FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 november 2015

Kulizhnikov rijdt wereldrecord op 500 meter na dopingschorsing

De Russische schaatser Pavel Kulizhnikov heeft zondag bij de eerste wereldbeker in Calgary het wereldrecord op de 500 meter scherper gesteld. De 21-jarige wereldkampioen op de sprint zegevierde in een tijd van 34,00 seconden. Daarmee was hij iets sneller dan de Canadees Jeremy Wotherspoon, die in november 2007 in Salt Lake City op 34,03 uitkwam.

Volgens tweevoudig wereldkampioen sprint Erben Wennemars zal het niet lang meer duren voordat Kulizhnikov als eerste schaatser op de 500 meter ook onder de magische grens van 34 seconden duikt. "Dat voel je gewoon aankomen", zei hij in de NOS-studio. "Hij is nog zó jong. Hij kan nog een hele hap van zijn wereldrecord afhalen. Dit was een mooie race van hem, maar zeker nog niet vlekkeloos. Die 33-er gaat er dus echt een keer komen."

Kulizhnikov rook vrijdag tijdens de eerste 500 meter op de Olympic Oval al aan een wereldrecord met een winnende tijd van 34,11. De Rus maakte vorig seizoen zijn entree in het internationale schaatsen, nadat hij een dopingschorsing van twee jaar uitzat.

Koelizjnikov rijdt wereldrecord op 500 meter
Koelizjnikov rijdt wereldrecord op 500 meter (Foto: ANP)

FOK! sportfoto-onderschrift week 46

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week (volgens de sportredactie) was YoWilly met het volgende onderschrift: "Dries Wuytens gaat áltijd tot het gaatje."

We zagen dit opmerkelijke beeld tijdens de training van het Nederlands elftal, wat zou een goed onderschrift zijn bij deze foto? (Pro Shots / Erwin Spek)
We zagen dit opmerkelijke beeld tijdens de training van het Nederlands elftal, wat zou een goed onderschrift zijn bij deze foto? (Pro Shots / Erwin Spek)

Vluchtelingen bezetten ander Amsterdams pand

Een groep van zestig uitgeprocedeerde asielzoekers heeft zondag een ander pand in Amsterdam bezet. Dat heeft de actiegroep 'Wij zijn hier' laten weten.

De mannen verlieten zondag voor 14.00 uur zoals afgesproken de Vluchtbank, het kantoorpand op het bedrijventerrein in Sloterdijk dat ze eind oktober kraakten. Ze waren dit overeengekomen met de eigenaar van het pand, Rabobank Pensioenfonds, in de aanloop naar een kort geding dat eerder deze maand diende bij de rechtbank in Amsterdam.

Ze verblijven nu in een voormalig kantoorgebouw aan de Keienbergweg in Amsterdam Zuidoost. De zestig mannen uit Somalië, Libië, Soedan, Eritrea en Ethiopië verbleven eerder in de Vluchtgarage in Amsterdam Zuid-Oost en de Vluchttoren in Nieuw-West.

De asielzoekers willen geen gebruikmaken van de nachtopvang van de gemeente, de zogeheten bad, bed en brood-voorziening, omdat ze dan overdag op straat moeten leven.

Vluchtelingen bezetten ander Amsterdams pand
Vluchtelingen bezetten ander Amsterdams pand (Foto: ANP)

Hongarije naar EK ten koste van Noorwegen

Hongarije mag zich officieel deelnemer van het EK 2016 in Frankrijk noemen. De Hongaren wonnen zondagavond met 2-1 van Noorwegen, nadat het uit al met 0-1 had gewonnen.

Voor Nederland moet het pijnlijk zijn. Hongarije verloor op 11 oktober 2013 nog met 8-1 van Oranje in de WK-kwalificatiereeks voor het WK in 2014 in Brazilië, nu is de ploeg verzekerd van deelname aan het EK. En Nederland speelt daar komende zomer niet.

Na de 0-1 zege in Noorwegen dankzij een doelpunt van László Kleinheisler en daarmee hadden de Hongaren een prima uitgangspositie voor de return in eigen land. Al na veertien minuten spelen veerde het publiek op toen Tamás Priskin op aangeven van Tamas Kadar de 1-0 voor zijn rekening nam.

Noorwegen moest daarna wel komen, maar kon niet echt een vuist maken. Althans, niet in het maken van doelpunten. De wedstrijd liep al bijna ten einde, toen er nog een spannende slotfase volgde. Zeven minuten voor tijd waande Hongarije zich helemaal op het EK, toen doelman Nyland een eigen doelpunt maakte.

De AZ-middenvelder Markus Henriksen er niet veel later 2-1 van maakte, leek het nog even erg spannend te gaan worden. De achterstand van Noorwegen was echter te groot om nog te kunnen overbruggen. Hongarije plaatst zich zodoende voor het EK in Frankrijk.

Fransen bombarderen 'hoofdstad' IS in Syrië

Twee dagen na de aanslagen in Parijs hebben Franse gevechtsvliegtuigen de Syrische stad Raqqa gebombardeerd. Tien straaljagers dropten twintig bommen op de stad die in handen is van de terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Raqqa geldt als hoofdstad van het kalifaat van IS. De terreurgroep heeft de bloedige aanslagen van vrijdag in Parijs geclaimd.

Fransen bombarderen 'hoofdstad' IS in Syrië
Fransen bombarderen 'hoofdstad' IS in Syrië (Foto: ANP)

Yuskov wint 1500 meter in Calgary

De Russische schaatser Denis Yuskov heeft zondag tijdens de eerste wereldbeker schaatsen in Calgary de 1500 meter op zijn naam gebracht. De wereldkampioen op dit nummer eindigde op de Olympic Oval in een prachtig baanrecord van 1.41,88. Het wereldrecord van de Amerikaan Shani Davis (1.41,04, in 2009 gereden in Salt Lake City) bleef buiten bereik.

Bart Swings pakte verrassend zilver met een Belgische record van 1.42,480. De Amerikaan Joey Mantia veroverde brons met 1.42,482.

Kjeld Nuis belandde op de vierde plek met een tijd van 1.42,89. Thomas Krol eindigde als vijfde dankzij een dik persoonlijk record (1.43,93). Gerben Jorritsma kwam op de negende plek uit met 1.44,44. De winnaar van de 1000 meter verbeterde zijn persoonlijke toptijd met ruim 3 seconden.

De niet topfitte Wouter olde Heuvel (zeventiende in 1.46,71) en Sven Kramer (negentiende in 1.46,91) eindigden in de achterhoede. Kramer werd in zijn rit gehinderd door de Zuid-Korean Kim Min-seok, die in de eerste bocht onderuit ging. Voor de Nederlandse kampioen op dit nummer zat er toen al geen goede tijd meer in.

Joeskov wint 1500 meter in Calgary
Yuskov wint 1500 meter in Calgary (Foto: ANP)

GSOD: Van Gerwen pakt titel na zinderende finale en heeft erelijst compleet

Michael van Gerwen heeft de Grand Slam of Darts op zijn naam geschreven. In een zinderende finale weet Van Gerwen Phil Taylor met 16-12 te verslaan. Taylor had genoeg kansen, maar raakte te weinig dubbels. Dit toernooi was nog de enige die ontbrak op de palmares van Mighty Mike

Taylor schoot uit de startblokken en kwam snel 0-3 voor, waarna Van Gerwen zijn eerste leg kon pakken. Het werd 1-4 bij de eerste pauze na een 131-finish van Taylor. Het werd 3-6, waarna Taylor met een 106-finish een dubbele break plaatste en met 3-7 de tweede pauze in ging.

In het derde deel van de wedstrijd wist Taylor de dubbels niet te vinden. Van Gerwen vond de dubbels wel en won alle vijf de legs in het derde deel (8-7). Mighty Mike kwam voor het eerst voor in deze finale. Op 9-7 kon Taylor voor het eerst in zes legs weer een leg pakken en maakte daarna de break ongedaan. 

