Huntelaar tweede op all-time topscorerslijst Schalke, Hertha en Borussia pakken punt

Schalke 04 heeft goede zaken gedaan door VfL Wolfsburg in eigen huis te verslaan met 3-0. Klaas-Jan Huntelaar zorgde met zijn openingstreffer voor een nieuw record.

Vanaf de start van het duel was het duidelijk dat de Königsblauen het duel wilden aangrijpen om aansluiting te vinden met de top, en het gat met de naaste concurrent uit Wolfsburg te vergroten. De openingstreffer van Huntelaar in de 24e minuut was dan ook niet onverwacht en volkomen verdiend.

Het betekende niet alleen de 1-0, maar ook een record voor de oud-Ajacied. Door het doelpunt werd de Oranje-international de nummer twee op de topscorerslijst allertijden van Schalke. De goal van Jonathan Geis ruim tien minuten later leek de genadeklap te zijn voor de bezoekers.

Die Wölfe hadden ook na de rust geen antwoord op het initiatiefrijke voetbal van de thuisclub. Dieter Hecking en zijn team waren via een poging van Daniel Caligiuri op de lat nog het dicht bij een aansluitingstreffer. Het duel dat zo aantrekkelijk begon, doofde langzaam maar zeker als een nachtkaars. Wolfsburg kon niet, en Schalke was tevreden met de 2-0. De 3-0 van Alessandro Schöpf in de slotminuten was er een voor de statistieken.

Hertha BSC en Borussia Dortmund hebben in een Bundesliga-duel niet weten te scoren. Het bleef 0-0. Bayern München kan aan kop van de competitie wederom uitlopen. De krachtmeting tussen Hertha BSC en Borussia Dortmund kon niet anders dan een aantrekkelijk duel voor de toeschouwer worden. Beide ploegen staan bekend om hun attractieve voetbal. Dat was in een onderlinge wedstrijd niet anders, al leverde het weinig goals op.

Borussia Dortmund aarzelde ook tegen Hertha niet om vol gas op de aanval te spelen. Het kwam regelmatig voor dat alleen Mats Hummels en Sokratis Papastathopoulos als enige veldspelers op de eigen helft bivakkeerden.

De beste kans voor rust was voor Hummels, maar Hertha verslapte geen moment op weg naar een belangrijke zege. De ploeg uit Berlijn had een aantal goede kansen, waar wat mogelijkheden voor Dortmund tegenover stonden.

Na de rust werd Hertha wederom een aantal keer ver op eigen helft gedrukt. De ploeg hield zich echter staande, net als Dortmund dat deed bij wederom wat kansen voor de Berlijners. Treuzelen van Hummels leek nog een stunt in te leiden, maar Sokratis loste dat probleem in de slotminuut op.