlidis miste daarna een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien voor Willem II, waardoor ADO hoop hield en de druk opvoerde. Dat werd in de 88ste minuut beloond: John Goossens ramde de bal met links van grote afstand verwoestend in de kruising en bezorgde zijn ploeg daarmee een punt.

ADO Den Haag

3 - 3

Willem II

 49' Necid
 83' Necid
 88' Goossens
   12' Heerkens
 39' Pavlidis
 55' Pavlidis
 
 Gele kaart: Goossens, (ADO Den Haag), Llonch,Pavlidis, (Willem II)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 10.889
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Koopmans
Muringen (Bjelica/56)
Beugelsdijk
Pinas
Meijers
Immers
Bakker (Haye/34)
Goossens
Summerville
Necid
Hooi (Falkenburg/46)
  Wellenreuther
Heerkens
Holmén
Peters
Nelom (Quinónez/78)
Saddiki (Nieuwkoop/60)
Llonch
Ndayishimiye
Nunnely
Pavlidis
Köhlert (Vrousai/54)

Hassan grijpt naast titel wereldatlete van het jaar

Sifan Hassan heeft naast de titel gegrepen voor atlete van het jaar. De prijs ging uiteindelijk naar de Amerikaanse Dalilah Muhammad. Bij de mannen werd Eliud Kipchoge gekozen tot atleet van het jaar.

Hassan zorgde dit jaar voor een unieke combinatie door wereldkampioene te worden op de 1.500 en de 10.000 meter. Desondanks ging de voorkeur naar Muhammad, die op het WK de titel won op de 400 meter horden in een nieuw wereldrecord en daarnaast deel uitmaakte van de gouden 4x400 meter ploeg.

Kipchoge dankte zijn uitverkiezing aan zijn overwinning op de marathon van Londen en het feit dat hij dit jaar, weliswaar niet in officiële marathon, als eerste ooit een tijd onder de twee uur liep.

Uitslag PEC Zwolle - Fortuna Sittard

PEC Zwolle heeft goede zaken gedaan in de onderste regionen van de Eredivisie. Het elftal van de geplaagde John Stegeman won zaterdagavond dankzij een sterk eerste uur van directe concurrent Fortuna Sittard: 3-1. Het duel werd in de openingsfase kort onderbroken nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Beide team eindigden de wedstrijd met tien man: Reza Ghoochannejhad en Amadou Ciss ontvingen rode kaarten. PEC is Fortuna door de zege gepasseerd op de ranglijst en staat nu met dertien punten na veertien duels veertiende op de ranglijst. Fortuna heeft één punt minder.

De wedstrijd in Zwolle was amper drie minuten onderweg toen arbiter Joey Kooij beide teams alweer van het veld dirigeerde. Het duel werd tijdelijk gestaakt, omdat er vuurwerk op het veld was gegooid. Na een onderbreking van ongeveer tien minuten was het PEC dat vrijwel onmiddellijk wist te scoren. Ghoochannejhad bediende Mustafa Saymak met de borst, waarna de middenvelder vanbinnen het strafschop doeltreffend uithaalde: 1-0.

Kort na zijn doelpunt was Saymak opnieuw gevaarlijk, maar ditmaal scheerde zijn poging rakelings voorbij doel van Alexei Koselev. Saymak zat daarmee goed in de wedstrijd, maar rond het halfuur moest de middenvelder van PEC de strijd staken met ogenschijnlijk een nare blessure. PEC had verder weinig te duchten van Fortuna en verder op slag van rust nog meer in het zadel geholpen door Ciss. De spits van Fortuna trapte na jegens Sai van Wermeskerken en werd vervolgens met rood van het veld gestuurd.

PEC leek zo een gewonnen wedstrijd te spelen, maar al vroeg in de tweede helft kwam ook de ploeg van Stegeman met tien man te staan. Ghoochannejhad stond op het been van Jorrit Smeets, waarna de spits van PEC met een directe rode kaart kon inrukken. De thuisploeg zag zijn overtalsituatie daarmee verdwijnen, maar kort na het wegsturen van Ghoochannejhad volgde wel de bevrijdende 2-0. De voor Saymak ingevallen Iliass Bel Hassani verschalkte Koselev na een assist van Pelle Clement en leek de wedstrijd daarmee in het slot te gooien. In de absolute slotfase wist Fortuna het echter nog even spannend te maken, door een doelpunt van Vitalie Damascan in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd. PEC hield het hoofd daarna echter koel en wist zijn voordelige marge van twee via Lennart Thy toch weer in ere te herstellen.

PEC Zwolle

3 - 1

Fortuna Sittard

 4' Saymak
 65' Bel Hassani
 90+4' Thy
   89' Damascan
 
 Gele kaart: Dekker, v. Crooy, (PEC Zwolle), Harries, (Fortuna Sittard)
 Rode kaart: Ghoochannejhad (58) (PEC Zwolle), Ciss (42) (Fortuna Sittard)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.912
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Zetterer
v.Wermeskerken
Lachman
Lam
v.Polen (Johnsen/72)
Hamer
Dekker
Clement
Saymak (Bel Hassani/28)
Ghoochannejhad
v.Crooy (Thy/90+1)
  Koselev
Essers
Harries (Damascan/66)
Angha
Cox
Passlack
Smeets (Carbonell/81)
Tekie
Ciss
Sambou (Karjalainen/73)
Diemers

Uitslag Ajax - Heracles Almelo

Ajax heeft zaterdagavond zijn achtste overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. De manschappen van trainer Erik ten Hag hadden in eigen huis weinig moeite met Heracles Almelo: 4-1. De tandem Hakim Ziyech-Quincy Promes deed van zich spreken: twee keer gaf eerstgenoemde zijn ploeggenoot Promes een niet te missen kans. Met zijn twee treffers voert de aanvaller nu samen met Donyell Malen de topscorerslijst aan. Woensdag gaat Ajax in de Champions League op bezoek bij Lille OSC. Enige smet op de zege was het geblesseerd uitvallen van Noussair Mazraoui.

Bij Ajax speelde Perr Schuurs als vervanger voor de geblesseerde Joël Veltman. In de openingsfase gingen beide ploegen gelijk op, waarbij ook Heracles de aanval niet schuwde. De eerste grote kans was na vijf minuten voor Ajax-aanvaller Dusan Tadic, die van dichtbij op de reddende doelman Janis Blaswich stuitte. Even later schoot middenvelder Lisandro Martínez in kansrijke positie net naast het Heracles-doel.

In de 26ste minuut bereikte Ziyech met een karakteristieke voorzet Promes, die van heel dichtbij eenvoudig raak kopte: 1-0. Het doelpunt vertoonde veel gelijkenissen met de manier waarop Promes eerder in Londen scoorde tegen Chelsea. Op slag van rust werd Heracles een enorme kans geschonken, nadat een te korte terugkopbal van Zakaria Labyad onderschept werd door Lennart Czyborra. De Duitser schoot van dichtbij echter op doelman André Onana.

Na rust was Ajax heer en meester en werd Heracles steeds verder terug gedrukt. Promes mikte eerst nog over na een lage voorzet van Donny van de Beek, maar in de 56ste minuut was het raak voor de hoofdstedelingen. Daley Blind bereikte van achteruit Labyad, die de bal in één keer uit de lucht nam en Blaswich kansloos liet: 2-0. Vier minuten later deed het koppel Ziyech-Promes opnieuw van zich spreken. Ditmaal kon laatstgenoemde een voorzet van de spelmaker met links binnen tikken: 3-0.

Heracles kreeg een enorme kans om iets terug te doen, toen Cyriel Dessers Ajax-verdediger Schuurs aan de kant zette. De Belgische spits schoot echter wild over. Even later kon Schuurs een inzet Mohammed Osman vanaf de eigen doellijn wegkoppen, terwijl Ajax tussendoor via Martínez nog een uitstekende kans had gemist. In de 87ste minuut produceerde Ajax zijn vierde doelpunt van de avond. Klaas-Jan Huntelaar legde terug op Sergiño Dest, die zijn schot via de hak van zijn aangever binnen zag vallen: 4-0. Een blunder van Dest leidde drie minuten later een counter in van Dessers, die oog in oog met Onana rustig bleef en een eretreffer maakte: 4-1.

AFC Ajax

4 - 1

Heracles Almelo

 26' Promes
 56' Labyad
 60' Promes
 87' Huntelaar
   90' Dessers
 
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 53.226
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Mazraoui (Dest/67)
Schuurs
Blind
Tagliafico
v.d. Beek
Ziyech (Marin/81)
Martínez
Labyad (Huntelaar/73)
Tadic
Promes
  Blaswich
Breukers
Pröpper
Knoester
Czyborra
Jakubiak (Osman/57)
Merkel
Kiomourtzoglou
v.d. Water (Bijleveld/69)
Dessers
Dos Santos (Mauro Júnior/61)

Van Basten diep door het stof na 'Sieg Heil' opmerking

Marco van Basten heeft zich zaterdagavond in de rust van Ajax - Heracles Almelo geëxcuseerd voor een opmerking. Die maakte hij voorafgaand aan de wedstrijd tijdens een interview met Frank Wormuth. Terwijl de Duitse trainer van Heracles Almelo werd ondervraagd door verslaggever Hans Kraay junior, riep Van Basten in de studio van FOX Sports goed hoorbaar ‘Sieg Heil’, een nazileus die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gemaakt in nazi-Duitsland.

Van Basten maakte volgens FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen 'een ongepaste grap met verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog'.

"Ik zei iets wat later door veel mensen is opgepikt. Het was niet de bedoeling om mensen daarin te choqueren, dus excuses hiervoor", reageert Van Basten in de studio. "Het was meer om het Duits van Hans uit te leggen", voegt de oud-spits er lachend aan toe.

Op social media is de verontwaardiging groot, te meer omdat alle clubs in het betaald voetbal dit weekend een statement maken tegen racisme en discriminatie. Vorig weekend werd Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira namelijk racistisch bejegend door thuissupporters van FC Den Bosch.

10 gewonden bij botsing tussen lijnbus en auto

Rond 11.05 uur kregen de hulpdiensten melding van een ernstige aanrijding tussen een lijnbus en een auto op de Rijksweg N278 bij Margraten. In de auto zaten vier personen, twee raakten ernstig gewond en zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In de lijnbus zaten vermoedelijk vijftien personen, hiervan zijn vijf personen voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis. De hulp van een traumahelikopter met medische specialisten is ingeroepen.

De Rijksweg (N278) is voorlopig afgesloten voor hulpverlening en aansluitend onderzoek naar de toedracht. 

Update 21:21 uur
De lijnbus heeft de auto in de flank geraakt. De twee volwassenen die voorin de auto zaten raakten ernstig gewond bij de aanrijding. Zij zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie kinderen die op de achterbank van de auto zaten zijn ook voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis. In de lijnbus zaten veertien personen op het moment van de aanrijding. Vijf van hen zijn lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. De overige busreizigers zijn opgevangen na het verkeersongeval.

De Rijksweg (N278) in Margraten was tot halverwege de middag afgesloten voor het verkeer. Eerst voor de hulpverlening waarbij onder andere een Nederlandse en een Duitse traumahelikopter met medische specialisten zijn ingezet. Aansluitend in verband met het (technische) onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Uitslag FC Utrecht - AZ

AZ blijft in het spoor van Ajax in de eredivisie. De Alkmaarders wonnen de uitwedstrijd bij FC Utrecht met 0-3.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd. In de vierde minuut ging een poeier van Sean Klaiber maar net naast de goal van AZ-keeper Bizot. AZ begon echter steeds vaker de bal te krijgen, terwijl de thuisploeg loerde op de counter. In de 24e minuut kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Teun Koopmeiners maakte de 0-1 uit een vrije trap. Oussama Idrissi verdubbelde de voorsprong in de 31e minuut met zijn zevende treffer van dit seizoen. Vlak voor rust probeerde de thuisploeg AZ weer onder druk te zetten voor een aansluitingstreffer,maar er werd niet gescoord.