In het vierde bedrijf ging de strijd meer gelijk op, maar Taylor bleef problemen houden met het gooien van dubbels. Van Gerwen consolideerde zijn voorsprong tot 11-9. The Power wist zich te herpakken en aan het slot van de wedstrijd maakten beide mannen er een echte finale van. Er werden over en weer kansen gemist, maar ook 180-ers gegooid. Van Gerwen bleef aan de goede kant van de score en behield zijn voorsprong van twee legs. Op 15-13 sloeg Van Gerwen direct toe en daarmee voegt hij de laatste ontbrekende titel aan zijn imposante erelijst toe.

Er zijn nog twee grote toernooien voor het wereldkampioenschap. Volgende week zijn de World Series of Darts Finals en een week later de Player Championship Finals. 

Michael van Gerwen met de beker van de Grand Slam of Darts. (PRO SHOTS/Action Images)
Michael van Gerwen met de beker van de Grand Slam of Darts. (PRO SHOTS/Action Images)

Diskwalificatie Massa in Brazilië

Formule 1-coureur Felipe Massa is uit de uitslag van de Grand Prix van Brazilië geschrapt. De reden hiervoor is dat rechter achterband van de Williams van de Braziliaan te warm was voor de start van de race.

Autosportfederatie FIA meet vlak voor de start van de race de temperatuur en de druk van de banden. Bij Massa was de rechter achterband 137 graden Celcius, terwijl een maximum van 110 graden toegestaan is. De bandendruk was wel net boven het door leverancier Pirelli gestelde minimum.

Het niet voldoen aan de regels kost Massa de achtste positie op zijn thuiscircuit Interlagos. Deze plaats gaat nu naar Romain Grosjean. Max Verstappen wordt negende, terwijl het laatste punt naar Pastor Maldonado gaat.

In het constructeurskampioenschap heeft dit gevolgen voor de jacht van Toro Rosso op Lotus. Lotus liep een punt uit op het team van Verstappen, maar loopt door de diskwalificatie van Massa nu drie punten uit, waardoor het gat voor de slotrace in Abu Dhabi negen punten bedraagt.

Tsjechische tennissters winnen Fed Cup na thriller

Voor de vierde keer in vijf jaar hebben de Tsjechische tennissters de Fed Cup gewonnen. In het afsluitende en allesbeslissende dubbelspel moesten Barbora Strycova en Karolina Pliskova er diep voor gaan, maar ze wonnen in drie sets (4-6, 6-3, 6-2) van de Russinnen Anastasia Pavlyuchenkova en Elena Vesnina. Daarmee brachten ze de eindstand op 3-2.

De dubbelpartij was de afsluiter die de finale verdiende. In een razend spannend duel pakten de Russinnen de eerste set, maar herstelde het Tsjechische tweetal zich voor de ogen van het thuispubliek. Na ruim twee uur spelen betekende een mislukte volley van Pavlyuchenkova de winst voor Pliskova en Strycova.

Een dubbelpartij moest de beslissing brengen in de finale. Pliskova versloeg 's middags Pavlyuchenkova in het enkelspel met 6-3, 6-4 en bracht daarmee de stand in de finale op 2-2. Beide tennissters hadden in de eerste set kansen de eerste tik uit te delen, maar pas op 4-3 brak Pliskova de service van Pavlyuchenkova. Ze serveerde vervolgens met alle moeite de set uit en leek in de tweede set snel toe te slaan. Een directe servicebreak werd echter even snel ongedaan gemaakt, waarna pas op 4-4 de beslissing viel op de service van de Russin. Met opnieuw veel moeite serveerde de Tsjechische de wedstrijd uit.

Tsjechische tennissters winnen Fed Cup
Tsjechische tennissters winnen Fed Cup (Foto: ANP)

Verstappen bewijst ongelijk Hamilton

Onbedoeld gaf wereldkampioen Lewis Hamilton zondag na de Grand Prix van Brazilië een groot compliment aan nummer tien Max Verstappen. De Britse Formule 1-coureur kon zijn tweede plaats, ruim zeven seconden achter zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg (Mercedes), maar moeilijk verkroppen. "Snelheid had ik genoeg, maar je kunt op dit circuit gewoon niet inhalen", klaagde Hamilton, die nog altijd wacht op zijn eerste triomf in Brazilië.

Wat de drievoudige titelhouder kennelijk nog niet wist, was dat Verstappen tijdens de race op Interlagos in São Paulo liefst drie keer op indrukwekkende én ook gewaagde wijze een geslaagde inhaalpoging had gedaan. Weliswaar in de middenmoot, maar het enthousiasme bij het Braziliaanse publiek was er niet minder om.

"Ik heb mijn banden tot het uiterste getest", vervolgde Hamilton, die alleen tijdens de pitstops van Rosberg even aan de leiding kon rijden. "Het is een geweldig circuit, maar je kunt niet dicht genoeg bij je concurrent komen om er een echte race van te maken."

Verstappen bewijst ongelijk Hamilton
Verstappen bewijst ongelijk Hamilton (Foto: ANP)

Bowe schaatst wereldrecord op 1500 meter

Brittany Bowe heeft bij de Wereldbekerwedstrijden schaatsen in Calgary op de 1.500 meter het tien jaar oude wereldrecord van Cindy Klassen uit de boeken gereden. De Amerikaanse kwam tot een tijd van  1.51,59 en verbeterde daarmee het record met twee tienden.

Bowe reed gisteren ook al een wereldrecord op de 1.000 meter, maar dat werd toen een rit later alweer verbeterd door Heather Richardson. Die moest vandaag genoegen nemen met een tweede plek. Haar tijd van 1.52,27 was wel een persoonlijk record en de voorsprong op de op de nummer drie, Martina Sablikova, was groot. Al reed ook zij met 1.54,18 een persoonlijk en nationaal record.

De Nederlandse dames kwamen niet in het stuk voor. Marrit Leenstra was de beste op de vijfde plaats in 1.54,22. Marije Joling werd zesde en Antoinette de Jong eindigde als achtste.

Djokovic maakt gehakt van Nishikori en pakt nieuw record

Novak Djokovic is voortvarend begonnen aan de ATP World Tour Finals. Op het prestigieuze slottoernooi van het jaar versloeg de Servische tennisser de Japanner Kei Nishikori met 6-1, 6-1.

Djokovic verdedigt zijn titel in Londen en lijkt opnieuw in uitstekende vorm te verkeren. Op zijn eigen service maakte de onbetwiste nummer één van de wereld nauwelijks fouten, terwijl Nishikori alle moeite had om zijn opslag te behouden. Uiteindelijk slaagde hij daar slechts twee keer in.

Met de overwinning voegt Djokovic weer een nieuw record toe aan zijn lijstje: nog nooit won iemand vijftien wedstrijden op rij op de ATP World Tour Finals. De Serviër begon zijn zegereeks in 2012 en is sindsdien onklopbaar op het toernooi waar de beste acht tennissers van het jaar om de hoofdprijs strijden.

Djokovic maakt gehakt van Nishikori
Djokovic maakt gehakt van Nishikori (Foto: ANP)

Duitse selectie ingekrompen tot achttien man

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland gaat zich met achttien spelers voorbereiden op de oefeninterland tegen het Nederlands elftal. Zes spelers die vrijdag tot de selectie behoorden voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk, die volledig werd overschaduwd door de terreuraanslagen in Parijs, zijn afgehaakt. Löw roept geen vervangers op voor doelman Manuel Neuer, verdedigers Jérôme Boateng en Jonas Hector, de middenvelders Bastian Schweinsteiger en Leroy Sané en aanvaller Lukas Podolski.

Van Neuer (die rust krijgt) en Sané (naar Jong Duitsland) was al bekend dat ze zouden afhaken voor de oefeninterland dinsdag in Hannover tegen Oranje. Hector en Boateng hebben lichte blessures overgehouden aan het verloren duel met Frankrijk, Schweinsteiger en Podolski zijn toe aan rust.

Duitse selectie ingekrompen tot achttien man
Duitse selectie ingekrompen tot achttien man (Foto: ANP)

Dodental aanslag Parijs loopt op

Het dodental van de aanslagen in Parijs is opgelopen tot 132. Dat melden Franse media. Drie slachtoffers zijn dit weekend in het ziekenhuis overleden.

