Bertens brengt Nederland verrassend op voorsprong in Fed Cup

Nederland is de Fed Cup-ontmoeting met Rusland uitstekend begonnen. In Moskou wist Kiki Bertens voor een mooie verrassing te zorgen door Ekaterina Makarova (WTA-31) te verslaan. De Nederlandse nummer 106 van de wereld had zelfs maar twee sets nodig voor de zege: 6-3, 6-4. 

Nederland speelt voor het eerst sinds 1998 weer in de Wereldgroep, de hoogste divisie van de Fed Cup met de beste acht vrouwenlandenteams ter wereld. Captain Paul Haarhuis is nog ongeslagen, want sinds zijn aantreden won het team al zeven keer op rij. 

Bertens en Marakova begonnen zenuwachtig aan het duel, maar op 3-2 plaatste de Nederlandse de uiteindelijk beslissende break. In set twee overleefde ze een handvol breakkansen, waarna ze de voormalig nummer acht van de wereld zelf brak. Op eigen service maakte Bertens het vervolgens, na twee dubbele fouten, vakkundig af. 

Bertens heeft inmiddels twaalf van haar dertien Fed Cup-duels gewonnen. De tweede ontmoeting in de wedstrijd gaat zaterdagmiddag tussen Richel Hogenkamp en Svetlana Kuznetsova, de nummer zeventien van de wereld.