Lorenzo in moeilijke omstandigheden naar pole op Silverstone

MotoGP-coureur Jorge Lorenzo heeft zaterdag op het circuit van Silverstone de poleposition gepakt voor de Britse Grand Prix. Dat deed de Spaanse Ducati-rijder in omstandigheden waarbij het hem niet al te lang geleden nog dun door de broek liep: half nat/half droog.

De regen zorgde voor flink wat problemen op Silverstone, waarbij in de vierde vrije training - kort voor de kwalificatie - Tito Rabat het voornaamste slachtoffer was. De Spanjaard kon de kwalificatie niet starten en zag hoe Bradley Smith en Alex Rins zich plaatsten voor Q2. Daarin bleek Lorenzo de snelste na een chaotische slotfase, waarin hij 0,159 seconden sneller was dan teamgenoot Andrea Dovizioso. Johann Zarco completeert de voorste startrij, terwijl rij twee wordt gevormd door Cal Crutchlow, Marc Marquez en Danilo Petrucci.

De poleposition in de Moto2 werd een prooi voor Francesco Bagnaia. De Italiaanse kampioenschapsleider was zo goed voor zijn vierde pole van het seizoen, 0,194 seconden voor Remy Gardner. De Australische teamgenoot van Bo Bendsneyder zorgde voor een forse stunt: in zijn 58e eerdere GP's, waarvan 37 in de Moto2, kwam hij nooit verder dan twee keer een negende startplek. Alex Marquez completeerde op 0,258 tellen de eerste startrij, Bendsneyder moest genoegen nemen met de achttiende stek.

In de Moto3 pakte Jorge Martin, ondanks het feit dat hij nog altijd geblesseerd is, voor de zoveelste keer dit jaar de poleposition. Veel scheelde het echter niet: jongeling Jaume Masia gaf slechts 0,001 seconde toe op Martin. De hele eerste rij zat dicht bij elkaar, want Lorenzo Dalla Porta pakte plek drie op slechts 0,021 seconden.

De starttijden voor de races zijn dit keer wat anders: om 12.20 uur trapt de Moto3 de zondag af, de MotoGP volgt om 14.00 uur en om 15.30 uur start de Moto2.