Volgens Parijse ziekenhuizen liggen nog 42 slachtoffers in kritieke toestand op de intensive care. In totaal zijn 415 slachtoffers van de aanslagen opgenomen in het ziekenhuis, van wie er 218 inmiddels weer zijn ontslagen, aldus de ziekenhuizen.

Dodental aanslag Parijs loopt op
Dodental aanslag Parijs loopt op (Foto: ANP)

Marokko ondanks nederlaag door in kwalificatie WK

Marokko heeft zich ondanks een nederlaag geplaatst voor de derde ronde in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Marokko won drie dagen geleden thuis met 2-0 van Equatoriaal Guinea. Drie dagen later op bezoek bij de organisatoren van de Afrika Cup van dit jaar bleek een 1-0 nederlaag voldoende. 

Adnane Tighadouini heeft tegen Equatoriaal-Guinee zijn debuut gemaakt voor Marokko. Zijn de eerste interland was van korte duur. In de 37ste minuut werd de voormalig speler van NAC Breda, SC Cambuur, FC Volendam en Vitesse om tactische redenen gewisseld. FC Twente-spelmaker Hakim Ziyech kwam een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen.

Marokko plaatst zich voor de groepfase van de WK-kwalificatiereeks. De Leeuwen van de Atlas en negentien andere landen worden verdeeld over vijf poules van vier landen. De vijf groepswinnaars plaatsen zich vervolgens voor het wereldkampioenschap. Ook Zambia, Uganda, DR Congo, Guina en Gabon zijn ook al zeker van de groepsfase. 

Uitslagen WK kwalificatie - Afrika - ronde II - returns

Thuis Uit Uitslag Agg.
Zambia Sudan 2-0 3-0
Uganda Togo 3-0 4-0
DR Congo Burundi 2-2 5-4
Equatoriaal Guinea Marokko 1-0 1-2
Gabon Mozambique 1-0 1-1 (4-3 p.)
Guinea Namibië 2-0 3-0 

KNVB: "Duitsers beslissen, wij volgen"

De KNVB staat volledig achter de beslissing van de Duitse voetbalbond DFB om de oefeninterland van dinsdag 'gewoon' te laten doorgaan. Bestuurders van beide voetbalbonden hebben de afgelopen dagen intensief contact gehad naar aanleiding van de terreuraanslagen vrijdag in Parijs, waar de Nationalelf oefende tegen Frankrijk.

"We hebben vanaf het begin af aan tegen de DFB gezegd: wij kunnen en willen spelen, omdat we vinden dat je niet moet wijken voor terreur. Maar we hebben de beslissing volledig aan de Duitsers gelaten, we hebben ze alle tijd en rust daarvoor gegeven", zei een woordvoerder zondag. "Nu gaan we toewerken naar de wedstrijd." KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft medeleven betuigd aan zijn collega's van zowel de Duitse als Franse voetbalbond.

De Duitse voetballers brachten de nacht van vrijdag op zaterdag door in het stadion en keerden daarna zwaar aangeslagen terug naar huis. Ze besloten zondag ondanks de ingrijpende gebeurtenissen toch te willen spelen tegen Oranje.

"We leven mee met de slachtoffers in Parijs en met het team, dat in een heel vervelende en precaire situatie heeft gezeten. We houden daarom rekening met hun gevoelens", aldus de KNVB-woordvoerder. Hij benadrukte dat het dinsdag een heel andere wedstrijd wordt dan vooraf gedacht. "De entourage zal heel anders zijn dan normaal." Over een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd en spelen met rouwbanden wordt volgens hem nog gesproken. "De DFB beslist, als KNVB volgen we."

KNVB steunt aangeslagen Duitsers
KNVB steunt aangeslagen Duitsers (Foto: ANP)

Honkballers treffen 'USA' op Premier 12

De Nederlandse honkballers stuiten maandag in de kwartfinales van de Premier 12 op de Verenigde Staten. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens eindigde na verlies van de laatste groepswedstrijd zondag tegen Canada (1-3) op de derde plaats in poule A. Oranje treft met de Amerikanen de nummer twee van groep B. Team USA - zoals veel landen zonder topspelers aanwezig - verloor daarin van Venezuela en Japan en won van de Dominicaanse Republiek, Mexico en zondag van Zuid-Korea. De kwartfinale vindt maandag plaats in de Taiwanese stad Taoyuan.

Nederland had nog als eerste kunnen eindigen in de groep, maar daarvoor was zondag winst op het ongeslagen Canada vereist. De ploeg van Meulens moest in het vrijwel lege Intercontinental-stadion van Taichung echter de tweede nederlaag incasseren op het toernooi met de twaalf op papier beste landen van de wereld. Oranje ging eerder onderuit tegen Cuba (5-6). Dankzij de overwinning zaterdag op Puerto Rico (11-7) was 'Team Kingdom of the Netherlands' wel al zeker van een plek in de kwartfinales.

Honkballers treffen 'USA' op Premier 12
Honkballers treffen 'USA' op Premier 12 (Foto: ANP)

Belgen kloppen Van der Haar in Gavere

Kersvers Europees kampioen veldrijden Lars van der Haar is in Gavere geklopt door drie Belgen. De Nederlander werd op het zware en technische parcours vierde. De winst ging naar Wout van Aert, vóór Sven Nys en Kevin Pauwels.

Van der Haar zat vanaf de openingsfase goed mee voorin, al was het Nys die ervoor zorgde dat het veld snel uiteen spatte. Na wat schermutselingen ontstond de kopgroep van vier, die de wedstrijd domineerde.

Nys was de eerste die aanviel op zoek naar de zege, maar zijn poging strandde. Met nog ruim twee rondes te gaan probeerde ook Van Aert het tweemaal. Hij sloeg wel een gat en bouwde dat richting het einde van de wedstrijd alleen maar uit. Van der Haar moest met nog anderhalve ronde te gaan ook de andere Belgen laten gaan.

Belgen kloppen Van der Haar in Gavere
Belgen kloppen Van der Haar in Gavere (Foto: ANP)

Toptalent Cheptegei wint Zevenheuvelenloop, Vastenburg tweede

De jonge Oegandees Joshua Cheptegei heeft zondag de Zevenheuvelenloop gewonnen. Hij werkte het glooiende parcours van 15 kilometer in en rondom Nijmegen af in 42.39 minuten.

Cheptegei geldt als een groot talent op de lange afstanden. De pas negentienjarige hardloper is de wereldkampioen op de 10 kilometer bij de junioren en werd afgelopen zomer op die afstand negende bij de WK in Beijing.

Bij de vrouwen werd de Nederlandse favoriete Jip Vastenburg net tweede, achter de Ethiopische Yenenesh Tilahun. "Ik had mijn race goed opgebouwd. Halverwege zat ik er nog 20 seconden achter, maar ik kwam er nog zo dichtbij. Dat is heel erg balen, maar ik zal morgen vast toch heel blij zijn", zei de Nederlandse.

Cheptegei wint Zevenheuvelenloop
Cheptegei wint Zevenheuvelenloop (Foto: ANP)

Colombia mist Jackson tegen Argentinië

Colombia mist dinsdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië niet alleen Radamel Falcao, maar ook Jackson Martinez. De spits van Atlético Madrid heeft een spierblessure overgehouden aan de confrontatie vrijdag met Chili (1-1). Bondscoach José Pekerman moet daarom puzzelen voorin. Hij mist ook al zijn geblesseerde topschutter Falcao (Chelsea).

Verdediger Santiago Arias van PSV is geschorst voor het duel met de Argentijnen. De rechtsback kreeg in de kwalificatiereeks al twee gele kaarten, net als middenvelder Carlos Sánchez. De twee Colombianen moeten daarom aan de kant blijven tegen Argentinië.

De Albicelestes hebben ook aanvallende problemen. Lionel Messi, Sergio Agüero, Carlos Tévez en Javier Pastore zijn geblesseerd, terwijl Gonzalo Higuain niet helemaal fris uit de confrontatie met Brazilië is gekomen.

