Uitslag NAC - Excelsior

Excelsior heeft op bezoek bij NAC Breda de eerste overwinning van dit seizoen geboekt. De Rotterdammers scoorden in Brabant tweemaal.

Het elftal van coach Adrie Poldervaart opende de score na een kwartier. Ali Messaoud profiteerde nadat NAC niet goed uitverdedigde. De thuisploeg werd zelf pas na een halfuur voor het eerst gevaarlijk, maar Excelsior was opnieuw het dichtst bij een doelpunt. Jurgen Mattheij en Mikael Anderson benutten hun kansen echter niet.

De tweede helft was net geen tien minuten oud toen Jeffry Fortes de score verdubbelde voor de gasten. Hij was trefzeker na goed voorbereidend werk van Anderson. NAC kreeg nog wel een uitgelezen kans om het duel weer spannend te maken. Op advies van de VAR mocht de thuisploeg namelijk een strafschop nemen na een handsbal van Mattheij.

Een redding van Sonny Stevens zorgde ervoor dat het toch 0-2 bleef. De doelman keerde de strafschop van Mitchell Te Vrede. Excelsior, dat in de eerste speelronde gelijkspeelde tegen Fortuna Sittard, staat nu op vier punten. Volgende week komt ADO Den Haag op bezoek. NAC Breda (drie punten) moet dan naar Feyenoord.