Calvin Stengs in duel met Adam Maher. (Foto ro Shots / Niels Boersema )

Kort na rust zorgde Boadu voor de beslissing. Na een assist van Stengs scoorde de aanvaller de 0-3. Wijndal was dicht bij de 0-4, maar hij schoot de bal op de paal. In de 65e minuut was er een hele grote kans voor FC Utrecht. Na een voorzet van Klaiber kopte Bahebeck de bal voor de voeten van Van der Maarel, maar die wist de klus niet te klaren. In de 73e minuut was Cavin Stengs dichtbij een treffer, maar zijn harde schot wordt knap gered door doelman Paes. In het vervolg speelde AZ de wedstrijd eenvoudig uit al probeerde Utrecht het nog wel.

FC Utrecht

0 - 3

AZ

    24' Koopmeiners
31' Idrissi
50' Boadu
 
Gele kaart: Kerk, (FC Utrecht), De Wit, Wuytens, (AZ)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 22.401
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Paes
Klaiber (Troupée/75)
Janssen
Hoogma
v.d.Maarel
Maher
v.Overeem
v.d.Streek (Cerný/63)
Gustafson
Kerk
Bahebeck (Makienok/68)
  Bizot
Svensson
Hatzidiakos
Wuytens
Wijndal
Midtsjö
De Wit (Sugawara/57)
Koopmeiners
Stengs
Boadu (Druijf/86)
Idrissi (Ouwejan/77)

Poolse rodelaars geven historisch podium weg, 40e zege Duits duo

In het Oostenrijkse Innsbruck-Igls is ook het World Cup-seizoen in het rodelen geopend, de winter is zo langzamerhand dus echt aan het beginnen. Zaterdag stonden de wedstrijden bij de vrouwen en de dubbels op het programma.

Dubbels - Nieuw land?!
De dubbelwedstrijd kende een opvallende stand na één run: bovenaan de ranglijst zagen we Wojciech Chmielewski en Jakub Kowalewski uit Polen, een land dat in meer dan vier decennia nog nooit een World Cup-podium haalde. Sterker nog, sinds Tyler Seitz in 2002 een derde plek pakte en als eerste Canadees op het podium stond, wist nooit meer een nieuw land de top-3 te bereiken.

Er zat dus wat moois aan te komen, maar eerst was het de beurt aan anderen. De thuisfavorieten Thomas Steu en Lorenz Koller, die nog deze maand een elleboogoperatie onderging, stegen zes plekken in de tweede run en zagen de Duitsers Toni Eggert en Sascha Benecken 0,088 seconden onderdoor komen. Hun landgenoten Tobias Wendl en Tobias Arlt kwamen 0,009 seconden tekort en vestigen zich op plek twee.

Chmielewski en Kowalewski mochten de dag afsluiten en begonnen nog prima, maar na een paar bochten ging het fout: de slee kwam bijna dwars op het ijs te staan, de snelheid was volledig verdwenen en het duo eindigde helaas als dertiende, waardoor de Duitse dubbelslag zoals vanouds een feit was.

Vrouwen - nieuwe generatie?
Bij de vrouwen stond het er na één run ook bijzonder vreemd voor: de pas 18-jarige Oostenrijkse Lisa Schulte stond bovenaan, voor de 20-jarige Duitse Jessica Tiebel en haar Amerikaanse leeftijdsgenote Ashley Farquharson. Bij afwezigheid van de Duitse toppers Natalie Geisenberger en Dajana Eitberger, die beiden zwanger zijn, moesten vooral Tiebel en Julia Taubitz het opvangen, hoewel debutantes Anna Berreiter en Cheyenne Rosenthal zich ook keurig de top-10 in werkten.

In de tweede run werd - helaas? - weer enigszins orde op zaken gesteld. De ervaren Russische Tatyana Ivanova, bij afwezigheid van Geisenberger de atlete met de meeste zeges, steeg van de dertiende plek naar haar elfde World Cup-zege. De Amerikaanse Summer Britcher eindigde op 0,110 seconden als tweede, Tiebel en Taubitz deelden de derde plek op 0,164 seconden.

Voor de diehard fan is het rodelen overigens hier live te kijken, het hele seizoen lang. Alle runs van het seizoen zijn daar ook terug te kijken.

Van Gerwen met negendarter langs Lewis; Van Barneveld klopt Cullen

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan in de achtste finales van de Players Championship Finals. Voor Vincent van der Voort en Danny Noppert was de tweede ronde het eindstation. 

Van Gerwen won met 6-5 van Adrian Lewis. De wereldkampioen begon met een 180-score, gevolgd door een 177-score. De resterende 144 punten gooide de Brabander uit met tweemaal triple twintig en dubbel twaalf. Het was meer dan een jaar geleden dat een speler erin slaagde voor het oog van de camera een ninedarter te gooien. Op 14 november 2018 was de Belg Dimitri Van den Bergh de laatste. De Belg gooide zijn perfecte leg op de Grand Slam of Darts.

Van Barneveld is nog niet afgeschreven. Hij won met 6-3 van Joe Cullen. In de avond wacht een ontmoeting met Glen Durrant. Voor Noppert zit het toernooi erop. Hi jverloor met 6-5 van Mensur Suljovic en Van der Voort verloor met dezelfde cijfers van Ian White. 

De PC Finals is het laatste toernooi voor het WK darts. Vanavond zijn de achtste finales. Zondag is de slotdag van het toernooi met de kwartfinales, halve finales en finale. 

Players Championship Finals - Uitslagen tweede ronde
Gerwyn Price 6-0 Keegan Brown
James Wade 6-1 Ricky Evans
Mensur Suljovic 6-5 Danny Noppert
Gabriel Clemens 6-3 Luke Woodhouse
Michael van Gerwen 6-5 Adrian Lewis - Michael van Gerwen hits nine-dart finish
Chris Dobey 6-0 James Wilson
Raymond van Barneveld 6-3 Joe Cullen
Rob Cross 6-4 Jamie Hughes

John Henderson 6-3 Simon Whitlock
Ryan Meikle 6-5 Darius Labanauskas
Stephen Bunting 6-3 Jose De Sousa
Ian White 6-5 Vincent van der Voort
William O'Connor 6-3 Krzysztof Ratajski
Glen Durrant 6-5 Max Hopp
Mervyn King 6-4 Dave Chisnall
Michael Smith 6-4 Brendan Dolan
Best of 11 legs

Avondsessie - vanaf 20.00 uur
Gerwyn Price v Mensur Suljovic
James Wade v Michael van Gerwen
Glen Durrant v Raymond van Barneveld
Mervyn King v Rob Cross

Stage Two
Stephen Bunting v Ryan Meikle
William O'Connor v Gabriel Clemens
Chris Dobey v John Henderson
Ian White v Michael Smith
Best of 19 legs

AEB zet groene ambities in ijskast

Afvalverwerkingsbedrijf AEB wil af van de groene ambities en stopt voorlopig met luierrecycling en de biomassacentrale. Het bedrijf wil zich zo volledig kunnen richten op de verbrandingsovens.  

Dat zegt directeur Paul Dirix zaterdag in een interview met Het Parool"Als je aandacht hebt voor veel verschillende dingen, gaat meestal niet alles goed. Dat wil ik niet meer. Onze focus moet terug naar de ovens."

Naast de duurzaamheidsprojecten van luierrecycling en de exploitatie van een biomassacentrale, zal ook de verbranding van rioolslib voor Waternet op een andere manier moeten gebeuren. Dirix: "We hadden het idee om een grondstoffenfabriek te worden, maar dat gaan we dus niet meer doen. Als Amsterdam die ambitie nog heeft, moet het dat ergens anders doen."

Het AEB kwam in juni van dit jaar in financiële nood nadat een groot gedeelte van de vuilverbranding wegens veiligheidsredenen moest worden stilgelegd. De gemeente Amsterdam, enige aandeelhouder van het AEB, hield het bedrijf overeind met miljoenensteun. 

Volgens Dirix is het stadsbestuur voor een groot deel verantwoordelijk geweest voor de kwetsbare positie van het bedrijf. Vanuit de Stopera zou de optie van een faillissement te vaak genoemd zijn, waardoor partners en leveranciers van het AEB begonnen te twijfelen en garanties wilden van de gemeente.

Als het aan Dirix ligt, wordt het AEB in de toekomst een zelfstandige marktpartij. "Het is mij om het even wie de aandeelhouder is", zegt de bestuurder. Wel zegt Dirix het belangrijk te vinden dat het bedrijf zelf de beslissingen kan nemen en niet gedwongen wordt tot dingen die wel of niet mogelijk zijn. "De stad doet er goed aan gepaste afstand te houden. Ze zaten er te dicht op."

Inmiddels zijn alle ovens weer in gebruik genomen. De gemeente bereidt op dit moment een veiling voor om het bedrijf, of delen daarvan, te verkopen aan een private partij.

Zweedse vrouwen Europees kampioen curling

De Zweedse curlingvrouwen hebben de Europese titel geprolongeerd. In Helsingborg won de regerend kampioen met 5-4 van Schotland. Eerder op de dag won Zweden ook al de titel bij de mannen.

In de finale waren beide landen aan elkaar. Na zeven ends stond Zweden met 3-2 voor. Schotland maakte echter in de volgende end gelijk en kwam in de een-na-laatste end zelfs op een 3-4 voorsprong. In het beslissende tiende end scoorde skip Anna Hasselborg twee keer en bracht Zweden de titel.

Zweden wint EK-titel (Pro Shots / Action Images)
Zweden wint EK-titel (Pro Shots / Action Images)

Liverpool ontsnapt aan puntenverlies bij Crystal Palace

Liverpool heeft op dezelfde dag dat achtervolgers Manchester City en Chelsea elkaar treffen een nipte overwinning geboekt. De koploper van de Premier league incasseerde zaterdagmiddag tegen Crystal Palace in de 82e minuut nog een gelijkmaker, maar pakte drie minuten later dankzij Roberto Firmino toch nog de overwinning. 

Jürgen Klopp koos ervoor om de met fysieke klachten kampende Mohamed Salah op de bank te laten beginnen en de bezoekers slaagden er zonder de Egyptenaar in de eerste helft nauwelijks in om aanvallend iets uit te richten op Selhurst Park. De beste kansen waren dan ook voor Palace, dat via een schot van Jordan Ayew en een kopbal van Gary Cahill op de lat dicht bij een openingstreffer was. James Tomkins leek zijn ploeg twee minuten voor de rust zelfs op voorsprong te koppen, maar na raadpleging van de VAR werd in de aanloop naar de goal een overtreding op Dejan Lovren geconstateerd. Na de onderbreking was het vervolgens snel raak aan de overkant toen Mané in de zestien kon controleren en de bal buiten bereik van Vicente Guaita in de hoek plaatste.

De thuisploeg deed via een kanonskogel van Andros Townsend daarna bijna meteen wat terug, maar zijn poging werd gekeerd door Alisson. Palace bleef in het laatste halfuur loeren op kansen en Wilfried Zaha leek Liverpool met een laat doelpunt toch nog pijn te gaan doen. The Eagles konden hier echter slechts drie minuten van genieten, want nadat zij de bal na een corner niet weg kregen schoot Firmino uit de kluts raak. Zaha kreeg daarna in de blessuretijd nog de mogelijkheid om zijn tweede goal van de middag te maken, maar de aanvaller schoot wild over.

Arsenal - Southampton 2-2
Arsenal liet zich na acht minuten spelen verrassen door de degradatiekandidaat toen Ryan Bertrand Danny Ings wegstuurde met een snel genomen vrije trap en de spits Bern Leno met een knal in de korte hoek kansloos liet. Tien minuten later was het echter alweer gelijk via Alexander Lacazette, die de bal via een tegenstander voor zijn voeten kreeg in de zestien en afdrukte. Gevaar voor beide doelen bleef daarna lange tijd uit, totdat Kieran Tierney twintig minuten voor tijd een penalty veroorzaakte doordat hij zijn tegenstander vasthield. James Ward-Prowse zette zich vervolgens achter dit buitenkansje en stuitte in eerste instantie op Leno. De middenvelder kon de rebound echter zelf benutten en leek zijn ploeg daarmee de overwinning te bezorgen. Diep in de blessuretijd kon Lacazette op aangeven Gabriel Martinelli echter nog de gelijkmaker binnen schieten.

