De Vries opnieuw naar winst in Formule 2

Nyck de Vries heeft op het circuit van Spa-Francorchamps de hoofdrace in de Formule 2 gewonnen, de tweede keer op rij dat hij een hoofdrace wint, na zijn succes op de Hungaroring.

De Vries vertrok voor het eerst vanaf pole en sloeg bij de start al gelijk een gaatje. George Russell vertrok vanaf de tweede stek, maar de kampioenschapsleider kende geen beste start en zag Sergio Sette Camara langszij komen. 

De Braziliaan kon het tempo van De Vries niet volgen en bij de pitstop had de Fries al meer dan zes seconden voorsprong. Nadat leider Artem Markelov tien ronden voor het einde ook zijn verplichte stop maakte had de Nederlander de eerste plek weer terug.

De voorsprong van De Vries ging kort voor het einde weer in rook op, letterlijk: Nirei Fukuzumi's motor plofte en de auto van de Japanner vloog in brand, waardoor de safety car de baan betrad. Met zeven ronden te rijden werd het veld weer op gang gevlagd, met De Vries op kop.

Die positie kwam voor de Nederlander niet meer serieus in gevaar, hoewel hij niet zo ver weg kon rijden als voor de safety car. Sette Camara moest genoegen nemen met plek twee, Russell sloeg met succes een felle aanval af van landgenoot Lando Norris, die als vierde finishte.