Colombia mist Jackson tegen Argentinië
Colombia mist Jackson tegen Argentinië (Foto: ANP)

Arabieren kunnen óók tekenen

Niet alleen bij Charie Hebdo zetelt tekentalent.

Kerkhove wint toernooi van Equeurdreville

Lesley Kerkhove heeft zondag het ITF-toernooi van Equeurdreville gewonnen. De Nederlandse tennisster was in Frankrijk in de finale te sterk voor de Georgische Sofia Sjapatava: 7-5 6-3.

De Nederlandse was als tweede geplaatst in het Franse stadje en maakte die hooggeplaatste status op het hardcourt volledig waar. Op haar favoriete ondergrond was Kerkhove het hele toernooi uitstekend op dreef. Ze stond slechts één set af (tegen Alexandra Cadantu) en won de finale eveneens in 'straight sets'.

Voor de tennisster uit Goes is het de derde titel in haar carrière. Vorig jaar won ze het toernooi in het Duitse Aschaffenburg, in 2011 was ze de beste in het Portugese Albufeira.

Kerkhove wint toernooi van Equeurdreville
Kerkhove wint toernooi van Equeurdreville (Foto: ANP)

F1: Uitslag Grand Prix van Brazilië

Nico Rosberg heeft na de race in Mexico ook de Formule 1 Grand Prix van Brazilië gewonnen. De Duitser vertrok met de Mercedes van poleposition en bleek nipt te sterk voor teamgenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton. Vlak daarachter eindigde Ferrari-coureur Sebastian Vettel als derde. Max Verstappen haalde er met een tiende plaats het maximale uit.

Rosberg trainde op Interlagos gisteren naar poleposition en verzilverde deze plaats bij de start door Hamilton voor te blijven. Vettel reed naar plek drie, voor Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen die op zijn beurt de sterk gestartte Valtteri Bottas nipt afkneep. Carlos Sainz was de eerste en enige uitvaller. De Spanjaard zag zijn Toro Rosso op weg naar de grid al met motorische problemen stranden en vertrok vanuit de pits. Ook in de race kwam hij niet verder dan enkele bochten voordat de boel vastsloeg.

Verstappen kende een redelijke start, maar werd ingehaald door de Force India van Sergio Perez, waarna de op de tiende plaats liggende Nederlander klem kwam te zitten achter de Mexicaan. Uiteindelijk kwam Verstappen er voorbij, maar op zijn beurt werd de Toro Rosso-coureur ingehaald door de Lotus van Romain Grosjean.

Vooraan had Rosberg regelmatig veel moeite om Hamilton achter zich te houden, maar de Duitser bezweek niet onder de druk van zijn teamgenoot, waarna Hamilton met versleten banden uiteindelijk af moest haken. Niet ver daarachter lag Vettel op een eenzame plek drie. De Duitser kon de Mercedessen net niet bijhouden, al was het verschil aan de finish slechts vijftien seconden. Räikkönen eindigde een halve minuut daarachter als vierde.

Bottas reed ook een redelijk eenzame race en werd op een ronde achterstand vijfde, voor de Force India van Nico Hülkenberg, de Red Bull van Daniil Kvyat, de Williams van Felipe Massa, Grosjean en Verstappen die na een sterke slotfase het laatste punt voor zich opeiste.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Nico Rosberg Mercedes 1:31:09.090
2 Lewis Hamilton Mercedes +7.756
3 Sebastian Vettel Ferrari +14.244
4 Kimi Räikkönen Ferrari +47.543
5 Valtteri Bottas Williams +1 ronde
6 Nico Hülkenberg Force India +1 ronde
7 Daniil Kvyat Red Bull +1 ronde
8 Felipe Massa Williams +1 ronde
9 Romain Grosjean Lotus +1 ronde
10 Max Verstappen Toro Rosso +1 ronde
11 Daniel Ricciardo Red Bull +1 ronde
12 Pastor Maldonado Lotus +1 ronde
13 Sergio Perez Force India +1 ronde
14 Felipe Nasr Sauber +1 ronde
15 Jenson Button McLaren +1 ronde
16 Fernando Alonso McLaren +1 ronde
17 Marcus Ericsson Sauber +2 ronden
18 Will Stevens Manor +4 ronden
19 Alexander Rossi Manor +4 ronden
DNF Carlos Sainz Jr. Toro Rosso +71 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 363
2 Nico Rosberg Mercedes 297
3 Sebastian Vettel Ferrari 266
4 Valtteri Bottas Williams 136
5 Kimi Räikkönen Ferrari 135
6 Felipe Massa Williams 121
7 Daniil Kvyat Red Bull 94
8 Daniel Ricciardo Red Bull 84
9 Sergio Perez Force India 68
10 Nico Hülkenberg Force India 52
11 Max Verstappen Toro Rosso 48
12 Romain Grosjean Lotus 47
13 Felipe Nasr Sauber 27
14 Pastor Maldonado Lotus 26
15 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso 18
16 Jenson Button McLaren 16
17 Fernando Alonso McLaren 11
18 Marcus Ericsson Sauber 9
19 Roberto Merhi Manor 0
20 Alexander Rossi Manor 0
21 Will Stevens Manor 0
22 Kevin Magnussen McLaren 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 660
2 Ferrari 401
3 Williams 257
4 Red Bull 178
5 Force India 120
6 Lotus 73
7 Toro Rosso 66
8 Sauber 36
9 McLaren 27
10 Manor 0

iPhone vooral populair bij de jeugd

Het overgrote deel van de Nederlanders beschikt inmiddels over een smartphone. De iPhone is daarbij vooral populair onder jongeren, terwijl ouderen vaker voor een Samsung kiezen. Dat blijkt uit een zondag gepubliceerd onderzoek van Telecompaper.

Volgens de onderzoekers heeft 84 procent van de Nederlandse consumenten een smartphone. Ruim een derde van de tieners gebruikt daarbij een iPhone, terwijl slechts 19 procent van de senioren voor het toestel van Apple kozen. Onder deze groep is Samsung marktleider: Bijna de helft van de 65- tot 80-jarigen die een smartphone hebben koos voor het Koreaanse merk.

Consumenten letten steeds meer op de prijs bij hun keuze voor een telecomprovider. Vorig kwartaal zei 48 procent van de ondervraagden dat de maandelijkse kosten een rol spelen bij de keuze. Dat is 5 procentpunt meer dan eind vorig jaar.

iPhone vooral populair bij de jeugd
iPhone vooral populair bij de jeugd (Foto: ANP)

Rob Lowe verdedigt tweets Parijs

Rob Lowe ligt onder vuur: de acteur oogstte kritiek met tweets die hij eerder verstuurde naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.

De acteur twitterde vrijdagavond "Vive La France" en bekritiseerde de Franse president Hollande om zijn speech. "Dit is echt de ergste vertaling van een belangrijke speech ooit", schrijft hij hierover. Hij voegt hieraan toe: "En nu sluit Frankrijk ineens wel de grenzen."

Twitteraars noemden hem ongevoelig, onnadenkend en vonden dat hij vluchtelingen belasterd met zijn commentaar. Rob sloeg terug door te zeggen dat hij zelf in Frankrijk woonde en er veel tijd doorbracht. "Ik ben in dat stadion geweest. Dit is zo verschrikkelijk triest voor een plek waar ik van houd", doelend op het Stade de France waar vrijdag bommen afgingen.

Later schrijft hij: "Wauw. Voor alle haters, de zin Vive La France is de traditionele uitdrukking voor het steunen van Frankrijk. Begrijp mijn woorden niet verkeerd."


Rob Lowe verdedigt tweets Parijs
Rob Lowe verdedigt tweets Parijs (Foto: BuzzE)

GSOD: Taylor te sterk voor Van Barneveld en voorkomt Nederlandse finale

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de Grand Slam of Darts. Phil Taylor was met 16-12 te sterk voor de Hagenaar. In de finale later vanavond neemt Taylor het op tegen Michael van Gerwen.

