Skiester Shiffrin wint na val Vlhova en krijgt weer rendier

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft haar eerste zege van het World Cup-seizoen te pakken. In het Finse Levi was de Amerikaanse de beste op de eerste slalom van de winter en winnen in Levi betekent nog iets: een heuse rendier als prijs, al de vierde voor Shiffrin.

In de eerste run ging het weer verder waar we vorig seizoen gebleven waren: de Slowaakse Petra Vlhova was de snelste, Shiffrin volgde slechts op 0,13 seconden en de rest stond ver weg. Katharina Truppe uit Oostenrijk stond derde op 0,99 seconden, Anna Swenn Larsson uit Zweden gaf al 1,31 seconden toe en de na een zware knieblessure terugkerende Noorse Nina Haver-Løseth was op plek vijf (+1,46) al de laatste binnen anderhalve seconde van Vlhova.

De Zwitserse Wendy Holdener zette een sterke tweede run neer en klom van de zesde plek voorbij Haver-Løseth, Swenn Larsson én Truppe. Shiffrin dook er maar liefst 1,78 seconden over, waarna Vlhova aan de beurt was. De Slowaakse ging bij de eerste terreinovergang echter al in de fout en belandde plat in de sneeuw, waardoor Shiffrin won, Holdener voor de vierentwintigduizendste keer in haar loopbaan tweede werd en Truppe haar eerste podium ooit mocht vieren.

De Nederlandse Adriana Jelinkova bleef steken op de 47e plek.