Brighton & Hove Albion – Leicester City 0-2
Leicester City was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij tegen Brighton, dat met Davy Pröpper aan de wedstrijd begon, maar the Foxes wisten het verschil in de eerste helft niet te maken. Jamie Vardy stuitte na voorbereidend werk van Ben Chilwell op Matt Ryan en op slag van rust vond ook James Madisson de doelman van Brighton op zijn weg. Na de onderbreking bood de thuisploeg meer tegenstand, maar na 64 minuten voetballen viel toch de onvermijdelijke 0-1. Leicester City counterde razendsnel via Madisson en Vardy, waarna laatstgenoemde aan Ayoze Pérez een niet te missen kans bood. Vardy tekende in de slotfase zelf voor de beslissing in de wedstrijd, door een strafschop te benutten. De goaltjesdief mocht door tussenkomst van de videoscheidsrechter (VAR) op herkansing, nadat hij in eerste instantie nog had gemist vanaf elf meter.

Everton – Norwich City 0-2
Norwich City was na zes nederlagen in de laatste zeven competitiewedstrijden vermoedelijk met weinig vertrouwen afgereisd naar Goodison Park, maar met Tim Krul onder de lat verkocht de promovendus zijn huid duur. De bezoekers bleven betrekkelijk eenvoudig op de been in de eerste helft en namen kort na rust verrassend de leiding via Todd Cantwell. De middenvelder werd goed doorgestoken door Teemu Pukki, waarna hij oog in oog met doelman Jordan Pick beheerst binnen schoof. In het laatste halfuur werd Norwich flink naar achteren gedrukt door Everton, maar onder meer door goed keeperswerk van Krul en een doelpunt in blessuretijd van Dennis Srbeny stapten the Canaries voor het eerst sinds 14 september weer eens als winnaars van het veld in de Premier League.

Bournemouth - Wolverhampton Wanderers 1-2
Wolverhampton had in de eerste helft weinig te duchten van Bournemouth, dat na iets meer dan twintig minuten spelen door een fraaie vrije trap van João Moutinho de eerste treffer van de middag incasseerde. Tien minuten later werd het op aangeven van Adama Traoré ook 0-2 dankzij Raúl Jiménez en vlak daarna volgde een nieuwe domper voor the Cherries toen Simon Francis met zijn tweede gele kaart moest inrukken. Bournemouth deed in de tweede helft daarop nog wel wat terug via een rake kopbal van Steve Cook, maar dit was niet genoeg voor een punt.

Watford - Burnley 0-3
In de eerste helft op Vicarage Road was er zonder meer sprake van een stop-start game, waarin de thuisploeg de beste indruk achterliet. Gerard Deulofeu kreeg twee kansen, na zeventien minuten uit een counter en vlak voor rust uit een vrije trap, maar Alex Pope stond telkens in de weg. Het tweede bedrijf kende een levendig begin en het was Burnley dat na 53 minuten aan de leiding ging: het was Chris Wood die na een corner zijn zesde doelpunt in zijn laatste zes wedstrijden maakte. In de slotfase bepaalden Ashley Barnes vanaf elf meter, na een overtreding van José Holebas op zijn persoon, en James Tarkowski van dichtbij de eindstand: 0-2 en 0.3. Watford, waar Troy Deeney als invaller zijn langverwachte rentree maakte, zakt van de achttiende naar de laatste plaats. Burnley staat zesde.

Bayern München blijft winnen; Weghorst belangrijk voor Wolfsburg

Bayern München blijft aan de winnende hand. De Duitse topclub won bij Fortuna Düsseldorf ook het derde officiële duel onder leiding van Hansi Flick en profiteerde bovendien van de misstap van Borussia Mönchengladbach bij 1. FC Union Berlin. De achterstand op de koploper is teruggebracht tot een punt. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en SC Freiburg waren aan elkaar gewaagd, terwijl VfL Wolfsburg mede dankzij een treffer van Wout Weghorst de volle buit overhield aan het uitduel met Eintracht Frankfurt. Het was zijn eerste Bundesliga-goal sinds 19 oktober.

Fortuna Düsseldorf - Bayern München 0-4
Het team van Flick legde in de eerste 45 minuten de basis voor de overwinning. Bayer was vanaf het startsignaal klaarwakker en zette hoog druk. Vanaf de elfde minuut liep de thuisploeg achter de feiten aan. Na voorbereidend werk van Joshua Kimmich was het Benjamin Pavard die de bal net voldoende beroerde: 0-1. Na nog geen half uur spelen leidde een fatale pass van Zack Steffen de 0-2 in: de keeper speelde de bal in de voeten van Thomas Müller, waarna uiteindelijk Corentin Tolisso scoorde. Luttele minuten later bepaalde Serge Gnabry op aangeven van Müller de ruststand in de Merkur Spiel-Arena.

In de tweede helft toonde Bayern niet dezelfde spelvreugde als voor de onderbreking, terwijl Fortuna niet bij machte was om gevaarlijk te worden voor het doelgebied van Manuel Neuer. Twintig minuten voor het einde verscheen de 0-4 op het scorebord: Müller kon een pass van Lewandowski niet verzilveren, maar Philippe Coutinho wél. Lewandowski slaagde er ook in de tweede helft niet in om te scoren en zodoende bleef de Pool voor het eerst dit seizoen in een Bundesliga-duel verstoken van een doelpunt.

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 1-1
In een eerste helft met een hoog tempo waren de teams van Bosz en Christian Streich aan elkaar gewaagd, al moet gezegd worden dat Karim Bellarabi tot tweemaal toe het aluminium raakte: na een paar minuten spelen én in de extra tijd. Na vijf minuten spelen kopte de vrijstaande Lucas Höler van dichtbij uit een corner de 0-1 tegen de touwen. Bayer verhoogde de druk op de defensie van de bezoekers, die goed standhielden maar negen minuten voor rust alsnog de 1-1 moesten incasseren. Moussa Diaby kreeg de bal van Kerem Demirbay, ontdeed zich van Janik Haberer en schoot het leer uiterst precies langs Mark Flekken: 1-1.

In de tweede helft kwam het initiatief vrijwel uitsluitend van Bayer, maar dat vertaalde zich niet in een verdiende voorsprong. De hoge druk zorgde ervoor dat de bezoekers in de 67e minuut via snel combinatievoetbal bijna zelfs de leiding namen, maar Lukas Hradecky voorkwam met zijn been dat Höler een counter doeltreffend afrondde. Eén minuut later liet Diaby na om voor de 2-1 te zorgen, toen hij Flekken voorbij was máár de bal niet in het lege doel kon krijgen. Drie minuten voor tijd voorkwamen twee spelers van Freiburg op de doellijn dat een inzet van Bellarabi van twee meter afstand over het doel ging.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0-2
Met Wout Weghorst en Bas Dost hadden beide ploegen een Nederlandse spits in de basiself staan, terwijl de bezoekers ook met Jeffrey Bruma in de gelederen aan de aftrap verschenen. Het was Gonçalo Paciência echter die voor het eerste gevaar zorgde, maar zijn inzet werd gekeerd door Koen Casteels. Aan de overkant was het tien minuten later wel raak toen Weghorst een schot van Maximilian Arnold met het hoofd zodanig van richting veranderde dat Felix Wiedwald kansloos was.

Die Wölfe zaten zodoende op rozen, maar kregen vlak voor rust toch een domper te verwerken toen Marcel Tisserand binnen zeven minuten twee gele kaarten pakte en moest inrukken. Vijf minuten na de rust leek Dost zijn ploeg vervolgens weer op gelijke hoogte te zetten, maar het doelpunt van de spits werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook met een man meer slaagde Eintracht er daarna niet in om te scoren en doordat doelman Wiedwald met nog 25 minuten te gaan de bal in de voeten van João Victor speelde, werd er zelfs een 0-2 nederlaag geleden.

1. FC Union Berlin - Borussia Mönchengladbach 2-0
Borussia Mönchengladbach begon als koploper aan het duel met de promovendus, maar kwam na een kwartier spelen verrassend op achterstand. Nadat Patrick Herrmann de paal nog had getroffen, was het vlak daarna aan de overkant raak via Anthony Ujah. Union verdubbelde de voorsprong zes minuten later bijna via Marcus Ingvartsen, die zijn poging echter eveneens op de paal zag eindigen. De bezoekers gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker en kregen de beste kans vlak voor rust via Alassane Pléa, die echter op doelman Rafal Gikiewicz stuitte. In de tweede helft bleven verdere grote mogelijkheden uit voor Die Fohlen en in de blessuretijd werd het ook nog 2-0 voor Sebastian Andersson. Union staat door de zege nu zeven punten boven de rode streep, al komt de concurrentie later dit weekend nog wel in actie.

Werder Bremen - Schalke 04 1-2
Schalke won drie van zijn vier laatste uitduels in de Bundesliga en ook op bezoek bij Werder Bremen zegevierden die Königsblauen uiteindelijk. Een tot dan niet bijster boeiende wedstrijd werd op slag van rust opengebroken door een curieus doelpunt van Amine Harit. De beloftevolle middenvelder leek een indraaiende voorzet te willen geven, maar de bal belandde pardoes in de verre hoek: 0-1. Schalke kon zo met een voorsprong aan de thee en vrij snel na de onderbreking volgde ook het tweede doelpunt van de bezoekers. Ditmaal was het Benito Raman die kon scoren na gestuntel van centrumverdediger Sebastian Langkamp. In de absolute slotfase deed Yuya Osako nog wel wat terug namens de thuisploeg, waar Davy Klaassen de negentig minuten volmaakte, maar de 2-2 zat er uiteindelijk niet meer in.

Skiester Shiffrin wint na val Vlhova en krijgt weer rendier

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft haar eerste zege van het World Cup-seizoen te pakken. In het Finse Levi was de Amerikaanse de beste op de eerste slalom van de winter en winnen in Levi betekent nog iets: een heuse rendier als prijs, al de vierde voor Shiffrin.

In de eerste run ging het weer verder waar we vorig seizoen gebleven waren: de Slowaakse Petra Vlhova was de snelste, Shiffrin volgde slechts op 0,13 seconden en de rest stond ver weg. Katharina Truppe uit Oostenrijk stond derde op 0,99 seconden, Anna Swenn Larsson uit Zweden gaf al 1,31 seconden toe en de na een zware knieblessure terugkerende Noorse Nina Haver-Løseth was op plek vijf (+1,46) al de laatste binnen anderhalve seconde van Vlhova.

De Zwitserse Wendy Holdener zette een sterke tweede run neer en klom van de zesde plek voorbij Haver-Løseth, Swenn Larsson én Truppe. Shiffrin dook er maar liefst 1,78 seconden over, waarna Vlhova aan de beurt was. De Slowaakse ging bij de eerste terreinovergang echter al in de fout en belandde plat in de sneeuw, waardoor Shiffrin won, Holdener voor de vierentwintigduizendste keer in haar loopbaan tweede werd en Truppe haar eerste podium ooit mocht vieren.

De Nederlandse Adriana Jelinkova bleef steken op de 47e plek.

Mantia is Nederlanders de baas op massastart

Het laatste onderdeel van de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Poolse Tomaszów, de massastart voor mannen, is gewonnen door Joey Mantia. De tweevoudig wereldkampioen op deze discipline was Jorrit Bergsma, die vorige week de beste was, de baas. Arjan Stroetinga werd derde.

Belchios en Wenger gingen samen op avontuur, maar ze werden teruggegrepen door Semerikov. Een paar ronden later plaatste hij een aanval en hij sloeg een groot gat. Met nog drie ronden te gaan, besloot ook Bergsma weg te rijden, en hij sloot aan. Daarachter kwamen ze echter ook terug en het was uiteindelijk Mantia die dankzij een sterke sprint naar de winst greep.