De twee rivalen maakten er een mooie strijd van. Van Barneveld wist direct een break te plaatsen, maar dat werd nog voor de eerste pauze direct weggewerkt. Bij een stand van 4-4 in legs plaatste Talyor een break. Daarna liep de Engelsman uit naar een 8-4 voorsprong. Van Barneveld knokte zich terug naar 8-7 omdat Taylor in het derde deel van de wedstrijd veel aan het prutsen was. 

In het slot van de wedstrijd schakelde The Power weer een tand bij en zorgde weer voor een verschil van drie a vier legs. Taylor sloot af met een twaalfdarter, nadat hij die leg was begonnen met zijn elfde 180'er. Het werd uiteindelijk 16-12 in het voordeel van de Engelsman. 

De finale van de Grand Slam of Darts begint om 20.00 uur. Titelverdediger Taylor gaat op jacht naar zijn zevende GSOD-titel. Voor Van Gerwen is het nog de enige titel die ontbreekt in de prijzenkast. 

SP: taalles op landelijke publieke zender

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) moet Nederlandse taallessen uit gaan zenden. Dat is de meest laagdrempelige manier om veel laaggeletterden, erkende vluchtelingen en nieuwe asielzoekers te bereiken en te helpen met het leren van de taal.

Dat vindt SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk. Hij gaat dit maandag voorstellen tijdens een debat over de mediabegroting. "Er zijn in Nederland ruim anderhalf miljoen laaggeletterden, mensen die slecht of helemaal niet kunnen lezen en schrijven. Daar komen nu de nieuwe vluchtelingen bij", zegt Van Dijk. "Lezen en schrijven is belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving."

"Er is al hoogwaardig lesmateriaal ontwikkeld. Dat moet op de landelijke omroep komen, bijvoorbeeld 's middags op NPO3." Van Dijk gaat staatssecretaris Sander Dekker (Media) vragen om dit met de NPO te bespreken.

De taallessen worden wat de SP'er betreft gekoppeld aan oefenprogramma's voor lezen en schrijven op taalcomputers in de bibliotheek of buurthuizen.

SP wil taalles op landelijke publieke zender
SP wil taalles op landelijke publieke zender (Foto: ANP)

Billboard: 21 van Adele beste album ooit

Billboard heeft het album 21 van Adele uitgeroepen tot beste album aller tijden. "De ongeëvenaarde prestatie van 21 in de hitlijsten was genoeg om Michael Jacksons Thriller en Fearless van Taylor Swift te verslaan", aldus het muziektijdschrift.

Het tijdschrift heeft onderzocht welke albums sinds 1963 in de lijst stonden. Aan de hand van een puntensysteem berekende Billboard wie bovenaan mocht staan. Een nummer 1 album leverde de meeste punten op. Adeles album stond in totaal 24 weken op de hoogste plek van de lijst, waarmee het album de lijst van beste albums aanvoert.

De soundtrack van de film The Sound of Music behaalde de tweede plaats in de lijst van beste album aller tijden, Thriller van de King of Pop belandde op de derde plek. The Beatles werden door Billboard verkozen als beste artiest ooit, met de Rolling Stones op twee op Barbra Streisand op de derde plek.

Het beste nummer ooit is volgens Billboard The Twist van Chubby Checker. Smooth van Santana en Rob Thomas veroverde een tweede plek, gevolgd door Bobby Darin met Mack the Knife.

 Billboard: 21 van Adele beste album ooit
Billboard: 21 van Adele beste album ooit (Foto: BuzzE)

Ook minuut stilte in treinen en op stations

Reizigers in de treinen en op de stations kunnen maandag een minuut stilte houden uit eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Dat heeft de NS zondag gezegd.

Vlak voor 12.00 uur attenderen de omroepers reizigers erop dat ze een minuut stilte kunnen houden. Dat geldt ook voor medewerkers van de NS.

Maandag wordt om 12.00 uur in de hele Europese Unie een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen van Parijs

Tijdens de minuut stilte wordt er op de stations niets omgeroepen. Dat gebeurt alleen als dit voor de veiligheid noodzakelijk is.

Er is zondagmiddag nog overleg om te bekijken of de treinen maandag ook een minuut niet rijden.

Ook minuut stilte in treinen en op stations
Ook minuut stilte in treinen en op stations (Foto: ANP)

'Twee daders Parijs woonden in Molenbeek'

Twee daders van de aanslagen in Parijs zijn geïdentificeerd als Fransen die in de Brusselse randgemeente Molenbeek woonden. Dat heeft het parket van Brussel zondag meegedeeld. Het wilde verder geen toelichting geven. Dat meldt de omroep VRT.

Molenbeek kwam in beeld bij de onderzoekers in Parijs door de vondst van twee auto's met een Belgisch kenteken. Een werd gevonden bij het theater Bataclan, de ander bij het bekende kerkhof Père-Lachaise. Dat tweede voertuig zou zijn gebruikt bij een van de aanslagen bij een restaurant. De auto's zouden zijn gehuurd door twee broers uit Molenbeek, aldus de VRT. Eén van hen stond bekend als Syriëstrijder.

Die broers reisden zaterdag in gezelschap van een derde man terug vanuit Frankrijk naar België. In Molenbeek pakte de politie afgelopen nacht vijf mensen op. Het is niet bekend of de drie mannen tot die arrestanten behoren.

'Twee daders woonden in Molenbeek'
'Twee daders woonden in Molenbeek' (Foto: ANP)

Dronken man deelt klap uit aan ambulancepersoneel

Een 18-jarige man uit Gennep heeft in de nacht van zaterdag op zondag een klap uitgedeeld aan ambulancepersoneel.

Hij was in een huis onwel geworden omdat hij teveel alcohol had gedronken. De ambulancemedewerkers wilden hem helpen maar hij reageerde erg agressief. Hij sloeg in de richting van een van de ambulancemedewerkers, waarbij een klap raak was. Zijn moeder probeerde hem nog tegen te houden.

De ambulancemedewerkers vluchtten de woning uit en waarschuwden de politie. Agenten konden hem later buiten de woning aanhouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding.

Jongen deelt klap uit aan ambulancepersoneel
Jongen deelt klap uit aan ambulancepersoneel (Foto: ANP)

GSOD: Van Gerwen met groots gemak naar finale

Michael van Gerwen heeft zich met groots gemak geplaatst voor de finale van de Grand Slam of Darts. In de halve finale was hij met 16-6 te sterk voor Michael Smith. De tegenstander in de eindstrijd wordt of Raymond van Barneveld of Phil Taylor, die zo tegen elkaar spelen. 

Net zoals in de kwartfinale tegen Kim Huybrechts zat Van Gerwen alleen maar te spelen met zijn tegenstander. Binnen twintig minuten stond de Brabander al met 8-2 voor.

Mighty Mike maakte zijn naam als topfavoriet helemaal waar en stoomde daarna door naar een 16-6 overwinning. Van Gerwen eindigde in stijl en gooide een finish van 170 uit. Van Gerwen behaalde 'slechts' een gemiddelde van 102,19. Het laagste gemiddelde voor hem dit toernooi. Smith kwam niet verder dan 93,09. 

Rusland slaat terug naar wereldatletiekbond

De Russische atletiekbond heeft teruggeslagen naar de internationale federatie IAAF. Volgens de vertrekkende voorzitter Vadim Zelichenok heeft de IAAF zijn land vooral geschorst om de aandacht af te leiden van het eigen falen.

Zelichenok, die binnen drie maanden plaatsmaakt voor een nieuwe voorzitter, zegt dat meer onthullingen naar buiten komen die de internationale bond zullen schaden. Een onderzoeksbureau van het mondiale antidopingbureau WADA bracht maandag het eerste deel van een rapport over doping in de Russische atletiekwereld naar buiten, voor het einde van dit jaar volgt waarschijnlijk deel twee. Daarin gaat het vooral over de (dubieuze) rol van de IAAF.

