Red Bull Racing krijgt mogelijk motorupdate bij GP van Italië

Tijdens de GP van Italië die volgende week plaatsvindt kan Red Bull Racing mogelijk beschikken over een motorupdate.

Dit weekend besluiten Renault en Red Bull of de nieuwe motor ingezet zal worden. Met de nieuwe motor hoopt men het verschil met Mercedes en Ferrari te verkleinen. Consequentie van de nieuwe motor is dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo een gridstraf krijgen omdat beide al het maximale aantal van drie motoren gebruikt hebben. Tijdens de Belgische Grand Prix beschikken Carlos Sainz en Nico Hülkenberg al over de update.

Cyril Abiteboul, teambaas Renault: "Red Bull moet de afweging maken tussen het betrouwbaarheidsrisico en de verbetering in prestatie. Die discussie gaan we graag aan in een open sfeer die past bij een goede samenwerking."

Volgens de Fransman heeft de aankomende scheiding tussen Renault en Red Bull Racing geen invloed op de huidig samenwerking. "Om eerlijk te zijn is er helemaal niets veranderd. We hebben 11,5 jaar goed samengewerkt en dat willen we de komende zes maanden niet verpesten. Red Bull is nog altijd in de positie om goede resultaten neer te zetten en misschien zelfs races te winnen. Dat hebben ze dit jaar al eerder gedaan, dus waarom niet nog een paar?"