CNV: 'Oog gericht op mensen, niet op pegels'

"Niets is nog zeker. Maar deze overnamekandidaat lijkt vooral het belang van de V&D-werknemers in het vizier te houden." Dat zei Martijn den Heijer van CNV Vakmensen zaterdagavond in reactie op het nieuws dat Cool Investments warenhuis V&D wil overnemen. "Dat is natuurlijk heel gunstig voor de werkgelegenheid van duizenden mensen."

Cool Investments - bekend van de CoolCat-kledingwinkels - hoopt, net als de curatoren, dat de besprekingen snel tot een positief resultaat zullen leiden. V&D heeft ongeveer 8000 medewerkers, van wie 3000 in La Place restaurants.

"Ik heb nog niets concreets gehoord van de curatoren, laat staan van de beoogd nieuwe eigenaar van de warenhuizen", aldus de vakbondsman. "Men meldt mij dat er exclusieve besprekingen gaande zijn en dat er zowel werkgelegenheid blijft als geld voor de schuldeisers in dit faillissement."

Omdat de goedkeuring van banken en vastgoedeigenaren van essentieel belang is voor een overname, hoopt Den Heijer dat ook daar "het oog op mensen en niet op de pegels gericht zal zijn".

CNV: 'Oog gericht op mensen, niet op pegels'
CNV: 'Oog gericht op mensen, niet op pegels' (Foto: ANP)