"We hebben begrepen dat het tweede rapport de IAAF een flinke klap gaat geven", zei Zelichenok zondag tegen persbureau R-Sport. "Dat verklaart deels waarom de federatie zo'n ingrijpende beslissing heeft genomen over de Russische atletiek. Dat is bedoeld om de aandacht van de IAAF af te leiden."

Rusland slaat terug naar IAAF
Rusland slaat terug naar IAAF (Foto: ANP)

Honkballers buigen voor Canada op Premier 12

De Nederlandse honkballers hebben zondag hun laatste groepswedstrijd op de Premier 12 verloren. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens moest in het vrijwel lege Intercontinental-stadion van Taichung in Taiwan buigen voor Canada: 1-3. De Canadese ploeg, die ongeslagen bleef in de groepsfase, verzekerde zich daardoor van de eerste plaats in de poule.

Oranje incasseerde de tweede nederlaag op het toernooi met de twaalf op papier beste landen van de wereld, die wel voornamelijk uit B-selecties bestaan. De spelers uit vrijwel alle sterkste competities ter wereld doen namelijk niet mee. De manschappen van Meulens gingen eerder onderuit tegen Cuba (5-6). Dankzij de overwinning zaterdag op Puerto Rico (11-7) was 'Team Kingdom of the Netherlands' wel al zeker van een plek in de kwartfinales. De tegenstander daarin is nog onbekend.

Honkballers buigen voor Canada op Premier 12
Honkballers buigen voor Canada op Premier 12 (Foto: ANP)

Locadia vervangt Elia bij Oranje

Jürgen Locadia mag zich voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind heeft de aanvaller van PSV zondag opgeroepen als vervanger van Eljero Elia, die liesklachten heeft. De vleugelspits van Feyenoord keert terug naar Rotterdam.

Locadia meldt zich zo snel mogelijk bij Oranje, dat dinsdag in Hannover een oefeninterland tegen Duitsland speelt. De Nederlandse selectie werkt zondag een besloten training af in het stadion van Cardiff City, waar de ploeg van Blind vrijdag met 3-2 won van Wales. Oranje vliegt maandag naar Hannover.

De 22-jarige Locadia is van origine spits, maar speelt bij PSV vaak als linksbuiten. De voormalige jeugdinternational maakte dit seizoen in tien competitiewedstrijden vijf doelpunten. Blind liet onlangs al weten Locadia nadrukkelijk in de gaten te houden voor Oranje. Door opspelende liesklachten bij Elia, die vrijdag niet in actie kwam, mag de PSV'er zich sneller dan verwacht al melden bij de nationale ploeg. De selectie blijft zodoende uit twintig spelers bestaan.

Blind moest zaterdag al afscheid nemen van Arjen Robben, Virgil van Dijk en Riechedly Bazoer. Robben, de aanvoerder van Oranje, speelde zoals afgesproken met zijn club Bayern München alleen de eerste oefeninterland. Van Dijk hield knieklachten over aan het duel met Wales, invaller Bazoer liep tijdens zijn debuutwedstrijd een hamstringblessure op. Eerder haakten ook al de Ajacieden Jairo Riedewald en Davy Klaassen af.

Locadia vervangt Elia bij Oranje
Locadia vervangt Elia bij Oranje (Foto: ANP)

Nieuwe teambaas Manor in Formule 1

Het Formule 1-team van Manor heeft een nieuwe leidinggevende. De Nieuw-Zeelander Dave Ryan neemt de taken over van teambaas John Booth en sportdirecteur Graeme Lowdon, die aan het einde van dit seizoen vertrekken. Ryan (61) gaat per direct aan de slag bij Manor, dat als enige renstal in de Formule 1 dit seizoen nog puntloos is. Volgend jaar hoopt het team met motoren van Mercedes op betere resultaten.

Ryan heeft meer dan dertig jaar ervaring in de koningsklasse van de autosport. De Nieuw-Zeelander werkte lange tijd bij McLaren, waar hij in 2009 echter werd ontslagen vanwege zijn aandeel in 'lie-gate' tijdens de Grand Prix van Australië.

Hij verzweeg toen dat hij aan Lewis Hamilton tijdens een safetycarfase opdracht had gegeven om opzettelijk ineens langzamer te gaan rijden, waardoor Jarno Trulli de McLaren-coureur passeerde. Dat kwam de Italiaan op een straf te staan. Het leugentje kwam echter uit en leverde McLaren een voorwaardelijke schorsing op en Ryan een ontslagbrief. Zes jaar later keert hij bij Manor terug in de Formule 1.

Nieuwe teambaas Manor in Formule 1
Nieuwe teambaas Manor in Formule 1 (Foto: ANP)

Zware knieblessure verdediger Aston Villa

Aston Villa kan dit seizoen geen beroep meer doen op Jordan Amavi. De linksback heeft een zware knieblessure overgehouden aan de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Frankrijk tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Ierland. Medisch onderzoek wees uit dat Amavi de voorste kruisband in zijn rechterknie heeft gescheurd, liet Aston Villa zondag weten. Voor een dergelijke blessure staat een hersteltermijn van zes tot negen maanden.

De Engelse club legde afgelopen zomer ruim 12 miljoen euro neer om de 21-jarige Fransman over te nemen van OGC Nice. Amavi deed in tien van de twaalf competitieduels van zijn nieuwe ploeg mee. Aston Villa won pas één keer en staat onderaan in de Premier League.

Zware knieblessure verdediger Aston Villa
Zware knieblessure verdediger Aston Villa (Foto: ANP)

'Het botert niet zo tussen Kramer en Bergsma'

Bondscoach Geert Kuiper weet één ding zeker na de mislukte ploegachtervolging van de mannen zaterdag bij de World Cup schaatsen in Calgary: het moet anders. Door een vroege valpartij van Arjan Stroetinga, de vervanger van de geblesseerde Wouter olde Heuvel, was het Nederlandse drietal (ook met Jan Blokhuijsen en Douwe de Vries) snel uitgeschakeld.

Nederland is olympisch- en wereldkampioen op deze discipline. Door uiteenlopende redenen kon Kuiper in Calgary niet beschikken over toprijders als Sven Kramer, Koen Verweij en Jorrit Bergsma. De laatste kwam tijdens de Winterspelen van Sochi 2014 in conflict met zijn teamgenoten. Daarna heeft de olympisch- en wereldkampioen op de 10.000 meter de ploegachtervolging vrijwel genegeerd.

"Op de Spelen van Sotsji is er iets gebeurd tussen de jongens en tussen Sven Kramer en Jorrit botert het niet zo. Daar moeten we het als kerels over hebben, maar dat schuiven we steeds voor ons uit", zei Kuiper bij de NOS.

'Het botert niet zo tussen Kramer en Bergsma'
'Het botert niet zo tussen Kramer en Bergsma' (Foto: ANP)

Aboutaleb wil af van bezuinigingen politie

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil dat de bezuinigingen van politie, defensie en inlichtingendiensten van tafel gaan. "Dat is nodig om het niveau van scherpte en alertheid te behouden. Die diensten moeten op orde blijven", zei hij zondag in het tv-programma Buitenhof.

Aboutaleb heeft het te doen met de Fransen, die in vrije korte tijd opnieuw met een terroristische aanval te maken kregen na de actie tegen Charlie Hebdo. "Dit gaat je niet in je koude kleren zitten." De aanval in Parijs van afgelopen vrijdag had hij niet voor mogelijk gehouden.

Hij vindt dat er alles aan gedaan moet worden om zo snel mogelijk de "magneet" van IS weg te nemen. Aboutaleb zegt dat de aantrekkingskracht van de terreurorganisatie moet verdwijnen.

Zaterdagavond sprak Aboutaleb al met de plaatselijke moslimorganisaties in zijn stad. In een verklaring riepen de organisaties ,,alle Rotterdammers op om elkaar op te zoeken en dicht bij elkaar te blijven om onze vreedzame samenleving te bewaken en te beschermen.

