Forza Horizon 4

Forza Horizon 4 heeft een reputatie hoog te houden als het om racen gaat. Dit keer gaat Playground Games helemaal in overdrive om de game nog spectaculairder te maken. Dit is de top 5 vernieuwingen die alle verwachtingen waar gaan maken.

5. Pracht en Praal
Op de beurs konden wij de vier seizoenen demo spelen die in de trailer op de E3 getoond werd. De demo speelde op een Xbox One X en het zag er fantastisch uit. De kleuren spatten van het beeldscherm af. Playground Games doet er alles aan om 60FPS te houden, maar met behoud van alle kleine details die je maar kunt bedenken. Als je door de modder heen rijdt, dan rijdt je ook echt door de modder. Je moeder komt nog net niet met een emmertje je tv schoonmaken. En niet alleen de Xbox One-versie krijgt HDR, ook de pc-versie. Die krijgt overigens een benchmark modus, dus die ga je nog vaak in de benchmark grafiekjes van videokaarten terug zien

4. Seizoenen
Dit keer kun je echt met alle seizoenen aan de slag. Bij de start van elke race kun je aangeven in welk seizoen je wilt rijden, en dat heeft ook echt invloed op de track en je rijgedrag. In de lente ontstaan er her en der regenplassen op de weg die je auto in één keer anders laten aanvoelen dan een droog wegdek. Een baan volledig overdekt met sneeuw vergt natuurlijk een andere afgestelde (of een geheel andere) auto dan een baan waarbij ijs op de weg ligt. De stand zon speelt dit keer ook een rol. Deze kan heel laag hangen en daardoor je zicht flink belemmeren.

3. Vrijheid, blijheid
Ook dit keer is het weer een open wereld racer en je kunt weer gaan en staan waar je wilt. Omdat het zich in Groot-Brittannië afspeelt, heb je te maken met verschillende soorten terreinen. Ook nieuw dit keer is dat er ook een groot verschil in hoogte zit. Je kunt dus in de Schotse hooglanden in een ravijn flikkeren met je auto. Verschillende events zorgen ervoor dat je niet continu dezelfde saaie track rijdt. En om te bewijzen dat Playground Games niet een serieuze racer wilde neerzetten. komt zelfs Master Chief van Halo even langs met zijn eigen track.

2. Support
Playground Games beloofde plechtig dat zij de game maximaal gaan ondersteunen. Elke week komt er nieuwe content naar Forza Horizon 4. Met verschillende challenges kun je Forza Fun Points winnen, en deze punten kun je omwisselen in de Forza Fun Shop en dan verschillende items kopen voor je avatar en je auto’s. De inhoud van de winkel verandert ook elke week, dus het kan zijn dat je een bepaald item daarna nooit meer ziet. Diegenen die de Ultimate editie kopen, krijgen elke week een nieuwe auto voor de eerste 26 weken.

1. Online
De Xbox Club feature gaat nu volledig geïntegreerd worden, waardoor je nu alles in de gaten kunt houden vanaf je mobiele telefoon en de Windows App. Je kunt dus je club helemaal customizen naar je eigen smaak. Clubs kunnen nu uit 2000 vrienden bestaan. In de nieuwe Team Adventure modus gaat het niet om individuele acties, maar om acties van een heel team. Samen met je team verdien je punten. Dus als jij als eerste binnenkomt en Henk als 8ste, dan worden je punten bij elkaar opgeteld en dat is je team score. Dit vergt wel wat planningen, want bij dit soort races moeten alle teams kompleet zijn, anders begint hij niet. En om te bewijzen dat dit een serieuze modus is, moet je eerst met zijn allen tien qualifier races rijden!

Genoeg veranderingen dus om ervoor te zorgen dat Forza Horizon 4 nog beter wordt dan deel 3. Forza Horizon 4 staat voor een release op 2 oktober voor Xbox One en pc.