Rusland nipt sneller dan Oranje op ploegachtervolging

De ploegachtervolging voor vrouwen bij de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów is gewonnen door Rusland. De Russische vrouwen reden 3.02,78.

Antoinette de Jong, Melissa Wijfje en Ireen Wüst reden een solide race en kwamen tot 3.02,88 en waren dus een tiende langzamer dan de Russinnen. Canada eindigde als derde.

Topfavoriet Japan, met de zusjes Miho en Nana Takagi en Sakai en die de afgelopen drie jaar ongeslagen was, finishte niet nadat Sakai ten val kwam.

    

Jeugdspeler van Feyenoord over training: "Het slaat allemaal nergens op wat wij doen"

Het Algemeen Dagblad heeft een bijzonder kritisch artikel gepubliceerd over de jeugdopleiding van Feyenoord. De krant laat jeugdspelers anoniem het woord doen over de manier van werken; ze hebben geen goed woord over voor de jeugdopleiding. "Het slaat allemaal nergens op wat wij doen", reageert een speler.

Feyenoord bracht vrijdagavond al een statement naar buiten over het toen nog te verschijnen artikel. De club neemt het de schrijver van het artikel kwalijk dat hij zich niet bij de clubleiding heeft gemeld voor een reactie.

De jeugdopleiding van Feyenoord werd tussen 2010 en 2015 uitgeroepen tot de beste van Nederland, maar inmiddels lijkt de academie in verval geraakt. De ochtendkrant wijst naar de Nederlandse jeugdteams, waarin steeds minder Feyenoord-talenten terug te vinden zijn.

Richard Grootscholten, tussen april 2016 en november 2018 het hoofd van de jeugdopleiding, wordt genoemd als een van de grootste redenen waardoor het fout is gegaan met de jeugdopleiding. Grootscholten heeft Varkenoord inmiddels verlaten en Stanley Brard heeft het intussen voor het zeggen.

"Binnen de jeugdopleiding staan de mensen die over de situatie willen praten nog net niet in een wachtrij opgesteld, maar ze doen hun verhaal wel vrijwel allemaal op basis van anonimiteit", zo klinkt het. "Ik moet ook verder hier", reageert een van de betrokkenen.

Jaap Stam kreeg volgens de krant bij zijn aanstelling als trainer van Feyenoord te horen dat de jeugdopleiding hem ongeveer zeven potentiële spelers voor het eerste elftal zou leveren. "Maar die potentie zag Stam in de praktijk helemaal niet terug. En bij de Nederlandse jeugdelftallen blinken de Feyenoord-talenten ook bepaald niet uit, als ze überhaupt nog in actie komen", zo schrijft de krant. In het artikel wordt gewezen naar de talenten die de jeugdopleiding inmiddels hebben verlaten voor andere clubs.

Steven van der Sloot was vorig seizoen nog aanvoerder van Feyenoord Onder-17 en speelt nu voor Ajax, terwijl jeugdinternational Melayro Bogarde naar TSG Hoffenheim vertrok. Het Algemeen Dagblad deed navraag bij jeugdspelers van Feyenoord en zij doen anoniem hun verhaal.

"Gezien mijn persoonlijke toekomst in de voetballerij en bij Feyenoord", reageert een 'hoog aangeschreven jeugdvoetballer', doelend op eventuele straffen. "Ik stoor mij, en met mij heel veel anderen, aan de dagelijkse gang van zaken op Varkenoord. Ik vertel dit, zodat de buitenwereld het weet en de jeugdspelers en de welwillende medewerkers bij de jeugdopleiding eindelijk vooruit kunnen."

Dirk Kuyt, trainer van Onder-19, zou volgens Willem van Hanegem met enige regelmaat een training hebben laten schieten, om zelf een wedstrijd te bezoeken of mee te doen met een duel tussen oud-voetballers. Na de column van Van Hanegem zou Kuyt geen training meer hebben geschrapt.

Een andere jeugdspeler laat weten dat hij 'schrikt' van de verhalen van leeftijdsgenoten die bij Ajax en PSV spelen. Vergeleken met Feyenoord zou het er daar een stuk professioneler aan toe gaan. "Die clubs speelden wij vroeger van de mat, daar is niets meer van over. Wij zijn volledig voorbijgestreefd", aldus een talent, dat gevraagd wordt naar het vorige seizoen, waarin het Feyenoord van Kuyt twee keer won van Ajax Onder-19. "Voetballend waren zij toen al beter. Factoren als een slecht veld, veel thuispubliek en het terughalen van Kökçü, Burger en Geertruida speelden een grote rol in die resultaten", aldus de jeugdspeler.

Over de trainingen van Kuyt en zijn assistent Cor Adriaanse is een jeugdspeler niet te spreken. "Eigenlijk is elke training onder Kuyt en Adriaanse precies hetzelfde", zo vertelt een talent. "Het begint met een warming-up onder leiding van looptrainer Rick Cost. Daarna doen we een pass- en trapvorm. Dan een positiespel en een partijspel als afsluiting. Dat klinkt normaal, maar als spelers voelen we dat we alleen beter worden van de warming-up. Daar zit de uitdaging en de vernieuwing, we merken daar dat we fysiek stappen maken. Soms komt er ook een bal bij, dat is de enige technische vorm die wij op de training doen. Ja, de looptrainer die ons techniek wil bijbrengen, terwijl de trainers daar dus geen inspanning aan leveren."

Volgens de spelers gaat het bij de trainingen om 'oefeningen uitvoeren om het uitvoeren', zo laat dezelfde jeugdspeler weten. "Achterliggende gedachtes zitten er niet bij. Het is doen om het doen. De pass- en trapvorm wordt altijd geleid door Cor Adriaanse. Zijn vormen stammen uit de oudheid. Twee passes en de vorm is alweer voorbij. Iedereen doet alles op de automatische piloot.” Een andere jeugdspeler sluit zich aan bij de woorden van zijn ploeggenoot. "Positiespel is bij Feyenoord de bal in de ploeg houden. Op welke manier en op welk moment we druk zetten, dat heb ik nog nooit gehoord van een trainer. Partijspellen hetzelfde verhaal."

"Ik krijg weleens het idee dat ze een bal in het midden gooien en denken 'zoek het maar uit'. Het enige wat wij van de kant horen is dat we moeten omschakelen. En het commentaar als er iets fout gaat. Technisch en tactisch doen wij niks op trainingen. Nou, alleen voor een belangrijke wedstrijd. Dan moeten wij in formatie staan, doen alsof de bal naar een 'virtuele rechtsback' wordt gespeeld en dan in die richting lopen om die virtuele tegenstander onder druk te zetten. Het slaat allemaal nergens op wat wij doen."

Volgens een andere jeugdspeler zijn de faciliteiten bij Feyenoord in orde, maar zijn de trainers niet goed genoeg. De 32-jarige Melvin Boel, trainer van Onder-17, wordt door een talent als positief voorbeeld genoemd. "Maar Boel wordt door de andere trainers niet serieus genomen", zo klinkt het. Kuyt zou daarentegen op een voetstuk staan bij iedereen binnen Feyenoord. "Wat keek ik tegen die man op", reageert een jeugdspeler. "Maar hij gaat mee in het stramien van Cor Adriaanse, waar iedereen op Varkenoord bang voor is. Allemaal oude ideeën. Terwijl ik toch denk dat Kuyt zelf trainers heeft gehad die hem op technisch en tactisch vlak beter hebben gemaakt. Als je Adriaanse iets voetbalinhoudelijks vraagt, hoor je: dat had je al lang moeten kunnen."

Feyenoord reageerde vrijdagavond al op het artikel dat zaterdag in de krant zou verschijnen. De club zegt een interview met Brard en Kuyt aan te hebben geboden, maar dat het Algemeen Dagblad daar niet op in is gegaan. Daarnaast laat de club weten kritisch te gaan kijken naar de jeugdopleiding. "Als er tussen de ruim 220 talenten op onze opleiding meerdere rondlopen die kennelijk eerder anoniem klachten in de media uiten dan dat zij dit intern melden, moeten wij ons afvragen waarom dit zo is."

"Het AD was twee maanden geleden wel degelijk aanwezig op door Feyenoord de genoemde rondleiding op Varkenoord, alleen door omstandigheden niet in de persoon van de schrijver van dit artikel. Eerdere verzoeken om Dirk Kuyt te interviewen over zijn aanpak als trainer hebben vorig seizoen nergens toe geleid", zo luidt de verklaring van de krant.

Krol is nu wel Nuis de baas op schaatsmijl

Thomas Krol heeft de 1.500 meter voor mannen gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów. Krol, de wereldkampioen op de schaatsmijl, reed met 1.45,76 een nieuw baanrecord.

Kjeld Nuis, vorig weekend nog de beste, werd nu tweede in 1.45,95. Denis Yuskov werd derde in 1.46,28. Patrick Roest, gisteren de beste op de 5.000 meter, reed nu naar 1.47,32 en werd daarmee zesde. Marcel Bosker (1.47,96) eindigde buiten de top tien.

Seitaro Ichinohe won de 1.500 meter in de B-groep. De Japanner klokte een tijd van 1.47,86.

'God straft onmiddellijk'

In het centrum van Amsterdam is gistermiddag een zakkenroller aangehouden nadat hij een laptop en twee bijbels van een priester had gestolen. Eerder was de verdachte aan de politie ontkomen na het stelen van een portemonnee in een koffietent op de Dam.

Een oplettende burger meldde de diefstal aan de politie en gaf een signalement van hem door. De man werd daardoor door meerdere agenten in de gaten gehouden.

Even later sloeg de verdachte opnieuw toe in een restaurant in het centrum. De verdachte deed toen een wisseltruc door zijn eigen rugtas naast de zwarte rugzak van het slachtoffer te plaatsen. Toen nam hij de rugtas van zijn slachtoffer mee met daarin twee religieuze boeken en een laptop.

'Helaas voor de dief kreeg de priester niet alleen hulp van boven, maar ook van agenten', schrijft het zogeheten Prioteam van de politie. 'De dief werd meteen ingerekend en de buit kon gelijk teruggegeven worden.'

Volgens het team bleek de verdachte op camerabeelden te staan van eerder gepleegde diefstallen. Ook daar wordt de verdachte verantwoordelijk voor gehouden.

Mourinho keert met broodnodige zege terug in Premier League

José Mourinho heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Tottenham Hotspur zaterdagmiddag weten te winnen. Op bezoek bij stadsgenoot West Ham United werd het dankzij doelpunten van Heun-Min Son, Lucas Moura en Harry Kane 2-3, waardoor the Spurs na vijf keer puntenverlies op rij in de Premier League weer weten wat winnen is. Tottenham stijgt door de overwinning voorlopig naar de vijfde plaats, op acht punten achter nummer vier Manchester City. De concurrentie komt later dit weekend echter nog wel in actie.

Mourinho voerde een aantal wijzigingen door ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd onder Mauricio Pochettino en koos ervoor om met onder meer Lucas Moura en Harry Winks, en zonder Christian Eriksen, te beginnen. Harry Kane leek zijn nieuwe manager vervolgens vroeg in de wedstrijd aan een droomstart te helpen met een rake knal, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tottenham slaagde er daarna maar met mondjesmaat in gevaar te stichten voor het doel van Roberto Jiménez, voordat het laat in de eerste helft vlak achter elkaar toch twee keer raak was.

Met nog tien minuten tot de rust zette stuurde Delle Ali Son weg met een slim steekballetje, waarna de Koreaan zijn man uitkapte en de bal langs een grabbelende doelman in de verre hoek schoot. Een minuut of zeven later was het opnieuw raakt na een rush van Son over de linkerflank en een voorzet die bij de tweede paal binnen getikt werd door Lucas.

Manuel Pellegrini probeerde met het inbrengen van Michail Antonio voor Felipe Anderson na de rust meer grip te krijgen op het duel, maar moest machteloos toekijken hoe Tottenham al snel verder uitliep.