Aboutaleb wil af van bezuinigingen politie
Aboutaleb wil af van bezuinigingen politie (Foto: ANP)

Release Fallout 4 zorgt voor flinke dip pornhub-verkeer

De release van de langverwachte RPG Fallout 4 heeft een behoorlijke impact gehad op het bezoekersaantal van fapdomein pornhub. Het verkeer naar de pornografische website daalde met een goede 10%, wat in vergelijking met normale dagen aanzienlijk is.

Pornhub heeft zijn huiswerk goed gedaan. Zo onderzochten de mensen achter de website dat bijvoorbeeld de vroege ochtenduren van de releasedag een kleine piek van 5% vertoonde, en verklaart dat dit waarschijnlijk het moment was dat de game aan het installeren was. Vanaf 5 uur 's ochtends en tegen de middag daarentegen dook het bezoek drastisch omlaag, om vervolgens tegen de avond weer op een normaal niveau te zitten. Vervolgens is er na vijf uur weer een flinke dip te herkennen.

Pornhub heeft nog enkele andere onderzoeken gedaan naar de correlatie tussen daling in de bezoekersaantallen van hun website en de release van games. Zo laat onderstaande grafiek zien welke impact verschillende gamegenres hebben op het websiteverkeer. Pornhub zegt zo'n 60 miljoen bezoekers per dag te krijgen, waarvan veel gamers zijn. De grafieken zijn opgesteld met Google Analytics.

Fallout 4 kwam op 10 november uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Tennistalent Van Rijthoven (18) wint opnieuw futuretoernooi

Tim van Rijthoven heeft zijn tweede futuretitel van dit najaar weten te winnen. Op het Griekse hardcourt in Heraklion was de jonge Brabander, in drie sets te sterk voor de Amerikaan Gonzales Austin (ATP-736). Het werd 4-6, 6-3 en 7-5.

In de eerste set kreeg Van Rijthoven geen enkele breakkans, terwijl zijn tegenstander zijn enige mogelijkheid verzilverde. In de tweede set was het andersom en had Van Rijthoven aan één break genoeg om de set te pakken. 

Na een zwaarbevochten eerste servicegame in de beslissende set kwam Van Rijthoven op gelijke hoogte en op 3-3 wist de als achtste geplaatste Van Rijthoven een break te plaatsen. Op 5-4 lukte het achttienjarige tennistalent niet om de partij uit te serveren, maar na een nieuwe break op 5-5 was hij wel succesvol. 

Van Rijthoven is bezig aan een sterk najaar. In oktober wist hij een future in Antalya te winnen en een week later de halve finale te halen. Vorige week was hij in het Griekse Heraklion verliezend finalist. Deze week was hij wel succesvol. Hij stond begin oktober op plek 1200 op de ATP-ranking. Volgende week zal hij de top 600 binnen komen. 

In Kuwait was er ook Nederlands succes. Lennert van der Linden versloeg in de finale van het futuretoernooi Hugo Grenier met 6-4 en 7-6 (1). De 26-jarige civiel technicus boekte zijn tweede toernooizege in zijn carrière. Antal van der Duim haalde ook de finale van een futuretoernooi. Hij verloor in Estland echter met 6-2 en 6-1 van Petr Michnev. 

Phelps begint weg naar Rio met winst

Zwemmer Michael Phelps heeft zijn eerste overwinning in de voorbereiding op de Olympische Spelen binnen. De achttienvoudig olympisch kampioen schreef op de slotdag van de Arena Pro Swim Series in Minneapolis de 200 meter wisselslag op zijn naam. Phelps, die in 2004, 2008 en 2012 dit nummer won op de Spelen, tikte aan in 1:59,30.

"Het voelt goed om weer door te gaan met waar ik eind vorig seizoen ben gebleven", zei Phelps, die in augustus de WK in Kazan moest missen. De Amerikaanse zwembond besloot de recordkampioen niet mee te nemen, omdat hij eerder in het jaar was betrapt met drank op achter het stuur. Phelps was na Londen 2012 gestopt met zwemmen, maar maakte vorig jaar zijn rentree omdat hij dolgraag in 2016 nog een keer wil schitteren in Rio de Janeiro.

De achttienjarige Katie Ledecky, winnares van liefst vijf wereldtitels in Kazan, toonde in Minneapolis direct aan weer in topvorm te zijn. De Amerikaanse sensatie won de 200, 400 en 800 vrij in scherpe tijden.

Phelps begint weg naar Rio met winst
Phelps begint weg naar Rio met winst (Foto: ANP)

Atlanta Hawks tijdelijk zonder succescoach

De basketballers van Atlanta Hawks moeten het voorlopig stellen zonder hun coach Mike Budenholzer. De 46-jarige Amerikaan, vorig seizoen gekozen tot beste trainer in de Noord-Amerikaanse topcompetitie NBA, wil al zijn aandacht schenken aan zijn zieke vrouw. Budenholzer zat vrijdag al niet op de bank tijdens de wedstrijd tegen Boston Celtics, die met 106-93 verloren ging.

De Amerikaan leidde de basketballers van Atlanta Hawks vorig seizoen met een recordaantal overwinningen naar de eerste plaats in de Eastern Conference. De Hawks werden in de play-offs door Cleveland Cavaliers uit de grote NBA-finale gehouden. Dit seizoen doet de ploeg uit Atlanta opnieuw bovenin mee.

Atlanta Hawks tijdelijk zonder succescoach
Atlanta Hawks tijdelijk zonder succescoach (Foto: ANP)

Golden State Warriors blijven maar winnen

De basketballers van de Golden State Warriors blijven onverslaanbaar. De titelhouder in de Noord-Amerikaanse topcompetitie NBA boekte zaterdagavond voor eigen publiek in Oakland de elfde overwinning op rij. Vedette Stephen Curry en zijn ploeggenoten kregen Brooklyn Nets in de verlenging op de knieën: 107-99. Dankzij een rake driepunter 5 seconden voor tijd van Andre Iguodala ontsnapten de Warriors in de reguliere speeltijd aan een nederlaag (97-97). Als enige in de NBA hebben de Warriors dit seizoen nog geen wedstrijd verloren.

Curry was zoals gebruikelijk de grote man bij de NBA-kampioen met 34 punten. De 27-jarige Amerikaan benadrukte echter dat Iguodala het belangrijkste wapenfeit van de wedstrijd had geleverd. "Hij stond op toen het echt nodig was", zei Curry.

Golden State Warriors blijft winnen
Golden State Warriors blijft winnen (Foto: ANP)

Duitse bond wil voetballen tegen Oranje

De oefeninterland tussen Duitsland en het Nederlands elftal gaat dinsdag naar alle waarschijnlijkheid gewoon door. Rainer Koch, één van de twee interim-voorzitters van de Duitse voetbalbond DFB, vindt dat de wedstrijd ondanks de terreuraanslagen in Parijs gespeeld moet worden. "Ik denk dat we er alles aan moeten doen om deze wedstrijd mogelijk te maken", zei Koch in het tv-programma Sportstudio van de ZDF. Een definitieve beslissing valt in de loop van zondag, als vertegenwoordigers van de DFB en de Nederlandse KNVB overleg hebben.

De Duitse voetbalploeg heeft een belangrijke stem in het wel of niet doorgaan van de wedstrijd. De Nationalelf speelde vrijdag in Parijs een oefeninterland tegen Frankrijk toen buiten het Stade de France bommen afgingen. De spelers bleven uit voorzorg de hele nacht in het stadion en keerden zaterdag aangeslagen terug in eigen land.

Duitse bond wil voetballen tegen Oranje
Duitse bond wil voetballen tegen Oranje (Foto: ANP)

Vrouwenteam pakt goud op ploegachtervolging in toptijd

Het Nederlands vrouwenteam heeft zaterdag bij de World Cup schaatsen in Calgary goud veroverd op de ploegachtervolging. De formatie van bondscoach Geert Kuiper eindigde in de laatste race tegen Duitsland in een geweldige tijd van 2:56,11.

Dat was net boven het wereldrecord van Canada, dat al zes jaar op 2:55,79 staat. Ook het Nederlands record (2:56,02) bleef net buiten bereik. Namens Oranje verschenen Marrit Leenstra, Antoinette de Jong en Marije Joling op het ijs. Kopvrouw Ireen Wüst wist zich door een trainingsachterstand niet te plaatsen voor de eerste vier wereldbekers.

