PSG wint dankzij goals van toptrio

Paris Saint-Germain heeft dankzij doelpunten van Edinson Cavani, Kylian Mbappé en Neymar drie punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen Angers.

In het eigen Parc des Princes nam PSG al na twaalf minuten de leiding via Cavani, die de bal laag in de hoek mikte. Amper twee minuten later was de Uruguayaan dicht bij zijn tweede treffer. Uit een voorzet van Neymar kopte de spits tegen het aluminium. Kort daarna wist Angers, dat de eerste twee competitieduels van dit seizoen allebei verloor, langszij te komen.

Thilo Kehrer beging in het strafschopgebied een overtreding en dus wees de scheidsrechter naar de stip. Van elf meter maakte Thomas Mangani geen fout en dus kon PSG weer opnieuw beginnen. Neymar en Mbappé kregen kansen, maar Angers werd ook gevaarlijk. Keeper Alphonse Areola werd getest door onder meer Flavien Tait en Jeff Reine-Adélaïde.

PSG kon de wedstrijd in het eerste deel van de tweede helft toch beslissen. Op aangeven van Ángel Di María maakte Mbappé met een heerlijke volley de mooiste goal van de wedstrijd en halverwege de tweede helft liet de Fransman het scoren over aan Neymar. In blessuretijd raakte Wilfried Kanga namens de bezoekers de lat, waardoor het bij 3-1 bleef.

Na drie speelronden in Ligue 1 staat Paris Saint-Germain daardoor op negen punten. Volgende week speelt de titelverdediger een uitwedstrijd tegen Nîmes, dat na twee duels zes punten heeft en zaterdagavond nog in actie komt tegen Toulouse (uit).