Vijf minuten na de hervatting van de wedstrijd kreeg Serge Aurier aan de rechterkant namelijk alle ruimte om een voorzet te geven zijn pass werd binnengekopt door een inlopende Kane. Tottenham kreeg in het restant van de wedstrijd nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong op een onmachtig West Ham te vergroten, maar incasseerden een dik kwartier voor tijd na een goede actie van Antonio toch nog de verrassende 1-3.

The Hammers hadden daarna moeite om een slotoffensief op poten te zetten, maar leken twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd ook nog op 2-3 te komen via Declan Rice. Doordat de middenvelder na een kopbal van Sebastién Haller echter buitenspel bleek te staan, werd die treffer afgekeurd.

In de 96e minuut volgde uit een corner nog wel een treffer van Angelo Ogbonna, maar die treffer kwam te laat voor de thuisploeg om nog langszij te kunnen komen. West Ham blijft door de nederlaag op de zestiende plek steken, maar een voor zijn baan vrezende Pellegrini kan later dit weekend nog wel nummer zeventien Aston Villa voorbij zien komen.

Willems: "Wat heb ik bij PSV op trainingen vaak ruzie gehad met Van Bommel"

Jetro Willems zal geen moment spijt hebben van zijn keuze voor Newcastle United. De linksback maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap vanuit Eintracht Frankfurt, waar zijn speelkansen klein waren. In de Premier League gaat het Willems voor de wind. Hij heeft een vaste basisplaats en was al meerdere keren belangrijk met een doelpunt of assist. De 22-voudig Oranje-international beseft dat hij in de Engelse topcompetitie geen moment kan verslappen.

Willems geeft aan dat hij in de Premier League iedere week op waarde wordt getest. Hij denkt dat er in Engeland zes of zeven ploegen zijn die zich kunnen meten met de top van de wereld. "Ook de andere teams hebben allemaal vier of vijf topspelers en dat heeft te maken met de budgetten en hoge tv-gelden die alle ploegen krijgen", legt hij uit in het Eindhovens Dagblad.

"Daardoor is de competitie meer in balans en dat is alleen maar goed voor het voetbal. Dat ik nu zelf lekker draai, komt door een combinatie van dingen. De omgeving voelt erg prettig en ik gedij goed bij de prikkels die je hier als speler krijgt. Ik heb altijd de droom gehad om in Engeland te spelen en nu is die waarheid geworden."

Terugkijkend op zijn ontwikkeling zegt Willems veel gehad te hebben aan zijn tijd bij PSV. "Wat heb ik bij PSV op trainingen vaak ruzie gehad met Mark van Bommel", aldus de 25-jarige linksback. "Bijna elke training hoorde ik wel iets en ik begreep niet altijd waarom. Als ik terugkijk, besef ik nu dat hij vaak gelijk had. Van Bommel was een speler die in zijn laatste jaar zat. Hij had focus en keek altijd verder dan de laatste wedstrijd."

"Ik was toen 18 en hij 35 en dat maakt dat je anders in het leven staat. Als je jong bent, heb je soms de neiging om lakser te worden als het goed gaat."

De voormalig jeugdspeler van Sparta Rotterdam brak op jonge leeftijd door bij PSV en kwam al snel in beeld bij het Nederlands elftal. Willems zegt dat hij veel te danken heeft aan Fred Rutten. "Hij gaf me de kans toen Erik Pieters en Abel Tamata geblesseerd waren en had makkelijk een meer ervaren speler op kunnen stellen. Dat deed hij niet en daarvoor ben ik hem eeuwig dankbaar."

"Als iemand echt in mij gelooft, koester ik dat voor altijd", zegt Willems, die met een goed gevoel terugkijkt op zijn tijd in Eindhoven. "Maar het ging echt niet allemaal vanzelf. Ik heb een zware knieblessure moeten overwinnen en ben dolblij dat ik daar geen last meer van heb. Bij PSV heb ik geleerd dat talent niet altijd genoeg is, maar je wordt in de eredivisie niet altijd uitgedaagd als je bij een topclub speelt."

Kodaira weer terug bovenaan op 500m

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Poolse Tomaszów is de 500 meter voor vrouwen gewonnen door Nao Kodaira. De Japanse, vorig weekend nog derde, reed met 37,77 een nieuw baanrecord.

Olga Fatkulina, die vorige week de 500 meter won, werd nu tweede in 37,97. De derde plek was voor Daria Kachanova in 38,08. Jutta Leerdam was de beste Nederlandse. Haar tijd van 38.37 was goed voor plaats acht. Sanneke de Neeling (38,78) en Michelle de Jong (38,90) werden respectievelijk veertiende en vijftiende.

Vanessa Herzog won de 500 meter in de B-groep. De Oostenrijkse wereldkampioene, die vorig weekend tijdens de eerste 500 meter bij de WB-cyclus werd gediskwalificeerd, won in 38,03.

Barcelona overtuigt niet in eerste wedstrijd na interlandperiode

Barcelona heeft in Spanje de strijd om de landstitel met een overwinning hervat. Het team van Ernesto Valverde versloeg hekkensluiter Leganés met 1-2. Het winnende doelpunt van Arturo Vidal viel pas elf minuten voor tijd. Frenkie de Jong stond zeventig minuten binnen de lijnen. Door de overwinning staat Barcelona voorlopig drie punten los van Real Madrid, dat zaterdagavond tegen Real Sociedad speelt.

Voor de derde keer dit seizoen in LaLiga ging Barcelona met een achterstand de rust in. Het team van Valverde had weliswaar veel balbezit in de eerste helft, maar het aantal kansen was op een hand te tellen. De beste mogelijkheid van de Catalanen was voor Luis Suárez. Na een half uur zette de Uruguayaan zijn hoofd tegen een voorzet van Ousmane Dembélé, maar Iván Cuéllar had een uitzonderlijke reactie op diens kopbal.

Leganés leidde dankzij een wonderschoon doelpunt van En-Nesyri in de twaafde minuut. De spits kreeg de bal vlak voor het strafschopgebied in zijn bezit, kapte Gerard Piqué uit en plaatste het leer schitterend in de verste bovenhoek, buiten bereik van de verbouwereerde Marc-André ter Stegen: 1-0.

Dat was niet de enige domper voor Barcelona, daar een gele kaart voor Sergio Busquets betekent dat hij het duel met Atlético Madrid moet missen.

De start van de tweede helft mocht er zijn. Piqué raakte de paal na een inschattingsfout van Cuéllar en Ter Stegen had weinig moeite met een kopbal van En Nesyri. Acht minuten na de onderbreking verscheen de 1-1 op het scorebord. Uit een vrije trap van Messi was het Suárez die zijn hoofd tegen de bal zette en het leer laag achter Cuéllar kopte: 1-1. Niet veel later moest de doelman in actie komen op een goed schot van Messi.

Een tweede treffer van Barcelona bleef lange tijd uit. Na nog geen uur spelen maakten Busquets en Antoine Griezmann plaats voor Arturo Vidal en Ivan Rakitic en twintig minuten voor het einde was Ansu Fati de vervanger van De Jong.

Leganés werd gedwongen om alleen maar tegen te houden, maar Barcelona had moeite om voor gevaar te zorgen. Elf minuten voor tijd brak het bezoek toch de ban. Vidal stond na een corner enkele meters buitenspel toen hij van dichtbij scoorde, maar de bal was via een speler van Leganés bij hem terecht gekomen.

Frijns crasht in uiterst chaotische Formule E-race Diriyah

In het Saoedische Diriyah is de tweede ePrix van het Formule E-seizoen verreden. Vrijdag gebeurde er niet al teveel, zaterdag was het in de tweede race flink raak met vooral chaos, gedoe en nog meer chaos.

Voor de start ging er al iets fout: Jerome d'Ambrosio had vanaf de vierde plek moeten beginnen, maar de Mahindra van de Belg bleef op de pre-grid staan. Polesitter Alexander Sims pakte bij de start weer de leiding en kreeg oud-kampioenen Sebastien Buemi en Lucas di Grassi achter zich aan, voor Antonio Felix da Costa, Mitch Evans en de winnaar van vrijdag, Mitch Evans.

In de eerste dik tien minuten pakte Da Costa de derde plek van Di Grassi, terwijl Nyck de Vries vanaf de 23e startplek vijf posities won. Buemi probeerde de Attack Mode te activeren, maar dat ging niet helemaal soepel: Da Costa tikte hem van achteren de rondte in en de Zwitser, die op gevaarlijke wijze weer wilde keren, schoof op de veertiende plek weer aan.

Na bijna twintig minuten probeerde Bird een aanval te plaatsen in het kielzog van Da Costa, die met Di Grassi in de clinche lag. Dat ging echter niet zo best, en eindigde ermee dat Bird een tikje kreeg van Evans, waarna Pascal Wehrlein er nog achterop kwam en Bird uiteindelijk in de muur stond: einde race voor de kampioenschapsleider en de safety car betrad de baan.

Bij de herstart dook alles en iedereen de Attack Mode in, terwijl Robin Frijns - gestart als twaalfde - en De Vries inmiddels geklommen waren naar de zevende en dertiende plek. Da Costa kreeg al vrij snel een drivethroughpenalty wegens zijn botsing met Buemi en de Portugees kon plek twee vergeten. Di Grassi schoof zo op, Maximilian Günther vond zichzelf ineens terug op plek drie.

Frijns kwam voorbij Edoardo Mortara naar de vijfde plek, maar ineens spinde de Limburger de muur in: einde race en wederom kwam de safety car de baan op. Na meer dan een half uur racen kreeg Felipe Massa, inmiddels rijdend op de zevende stek, een drivethroughpenalty omdat hij bij de start niet goed opgelijnd stond, terwijl er geruchten gingen over een mogelijk ongeldigde herstart van Günther en De Vries.

Met tien minuten te gaan volgde de herstart...hoewel de kraan om de auto van Frijns van de baan te halen nog gewoon op het circuit stond. Gelijk weer een gele vlag dus, twee minuten later kon dan écht weer geracet worden. Sims had gelijk weer een mooi gat te pakken naar Günther en Vandoorne, De Vries opende de aanval op Buemi en nam de achtste plek over.

In de laatste minuten werd de eerste herstart nog eens onderzocht en leek De Vries een probleem met zijn batterij te hebben: hij verbruikte mogelijk teveel energie. Voor Sims was er in elk geval niks aan de hand en zijn dominante vertoning werd bekroond met zijn allereerste Formule E-zege, voor teamgenoot Günther en Di Grassi, hoewel die posities - net als de achtste van De Vries - nog onder het vergrootglas lagen.

Zweedse curlers Europees kampioen

Zweden heeft in eigen land het EK curling gewonnen. In de finale werd Zwitserland met 9-3 verslagen.

Na twee ends stond Zweden al op een 3-0 voorsprong. Tegenstander Zwitserland kon geen vuist maken tegen de regerend wereldkampioen en in het negende end werd de wedstrijd definitief beslist door een driepunter. Voor de Zweden is dit de twaalfde Europese titel.

Actrice Monic Hendrickx pist niet in gezicht

Actrice Monic Hendrickx heeft in van alles gespeeld, maar de 52-jarige heeft ook wel eens een rol geweigerd. Eén keer eigenlijk maar, zo zegt ze, en daar had ze wel een aardige reden voor.

In een film over de Franse filosoof Georges Bataille was het de bedoeling dat ze vanaf een bar in iemand's gezicht zou pissen. Hendrickx is Patricia Paay niet en had er dan ook geen zin in, hoewel het schijnbaar niet eens zozeer aan de actie zelf lag.

"Er zou ook een shot van onderaf gemaakt worden. De scène was best functioneel, maar met mijn vagina kan ik niet acteren, dat is de grens", zo stelt de Penoza-actrice in het vrij uitgebreide interview.

Politie onderzoekt lijk in visvijver in Echt

De politie doet onderzoek naar overlijden en identiteit nadat vrijdagavond een overleden persoon werd aangetroffen in een vijver aan de Doorderweg in Echt. De omgeving is op dit moment hiervoor nog afgezet omdat er ook vandaag nog (buurt)onderzoek zal plaatsvinden.

