10 gewonden bij botsing tussen lijnbus en auto

Monique Verlind (DJMO)

Rond 11.05 uur kregen de hulpdiensten melding van een ernstige aanrijding tussen een lijnbus en een auto op de Rijksweg N278 bij Margraten. In de auto zaten vier personen, twee raakten ernstig gewond en zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In de lijnbus zaten vermoedelijk vijftien personen, hiervan zijn vijf personen voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis. De hulp van een traumahelikopter met medische specialisten is ingeroepen.

De Rijksweg (N278) is voorlopig afgesloten voor hulpverlening en aansluitend onderzoek naar de toedracht. 

Update 21:21 uur
De lijnbus heeft de auto in de flank geraakt. De twee volwassenen die voorin de auto zaten raakten ernstig gewond bij de aanrijding. Zij zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie kinderen die op de achterbank van de auto zaten zijn ook voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis. In de lijnbus zaten veertien personen op het moment van de aanrijding. Vijf van hen zijn lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. De overige busreizigers zijn opgevangen na het verkeersongeval.

De Rijksweg (N278) in Margraten was tot halverwege de middag afgesloten voor het verkeer. Eerst voor de hulpverlening waarbij onder andere een Nederlandse en een Duitse traumahelikopter met medische specialisten zijn ingezet. Aansluitend in verband met het (technische) onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.