Vrijdagavond rond 21.00 uur kreeg de politie melding van een passant dat er een lichaam in een visvijver lag. De omgeving van de vijver aan de Doorderweg afgezet door agenten. Het is nog onduidelijk hoelang de man precies in het water heeft gelegen.

Door politiemedewerkers is vrijdagavond gestart met een technisch- en buurtonderzoek, dat zaterdag doorgaat. De toedracht van overlijden is nog onbekend. Op dit moment liggen alle scenario’s nog open in het lopende onderzoek dat tot laat in de nacht ter plaatse is doorgegaan. Ook is het onderzoek naar de identiteit van betrokkene nog gaande. Het lichaam is vannacht uit het water geborgen en overgebracht naar een laboratorium voor nader onderzoek naar de doodsoorzaak.

Deelname Rusland aan Tokio onzeker na advies onderzoekscommissie WADA

Het deelnemen van Rusland aan de Olympische Spelen in Tokio is onzeker geworden nadat een onderzoekscommissie van de internationale antidopingautoriteit WADA pleit voor het schorsen van de Russische antidopingautoriteit Rusada.

De onderzoekscommissie komt tot dit advies na uitgebreid onderzoek. Volgens de commissie heeft Rusada geknoeid met resultaten van controles. Op 9 december neemt WADA een beslissing of het advies opgevolgd wordt.

Bij een schorsing komt de deelname van Rusland aan de Spelen van Tokio in 2020 in gevaar. Rusada was tussen 2015 en 2018 ook al geschorst vanwege dopinggebruik met steun van de Russiche overheid in de aanloop naar de Spelen in Sotsji. Op de Spelen in Pyeongchang van 2018 mochten alleen Russen meedoen die konden bewijzen geen onderdeel uitgemaakt te hebben van het dopingprogramma.

Zilver voor Polling en brons voor De Wit op Grand Slam Osaka

Kim Polling heeft in de klasse tot zeventig kilogram op de Grand Slam van Osaka een zilveren medaille veroverd. Frank de Wit gaat met een bronzen plak naar huis in de klasse tot 81 kilogram.

In de finale in de categorie onder 70 kilogram was de Japanse Yoko Ono op ippon te sterk voor Polling. De geboren Groningse begonnen in de Japanse stad, waar al haar partijen vroegtijdig op ippon werden beslist. De judoka won achtereenvolgens van de Portugese Barbara Timo, de Japanse judoka’s Saki Niizoe en Chizuru Arai en de Duitse Giovanna Scoccimarro, die ze in de halve finale in de laatste minuut via een houdgreep uitschakelde.

Een maand geleden veroverde Polling nog een gouden plak in Abu Dhabi. Daar versloeg ze landgenote Sanne van Dijke, die in Osaka al strandde in de tweede ronde. Samen zullen zij uitvechten wie volgend jaar naar de Olympische Spelen van Tokio gaat. De stand is nu 3470-2683 in het voordeel van Van Dijke. Met de Masters op komst en nog diverse toernooien kan Polling Van Dijke nog makkelijk inhalen. Al is het uiteindelijk aan de bond om te besluiten wie gaat. 

Op waza-ari won Frank de Wit zijn troostfinale, die hij via de herkansingen bereikte. Hij betrad met de Iraniër Saeid Mollaei de tatami. In de golden score was De Wit de wereldkampioen van 2018 de baas en zo plaatste hij zich voor de partij om brons. Daar kwam de judoka de Japanner Hikaru Tomokiyo tegen.

De als derde geplaatste De Wit begon met winst op Victor Penalber uit Brazilië en de Duitser Alexander Wieczerzak, de wereldkampioen van 2017 in deze klasse. In de kwartfinale verloor hij met waza-ari van de Rus Turpal Tepkaev. 

Juul Franssen, als tweede geplaatst in de klasse tot 63 kilogram was vroeg klaar. Ze had een bye in de eerste ronde. De Limburgse verloor van de Japanse Nana Kota op ippon.

Politie onderzoekt dubbele dumping drugsafval Noord-Brabant

Politiemensen zijn vrijdagmiddag 22 november 2019 twee keer geconfronteerd met gedumpt drugsafval. Zowel in Oud Gastel als in Woensdrecht troffen ze afval aan, dat vermoedelijk afkomstig is uit een illegaal laboratorium voor synthetische drugs.

Surveillerende politiemensen troffen vrijdagmiddag 22 november rond 14.45 uur een aantal vaten aan in een sloot in de Holstraat in Oud Gastel. Ze alarmeerden andere hulpdiensten die ook ter plaatse kwamen. Brandweerlieden constateerden dat één van de in totaal 20 vaten en jerrycans nog open was, damden de sloot af en stelden een onderzoek aan het water in, dat gelukkig in orde bleek te zijn.

Diezelfde middag rond 16.40 uur meldde een boswachter aan de politie dat hij in de Hogerwaardpolder in Woensdrecht 17 vaten/jerrycans vol vermoedelijk afval van een synthetische drugslab had aangetroffen. Ook hier zijn diverse gespecialiseerde hulpdiensten en bedrijven ter plaatse gekomen om het illegale drugsafval op te ruimen.

In beide gevallen is het drugsafval na onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het drugsafval.

'Max rijdt brievenbus aan gort'

Een zwarte labrador, genaamd Max, heeft in Port St. Lucie, Florida, een brievenbus aan gort gereden. Dit gebeurde nadat zijn baasje, na het nemen van een verkeerde afslag, was uitgestapt en zijn sleutel in het slot had laten zitten. De hond tikte de automatische versnellingspook in z'n achteruit, waarna de auto langzaam rondjes begon te draaien, zo meldt De Stentor. 

Dat duurde vervolgens een uur lang, want de eigenaar kreeg de deur van de auto vervolgens niet meer open, aangezien de batterij van de reservesleutel leeg was. De opgeroepen politie wist de deur uiteindelijk te openen door een code in te tikken in het portier van de auto. 

NHL: Penguins verslaan Devils, Senators pakken Rangers

De ijshockeyers van de Pittsburgh Penguins hebben in eigen huis een 4-1 zege geboekt op de New Jersey Devils. Dominik Kahun (Penguins) en Taylor Hall zorgden voor 1-1, Jake Guentzel voor 2-1 en in de derde periode waren Jared McCann en John Marino binnen 25 seconden van elkaar trefzeker.

De enige andere wedstrijd van de avond ging tussen de Ottawa Senators en de New York Rangers. Al binnen een minuut opende Thomas Chabot de score, Logan Brown was een paar minuten later goed voor de 2-0. Jacob Trouba bracht hoop terug bij de bezoekers, maar in de tweede periode gooiden Tyler Ennis en Anthony Duclair het duel op slot, waarbij goalie Anders Nilsson dertig schoten stopte.

Penguins - Devils (Bron: YouTube)

Burgemeester Heiloo mocht pand motorclub sluiten

De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland heeft het verzoek afgewezen om het bevel van de burgemeester van Heiloo tot sluiting van het terrein en pand van de motorclub in die plaats te schorsen.

De burgemeester heeft die sluiting bevolen omdat volgens hem het terrein en pand gebruikt worden door de verboden motorclub Hells Angels Holland. Hij vreest dat het gebruik van het terrein en pand door deze motorclub een ernstig gevaar oplevert voor de openbare orde. De motorclub heeft betoogd dat niet Hells Angels maar motorclub Companeros het terrein en pand gebruikt.

De voorzieningenrechter concludeert net als de burgemeester dat alle activiteiten ter plaatse activiteiten van Hells Angels zijn. De vrees van de burgemeester is daarom gerechtvaardigd.

Overvallers verjaagd met deegroller en pizzaschep

Gisterenavond om 23.30 uur kwam er een melding binnen dat een horecagelegenheid aan de Heuvel in Tilburg was overvallen. Meerdere politie-eenheden spoedden zich naar het centrum van Tilburg op zoek naar de overvallers.

De aangever verklaarde dat een grote en kleine man de zaak binnen kwamen. Ze bestelden niets. Op een gegeven moment liep een van hen naar de balie en gaf een medewerker een klap en riep dat hij geld wilde. Dat liep anders af want de aangever pakte een deegroller en de medewerker pakte een pizzaschep. Zo wisten ze de overvallers de zaak uit te werken. Ze konden aan de centralist van de politie een duidelijk signalement doorgeven.

De medewerker van cameratoezicht kon de twee verdachten volgen op zijn systeem. Politieagenten van het horecatoezicht wisten op basis van zijn aanwijzingen twee verdachten aan te houden in de stad. Het tweetal zat bij een ander restaurant te eten. Het zijn een 34-jarige man en een 20-jarige man zonder bekende woonplaats in Nederland maar al langer verblijvend in Tilburg. Een van de mannen had een broodmes bij zich. Beide mannen zijn ingesloten in het politiebureau.

Afbeelding ter illustratie (Foto: Pixabay)
Afbeelding ter illustratie (Foto: Pixabay)

Van Gerwen en Van Barneveld eenvoudig ronde verder op PC Finals

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben vrijdagavond eenvoudig de tweede ronde van de Players Championship Finals bereikt.

Van Barneveld gooide de laatste partij van de avond en stelde niet teleur. Hij versloeg Nathan Aspinall met overtuigende cijfers: 6-2. De nummer twaalf van de wereld had geen antwoord op de sterk gooiende Nederlander, die zijn tegenstander nog wel liet terugkomen tot 3-2. Barney raakte de dubbels weer en gaf geen leg meer uit handen. Een boost voor zijn zelfvertrouwen, want het WK wordt Van Barnevelds laatste kunstje voordat hij in februari afzwaait in Ahoy Rotterdam.

Van Gerwen won van Luke Humphries met 6-3. De wereldkampioen kwam op een 4-0 voorsprong na een 170-finish. Daarna verslapte de concentratie, zodat Humpgries terug kon komen tot 4-3. Van Gerwen liet zich niet verrassen en liep uiteindelijk uit naar een eenvoudige 6-3 zege. In de volgende ronde treft Van Gerwen Adrian Lewis.

Er kwamen nog meer landgenoten in actie. Vincent van der Voort won met 6-4 van Arron Monk. Ron Meulenkamp ging er met 6-2 af tegen Rob Cross. Jermaine Wattimena wist niet te winnen van Jamie Huhges. Het werd 6-3.

Uitslagen eerste ronde Players Championship Finals - Avondsessie
Krzysztof Ratajski 6-1 Steve Lennon
Gerwyn Price 6-3 Mickey Mansell
James Wade 6-4 Ted Evetts
Mensur Suljovic 6-5 Kim Huybrechts
Luke Woodhouse 6-5 Daryl Gurney
Michael van Gerwen 6-3 Luke Humphries
James Wilson 6-5 Peter Wright
Raymond van Barneveld 6-2 Nathan Aspinall

Ryan Meikle 6-0 Jonny Clayton
Joe Cullen 6-2 Kyle Anderson
Vincent van der Voort 6-4 Arron Monk
Gabriel Clemens 6-4 Mark McGeeney
Adrian Lewis 6-4 Josh Payne
William O'Connor 6-4 Steve West
Jamie Hughes 6-3 Jermaine Wattimena
Rob Cross 6-2 Ron Meulenkamp

Tweede ronde - vanaf 13.45 uur
Gerwyn Price v Keegan Brown
James Wade v Ricky Evans
Mensur Suljovic v Danny Noppert
Luke Woodhouse v Gabriel Clemens
Adrian Lewis v Michael van Gerwen
James Wilson v Chris Dobey
Raymond van Barneveld v Joe Cullen
Jamie Hughes v Rob Cross

Simon Whitlock v John Henderson
Ryan Meikle v Darius Labanauskas
Jose De Sousa v Stephen Bunting
Ian White v Vincent van der Voort
Krzysztof Ratajski v William O'Connor
Glen Durrant v Max Hopp
Dave Chisnall v Mervyn King
Michael Smith v Brendan Dolan

Zeer zeldzaam: tweede jaar op rij zonder herfststorm

Voor het tweede jaar op rij stevenen we af op een herfst zonder een officiële herfststorm. De vorige keer dat het twee herfstseizoenen achter elkaar niet stormde was in 1994 en 1995. Eerder gebeurde dit ook in de jaren 50 van de vorige eeuw. Gemiddeld komt het eens in de zes jaar niet tot een herfststorm.

Om te spreken van een officiële storm moet gemiddeld over een heel uur op één van de officiële meetpunten windkracht 9 worden gemeten. Deze en vorige herfst is dat niet gebeurd. Wel kwam het soms tot zware windstoten aan de kust.

De laatste herfststorm dateert van 29 oktober 2017. Het stormde toen precies tijdens het ingaan van de wintertijd. In het najaar van 2017 kwam het ook op 13 september en op 5 oktober tot storm. In 2016 kwam het op 20 november tot de eerste en enige herfststorm.

In andere seizoenen kwam het dit jaar wel tot storm. Zo beleefde Nederland op 10 augustus een officiële zomerstorm. Dit was de dag waarop het dak van het AZ-stadion het begaf. Ook in de lente stormde het dit jaar. Op 10 maart kwam het tot de eerste officiële storm van 2019.

De storm van 10 maart was niet alleen de eerste storm van dit jaar, maar zelfs de eerste storm in ruim dertien maanden tijd. Vanaf februari 2018 tot en met februari 2019 waaide het gemiddeld over het land elke maand minder hard dan gebruikelijk.

NBA: Los Angeles Clippers in slotminuut voorbij Houston Rockets

De ogen van basketbalfans waren gisteravond gericht op Los Angeles. De Clippers speelden voor de tweede keer dit seizoen tegen de Houston Rockets. Ook ditmaal werd de topper in de laatste minuut beslist, met nu de Clippers als winnaar. De thuisploeg maakte in de laatste minuut een achterstand van vijf punten ongedaan en wist met 122 – 119 te winnen.

De eerste wedstrijd die de Clippers en Rockets tegen elkaar speelden was eerder deze maand in Houston. In deze wedstrijd liepen de emoties hoog op en werden Patrick Beverley en coach Doc Rivers van de Clippers naar de kleedkamer gestuurd. Houston won de wedstrijd, waarin James Harden excelleerde.

Gisteravond leken de Clippers op weg naar een ruime zege. Halverwege het tweede kwart maakte Clint Capela een fout op Paul George, die zijn lay-up wel wist te scoren. De bonus vrije worp maakte hij ook, waarmee de thuisploeg op een 46 – 32 voorsprong kwam. De Rockets hadden bij rust de achterstand echter al bijna ongedaan gemaakt, waarna een spannende tweede helft volgde.

Lou Williams, zesde man van de Clippers, was bij rust nog zonder punten. In de tweede helft hield hij de Clippers met 26 punten in de race. Zijn laatste score van de wedstrijd was een cruciale driepunter waarmee hij zijn ploeg op een 118 – 117 voorsprong zette. James Harden zette de Rockets met twee vrije worpen hierna weer op voorsprong.

Met nog vijftien seconden over was het Kwahi Leonard die met een mooie jumper de stand op 120 – 119 zette. Russell Westbrook miste een driepuntspoging, waarna Houston een fout moest maken om nog een laatste aanval uit te kunnen voeren. Paul George scoorde beide vrije worpen, waarna de Clippers verdediging er voor zorgde dat de Rockets in de laatste aanval niet meer tot schot konden komen.

Lou Williams werd met 26 punten de topscorer bij de Clippers, voor de 24 punten van Kawhi Leonard. James Harden maakte 37 punten voor de Rockets. Door de overwinning nestelden de Clippers zich naast de Rockets op de derde plaats in het westen.

Samenvatting Clippers - Rockets. Bron: YouTube

De Lakers voeren de ranglijst in het westen nog altijd aan. In Oklahoma City behaalden de Lakers de zesde overwinning op rij, maar ditmaal moesten zij wel tot de laatste minuut strijden voor de overwinning. Anthony Davis maakte de laatste acht punten van de Lakers en zorgde zo voor de 127 – 130 zege.

In zijn zeventiende seizoen lijkt LeBron James zich opnieuw uitgevonden te hebben. James kwam tot 23 punten en 14 assists. Dit seizoen heeft hij het hoogste aantal assists per wedstrijd in zijn carrière (11,3) en hij is met afstand de aanvoerder in deze categorie in de NBA dit seizoen.

Anthony Davis eindigde met 33 punten, 11 rebounds en 7 assists voor de Lakers.

De nummer twee in het westen zijn de Denver Nuggets. De ploeg uit Colorado won in eigen huis van de Boston Celtics: 96 - 92. Tijdens de wedstrijd kwam Celtics-guard Kemba Walker hard in botsing met teamgenoot Semi Ojeleye. Bewusteloos verliet hij het veld, onderzoek wees uit dat Walker een flinke hersenschudding had. Hij zal een paar wedstrijden moeten missen wegens het ‘concussion protocol’, richtlijnen van de NBA dat na een hersenschudding verplicht rust moet worden genomen.

Nikola Jokic heeft de vele critici die hem beschuldigden uit vorm te zijn inmiddels de mond wel gesnoerd. Tegen de Celtics was de Servische center goed voor 18 punten, 16 rebounds en 10 assists. Jamal Murray werd met 22 punten topscorer bij de Nuggets.

In het oosten profiteerde Miami van de misstap van de Celtics. De bijzonder sterk spelende Heat wonnen in Chicago van de Bulls: 108 – 116. Binnen vijf minuten stond Miami met 0 -15 voor en van een spannende wedstrijd is nooit sprake geweest.

Oud-Bulls speler Jimmy Butler, werd door de Bulls-fans op een warm applaus getrakteerd. Ook Heat-rookie Kendrick Nunn, geboren in Chicago, kreeg een enthousiast onthaal. Butler scoorde 27 punten voor zijn ploeg, Nunn kwam tot 21 punten. Een derde speler die cruciaal is voor het succes van de Heat is Bam Adebayo. In zijn derde jaar in de NBA heeft de forward een sprong gemaakt en is de verdedigend specialist een dragende kracht van zijn team geworden.

In Dallas bezocht Dirk Nowitzki voor het eerst sinds hij deze zomer met pensioen ging een NBA-wedstrijd van zijn ploeg. Vanaf de eerste rij had hij een prima uitzicht op zijn opvolger Luka Doncic. Dallas maakte gehakt van de Cleveland Cavaliers: 143 – 101. Laat in het derde kwart vond Rick Carlisle dat de Cavaliers wel hard genoeg aangepakt waren en haalde hij de jonge Sloveen definitief naar de kant. In de beperkte speeltijd had Doncic al voor 30 punten en 14 assists gezorgd.

Uitslagen

Detroit Pistons – Atlanta Hawks 128 – 103
Washington Wizards – Charlotte Hornets 125 – 118
Brooklyn Nets – Sacramento Kings 116 – 97
Philadelphia 76ers – San Antonio Spurs 115 – 104
Chicago Bulls – Miami Heat 108 – 116
Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers 127 – 130
Dallas Mavericks – Cleveland Cavaliers 143 – 101
Denver Nuggets – Boston Celtics 96 – 92
Utah Jazz – Golden State Warriors 113 – 109
Los Angeles Clippers – Houston Rockets 122 - 119

Stand Eastern Conference                                                

Milwaukee Bucks 12-3
Miami Heat 11-3
Boston Celtics 11-4
Toronto Raptors 10-4
Philadelphia 76ers 10-5
Indiana Pacers 8-6
Brooklyn Nets 7-8
Orlando Magic 6-8
Washington Wizards 5-8
Charlotte Hornets 6-10
Chicago Bulls 5-11
Detroit Pistons 5-10
Atlanta Hawks 4-11
Cleveland Cavaliers 4-11
New York Knicks 4-11

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 13-2
Denver Nuggets 11-3
Houston Rockets 11-5
Los Angeles Clippers 11-5
Dallas Mavericks 10-5
Utah Jazz 10-5
Minnesota Timberwolves 8-7
Phoenix Suns 7-7
Sacramento Kings 6-8
New Orleans Pelicans 6-9
Memphis Grizzlies 5-9
Oklahoma City Thunder 5-10
San Antonio Spurs 5-11
Portland Trail Blazers 5-11
Golden State Warriors 3-14

Man (30) overleden na botsing met boom

Op vrijdag 22 november 2019 om 23.30 uur kwamen er meerdere meldingen binnen dat er een auto tegen een boom was gereden op de Liesbosweg in Etten-Leur. Ter plaatse hebben brandweer en ambulancepersoneel er alles aan gedaan om de bestuurder, die bekneld zat, te redden. Desondanks is de 30-jarige inwoner uit Etten-Leur ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De weg is geruime tijd afgezet geweest voor het politieonderzoek. De bestuurder is door onbekende oorzaak de macht over zijn stuur verloren en daardoor van de weg geraakt waar hij tegen een boom tot stilstand is gekomen. De familie van de man is door agenten op de hoogte gebracht van het trieste nieuws.

Chivv maakt rap tegen Zwarte Piet: 'Samen tot een oplossing komen'

De anti-zwarte pietbeweging, die al ruim vijf jaar serieus actief is, heeft haar oorsprong in Amsterdam. Nu is ook de hiphopscene opgestaan in het debat. Rapformatie Zwart Licht bracht pas geleden een clip uit met een anti-zwarte pietboodschap, en nu is rapper Chivv er met zijn track Expose Zwarte Piet.

Met deze woorden laat de Amsterdamse rapper weten dat hij klaar is met Zwarte Piet. De track ontstond nadat hij online meerdere berichten ontving met de vraag of hij zich wilde uitspreken in de discussie rond Zwarte Piet. 'Voor mij is het heel simpel. Ik wil geen traditie verpesten of iets dergelijks, ik heb respect voor beide partijen.'

Op de vraag of het moeilijk was dit verhaal te vertellen in zijn muziek, is de 24-jarige Chivv stellig. 'Nee, het is niet moeilijk. Rappen is gewoon mijn vak, ik kan heel goed verhalen vertellen.' Maar hij heeft toch even moeten nadenken over hoe hij het punt dat hij duidelijk wilde maken, het best naar buiten kon brengen. 'Hoe ga je het zodanig naar buiten brengen dat iedereen het begrijpt en dat niemand zich beledigd voelt?'

Chivv, woonachtig in Amsterdam Zuidoost, begon in de formatie SBMG (Sowtu Boys Money Gang) en werd vooral bekend met hits als 4x Duurder en hun eerste grote hit in 2014 genaamd Oeh Na Na. Het zijn nummers die bepaald niet over maatschappelijke onderwerpen gingen. 'In de jaren dat ik nu iets volwassener ben geworden in mijn rapstijl, ben ik echte verhalen gaan verspreiden. De stem zijn voor de mensen die geen stem hebben.'

De video Expose Zwarte Piet staat op dit moment niet op zichzelf. Vorige week kwam Zwart Licht met de video Gunshots, gemaakt door kunstenaar Brian Elstak, over hetzelfde onderwerp. Twee Amsterdamse hiphoptracks in een korte tijd tegen Zwarte Piet. 'Lang verwacht, maar zeer welkom', zegt Mitchell Esajas, frontman van The Black Archives en Kick Out Zwarte Piet. 'Hiphop is van nature een cultuur dat voortkomt uit onderdrukte zwarte gemeenschappen.'

Esajas heeft extra waardering voor de artiesten die deze stap wagen en dus ook voor Chivv, vanwege mogelijke negatieve consequenties. 'Weet dat als een artiest dit doet, je ook veel negatieve reacties kan verwachten, wellicht zelfs een deel van je fanbase kan verliezen.'

Maar daar maakt de 24-jarige rapper Chivv zich niet druk om. 'Ik denk dat als ik op basis hiervan een fan verlies, dat je niet echt een fan van mij bent. Als je echt een fan bent, dan bewonder je mijn kunst.'

De vernieling van de auto van Mitchell Esajas vorige week tijdens bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet in Den Haag was een extra trigger om dit nummer te maken. Wel wilde Chivv duidelijk maken dat het niet de bedoeling is om voor een tweedeling te zorgen. 'Het is de bedoeling dat we samen tot een oplossing komen.'

*Noot van de redactie: het bekijken/beluisteren van onderstaande video geschiedt geheel op eigen risico. De redactie is niet verantwoordelijk voor enigerlei schade in welke vorm dan ook. 

FOK! Wat een weer: bewolkt, mogelijk lichte regen

Er is vrij veel bewolking en in het zuidwesten kan er vanochtend mogelijk nog lichte regen vallen. In het noordoosten is er vanochtend laaghangende bewolking. Later in de middag en in de avond klaart het steeds meer op. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De oostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Komende nacht is er aanvankelijk vrij veel hoge bewolking aanwezig. In de loop van de nacht klaart het in het zuiden breed op en kan er een mistbank ontstaan. De minima lopen uiteen van 3°C in het Waddengebied tot -1°C in het zuiden. De wind blijft oostelijk en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied eerst vrij krachtig.

Zondag overdag zijn er flinke zonnige perioden, al blijft met name het noorden gevoelig voor wolkenvelden. Het blijft droog en de maximumtemperaturen variëren van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden. De zuidoostenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Het strand van Scharendijke in Zeeland  (Foto: Scherpschutter)
Het strand van Scharendijke in Zeeland (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op snackbar

De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een snackbar vrijdagavond aan de Kerkraderweg in Heerlen. Rond 21.40 uur kreeg de politie melding van de overval waarbij twee verdachten het aanwezige personeel bedreigden.

Vervolgens zijn ze er met een onbekende buit vandoor gegaan en in onbekende richting weggevlucht. Er raakte niemand gewond bij de overval. De politie is een (buurt)onderzoek gestart. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Komende week in het EP: De klimaatnoodtoestand, de begroting en meer

Het Europees Parlement stemt tijdens de plenaire sessie deze week over de nieuwe Europese Commissie, reikt de LUX-filmprijs uit en beslist over de 2020 EU-begroting.

Toekomstig voorzitter van de Commissie, Ursula von der Leyen, zal haar team en programma voorstellen tijdens de plenaire vergadering op woensdagochtend. Na een debat zullen EP-leden via een gewone meerderheid beslissen of ze kiezen voor deze Commissie of niet. Als ze goedgekeurd wordt, zal de nieuwe Commissie van start gaan op 1 december. De plenaire stemming zou een einde moeten maken aan het onderzoek van het Parlement over het voorgestelde team kandidaat-commissarissen. Dit onderzoek is noodzakelijk om de democratische legitimiteit van het uitvoerende orgaan van de EU te verzekeren.

Klimaatnoodtoestand
Op maandag zullen de Europarlementariërs debatteren over het klimaat en de milieunoodtoestand. Het Parlement wilt dat de EU de leiding neemt over de strijd tegen klimaatverandering, vóór de VN-klimaatconferentie in december, beter bekend als COP25. EP-leden zullen donderdag over twee ontwerpresoluties stemmen om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn.

EU-begroting 2020
Op woensdag zal het Parlement de begroting voor volgend jaar voor de investering in de EU en zijn lidstaten goedkeuren. De begroting, overeengekomen met de Raad op 18 november, zal méér investeren in klimaatactie, onderzoek, infrastructuur en jongeren.

Oleg Sentsov
De Oekraïense filmregisseur en mensenrechtenactivist Oleg Sentsov zal op 26 november de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken 2018 in het Parlement in ontvangst nemen. Toen de prijs vorig jaar werd uitgereikt, zat Sentsov in de gevangenis nadat hij had geprotesteerd op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev tegen de Russische annexatie van de Krim, zijn geboorteplaats.

LUX-filmprijs
De 2019 LUX-filmprijs van het Europees Parlement zal op woensdag tijdens de plenaire sessie uitgereikt worden, in de aanwezigheid van de 3 finalisten. De LUX-filmprijs wil de productie en distributie van Europese films ondersteunen, de reflectie op huidige politieke en sociale kwesties stimuleren en de Europese cultuur bevorderen.

Geweld tegen vrouwen
Om de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen te vieren, zal het Parlementsgebouw maandagavond in oranje licht baden. EP-leden zullen maatregelen bespreken en stemmen om geweld tegen vrouwen te stoppen en lidstaten aan te moedigen om de Istanbul Conventie te bekrachtigen.

Ouderen werken langer door

In het derde kwartaal van 2019 waren er 9,0 miljoen personen met betaald werk, 106.000 meer dan eind 2018. Ruim 60 procent van die groei komt voor rekening van 45- tot 75-jarigen. Vooral het aantal werkende 55-plussers neemt sterk toe. Het aantal werkenden van 15 tot 45 jaar groeit minder hard. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De arbeidsdeelname in de jongere leeftijdsgroepen is in de eerste drie kwartalen van 2019 niet of nauwelijks toegenomen. Bij 45-plussers is dat nog wel het geval. Die toename is vooral zichtbaar bij vrouwen in die leeftijdsgroep: de nettoarbeidsparticipatie groeide bij hen van 52,0 procent in het vierde kwartaal van vorig jaar naar 53,1 procent in het derde kwartaal van 2019. Bij mannen van 45 tot 75 jaar groeide de arbeidsparticipatie van 65,3 naar 65,6 procent.

Vooral meer werkende 55-plussers
Vooral het aantal werkende 55- tot 65-jarigen en 65-plussers stijgt de laatste jaren sterk. In het eerste kwartaal van 2014 was het aantal werkende 55- tot 65-jarigen net geen 1,3 miljoen, in het derde kwartaal van 2019 ruim 1,6 miljoen. Werkende 65-plussers groeiden in aantal van 178.000 in het eerste kwartaal van 2014 naar 265.000 in het derde kwartaal van 2019 (+87.000).

Ouderen werken langer door
De vergrijzing van de bevolking draagt bij aan de groei van het aantal werkende 55-plussers. Er zijn steeds meer mensen van 55 jaar of ouder. Maar ook het afschaffen van VUT- en prepensioenregelingen en het verschuiven van de AOW-gerechtigde leeftijd vormen een factor. Ouderen werken hierdoor tot op hogere leeftijd door, waardoor de arbeidsparticipatie toeneemt.

Zo was de gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan in 2002 60 jaar en ruim 8 maanden, in 2014 63 jaar en 10 maanden en in 2018 65 jaar. De participatie (niet seizoengecorrigeerd) nam tussen het eerste kwartaal van 2014 en het derde van 2019 sterk toe bij 55- tot 65-jarigen, van 59,0 naar 69,7 procent. De participatie van 65-jarigen is het meest gestegen: inmiddels heeft ruim 1 op de 3 betaald werk.

Nadal helpt Spanje naar halve finales Davis Cup

Spanje staat in de halve finales van de Davis Cup, het landentoernooi voor tennissers dat dit jaar voor het eerst als een kampioenschap van één week gespeeld wordt - in elk geval wat betreft de finales.

Spanje speelde in Madrid in de kwartfinales tegen Argentinië, waar Guido Pella opende met een zege in drie sets op Pablo Carreño Busta. Rafael Nadal veegde vervolgens Diego Schwartzman met 6-1, 6-2 van de baan en dus moest het dubbelspel uitkomst bieden.

Nadal speelde daar samen met Marcel Granollers tegen Maximo Gonzalez en Leonardo Mayer. De Spanjaarden wonnen de eerste set, maar de Argentijnen sloegen terug. Nadal en Granollers herstelden zich echter en wonnen de derde en beslissende set alsnog, waardoor Spanje bij de laatste vier staat.

Canada plaatste zich voor de laatste vier door Australië te verslaan. Vasek Pospisil versloeg John Millman, waarna Alex de Minaur de stand gelijk kon trekken met winst op Denis Shapovalov. In het dubbelspel waren Pospisil en Shapovalov echter te sterk voor John Peers en Jordan Thompson.

Rusland schakelde Servië uit, wat begon met een simpele zege van Andrey Rublev op Filip Krajinovic. Novak Djokovic was Karen Khachanov dan wel de baas, maar samen met Viktor Troicki kon hij Khachanov en Rublev na een spannende en beslissende tiebreak niet verslaan.

De Britse ploeg had aan twee enkelspelwedstrijden genoeg om Duitsland te verslaan. Kyle Edmund was te sterk voor Philipp Kohlschreiber, waarna Jan-Lennard Struff in drie sets moest buigen voor Dan Evans. Het dubbelspel werd vervolgens niet meer gespeeld.

Ruime zeges PSV en Twente in Eredivisie vrouwen

De vrouwen van PSV en FC Twente hebben in de Eredivisie een ruime zege bij kunnen schrijven. Beide ploegen wonnen met vier goals verschil, terwijl naaste concurrent Ajax zondag in actie komt.

Landskampioen Twente ontving ADO Den Haag en stond na dik twintig minuten op 1-0 dankzij Renate Jansen. Kort na rust verdubbelde Fenna Kalma de score, waarna Jansen haar hattrick completeerde door eigenhandig voor de 4-0 eindstand te zorgen.

PSV ging op bezoek bij PEC Zwolle, waar Joëlle Smits al binnen een kwartier voor 0-1 zorgde. Katja Snoeijs was na een half uur trefzeker en in de tweede helft werden de goals door hetzelfde duo verzorgd: 0-4.

VV Alkmaar kreeg bezoek van Excelsior Barendrecht en ook het derde duel van de avond eindigde in 4-0. Dankzij Anna Ursem kwam Alkmaar op 2-0, Anna Knol en Chanté Domping waren goed voor de overige goals.

Dortmund sleept met late comeback punt uit vuur tegen hekkensluiter

In de Bundesliga heeft Borussia Dortmund met veel pijn en moeite een punt gepakt. De ploeg kreeg bezoek van hekkensluiter SC Paderborn en dat bleek bepaald geen gemakkelijke opgave.

Aanwinst Streli Mamba zette de bezoekers na vijf minuten al op 0-1 en een half uurtje later verdubbelde hij de score. Dankzij Gerrit Holtmann stond het bij rust zelfs 0-3, maar kort na de onderbreking deed Jadon Sancho wat terug: 1-3.

Paderborn leek te gaan stunten, ondanks een goal van Axel Witsel in de 84e minuut. Dat bracht weer hoop bij Borussia en diep in blessuretijd werd dankzij Marco Reus - op aangeven van Sancho - dan toch nog een punt gepakt: 3-3.

PSG wint bij rentree Neymar

Neymar heeft zijn rentree gemaakt bij Paris Saint-Germain. De Braziliaan viel bijna anderhalve maand geleden tegen Nigeria uit met een hamstringblessure en deed tegen Lille een goed uur mee.

Op het moment dat Neymar gewisseld werd stonden de Parijzenaren al met 2-0 voor tegen de volgende Champions League-tegenstander van Ajax (woensdag). Idrissa Gueye stelde Mauro Icardi in staat te scoren, Angel di Maria tekende niet veel later na een prima aanval voor de 2-0 eindstand.

Jongeren met messen en bivakmutsen aangehouden in centrum Rotterdam

Rondlopen met messen en bivakmutsen in het centrum van Rotterdam valt al niet goed te praten. Een agent in burger met een mes bedreigen ook niet.

Informatie over mogelijke plunderingen zetten agenten en handhavers vanavond op scherp Agenten fouilleerden preventief ruim 70 mensen in de stad. In totaal werden zeven jongens aangehouden in de leeftijd van 11 tot 22 jaar. Drie van hen hadden een mes op zak. Ook kwamen er nog bivakmutsen tevoorschijn. Twee jongens konden geen identiteitsbewijs laten zien en twee anderen voldeden niet aan bevel of vordering.

De 22-jarige aangehouden jongen gooide een fles op straat. Toen een agent in burger hem hierop aansprak trok de jongen een mes. Dat had hij beter niet kunnen doen, want met hulp van een andere agent werd hij meteen tegen de grond gewerkt. Ook hij zit vast op bureau.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.