Nederland versloeg de Japanse ploeg met klein verschil (2:56,46). Het brons was voor Rusland (2:56,98).

Vrouwenteam pakt goud op ploegachtervolging
Vrouwenteam pakt goud op ploegachtervolging (Foto: ANP)

Stroetinga valt in ploegachtervolging

Het Nederlands mannenteam heeft zaterdag bij de eerste World Cup schaatsen in Calgary een pijnlijke bijrol vervuld op de ploegachtervolging. De gelegenheidsformatie van bondscoach Geert Kuiper schakelde in de laatste rit tegen Zuid-Korea zichzelf al in de beginfase uit.

Jan Blokhuijsen en Douwe de Vries gingen voor Arjan Stroetinga te snel van start. In een poging om in het juiste ritme te komen, ging de wereldkampioen op de massastart onderuit. Daarmee was voor het trio van Oranje de race voorbij.

Nederland is op de ploegachtervolging olympisch en wereldkampioen. Kopman Sven Kramer meldde zich voor de wedstrijd in Calgary af. Hij geeft vooralsnog de voorkeur aan de individuele afstanden. Jorrit Bergsma kiest ook vooralsnog voor een andere weg. Gangmaker Koen Verweij, die dit seizoen door fysieke problemen voorlopig nog niet in actie komt. was voor Kuiper evenmin beschikbaar. Wouter olde Heuvel trok zich in Calgary terug vanwege een blessure. Daardoor kreeg Stroetinga een kans, die hij echter niet verzilverde.

Canada pakte goud, gevolgd door Zuid-Korea en Italië.

Stroetinga valt in ploegachtervolging
Stroetinga valt in ploegachtervolging (Foto: ANP)

'EK in Frankrijk moet gewoon doorgaan'

Het EK voetbal volgend jaar in Frankrijk moet niet in gevaar komen. Dat zei Jacques Lambert, het hoofd van het organiserend comité, zaterdag naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. "Je afvragen of Euro 2016 moet worden afgeblazen is precies wat de terroristen willen."

Parijs werd vrijdag getroffen door een reeks aanslagen. Zelfmoordterroristen hadden het onder meer gemunt op het Stade de France, waar Frankrijk een oefeninterland speelde tegen Duitsland. In dat stadion worden de openingswedstrijd en de finale van het EK gespeeld.

"Het dreigingsniveau ging omhoog in januari (na de aanslagen op onder meer Charlie Hebdo) en het is nu nog hoger. We zullen zorgen dat het toernooi wordt gespeeld in de veiligste omstandigheden. De beveiliging van de stadions is in orde, het risico is groter op straat, waar mensen spontaan bijeen komen", aldus Lambert tegen de Franse radiozender RTL.

'EK in Frankrijk moet gewoon doorgaan'
'EK in Frankrijk moet gewoon doorgaan' (Foto: ANP)

Turken schakelen elf IS-terroristen uit

In de aanloop naar de G20-bijeenkomst in de Turkse badplaats Belek zijn zondag in de hoofdstad Ankara zeven vermoedelijke IS-terroristen aangehouden. Vier agenten raakten zaterdagavond in de stad Gaziantep gewond toen bij een zoektocht naar extremisten van Islamitische Staat een verdachte zichzelf in een woning met explosieven opblies.

Eveneens zaterdag schoten Turkse soldaten vier vermoedelijke extremisten van IS dood in de provincie Gaziantep.

De vergadering van de G20 begint zondag in de badplaats Belek.

Turken houden zeven IS-strijders aan
Turken houden zeven IS-strijders aan (Foto: ANP)

'Identiteit van dader Parijs bekend'

De man die zaterdag werd geïdentificeerd als een van de zelfmoordterroristen die toesloegen in Parijs, is de 29-jarige Ismaël Omar Mostefai Dat bevestigde een bron aan de Franse krant Le Monde. Ook locoburgemeester Jean-Pierre Gorges van de stad Chartres wees de man aan als dader.

Mostefai woonde tot 2012 in de stad Chartres. De Fransman was in eigen land een bekende van de politie en heeft voor zover bekend tijd doorgebracht in Syrië. Hij zou vrijdag tot de groep hebben behoord die het Parijse theater Bataclan binnenviel. Daar vielen tientallen doden.

De autoriteiten hadden zaterdag al laten weten een lichaam te hebben geïdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken, maar inmiddels is ook de naam van de vermeende dader uitgelekt. Mostefai zou afkomstig zijn uit het Franse Courcouronnes.

'Identiteit van dader Parijs bekend'
'Identiteit van dader Parijs bekend' (Foto: ANP)

'Nederlanders willen grenscontroles'

70 procent van de Nederlanders vindt dat er weer grenscontroles moeten komen, zowel in ons land als in Europa. Bij de PVV-kiezers is dat 99 procent. Ook bij kiezers van andere partijen zijn er meerderheden voor, behalve bij D66-stemmers (28 procent).

Ruim een kwart van de Nederlanders vindt dat er ook hier de noodtoestand moet worden afgekondigd. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond na de bloedige aanslagen Parijs. Van de ondervraagden vindt ruim 55 procent de kans groot of vrij groot is dat aanslagen, zoals in Parijs, ook in Nederland zullen plaatsvinden.

In de wekelijkse Tweede Kamer-peilig van De Hond zijn er geen verschuivingen ten opzichte van vorige week. De PVV blijft de grootste met 38 zetels, gevolgd door de VVD met 19 zetels. Het CDA komt weer uit op 18 zetels, gevolgd door D66 (17), SP (16) en GroenLinks (14). Regeringspartij PvdA blijft op 10 zetels staan. De Hond heeft zaterdag, een dag na de aanslagen in Parijs, een extra onderzoek gedaan. Daaruit kwamen geen veschillen met de Tweede Kamer-enquête van vrijdag naar voren.

'Nederlanders willen grenscontroles'
'Nederlanders willen grenscontroles' (Foto: ANP)

Zó belangrijk is de kwestie Zwarte Piet werkelijk

Tijdens de intocht van Sinterklaas en zijn - voornamelijk Zwarte - Pieten gisteren in Meppel, werd gedemonstreerd door mensen die via Social Media uit heel Nederland zijn geworven. De opkomst was een schamele, bijna genante, 210 man, welke door het aanwezige publiek volledig genegeerd werden terwijl zij leuzen scandeerden als 'weg met Zwarte Piet!' en 'no more black face!'.

Fischer: "Niet tevreden, wel blij"

De opluchting was zaterdagavond groot aan Deense zijde na het belangrijke doelpunt tegen Zweden in de play-off voor deelname aan het Europees kampioenschap voetbal, volgend jaar in Frankrijk. Denemarken keek in Solna lang aan tegen een dramatische 2-0 achterstand maar in de slotfase bezorgde Nicolai Jørgensen zijn land nog hoop: 2-1.

"Er zit alle verschil tussen 2-0 of 2-1. Daar kunnen we heel blij mee zijn", reageerde de Deense Ajax-aanvaller Viktor Fischer die zaterdag in de basis begon. Over het vertoonde spel was de jonge Deen nog niet te spreken. "We kunnen niet heel tevreden zijn. Het was lastig."

Fischer had na zijn selectie niet meteen gerekend op een basisplaats, zei hij tegen de NOS. "Het was een verrassing. Ik heb er lang niet meer bijgezeten maar ik voelde me er hartstikke klaar en fit voor. Ik hoop dat dinsdag weer mag."

Er zijn volgens hem dan nog genoeg kansen voor Denemarken om het EK te halen. "Het is hopen en ons best doen. Maar als zij hier van ons kunnen winnen dan kunnen wij ook zeker van hun winnen in Denemarken."

Fischer: niet tevreden, wel blij
Fischer: niet tevreden, wel blij (Foto: ANP)

Rosberg wil Hamilton voorblijven in Brazilië

Nico Rosberg start de Grote Prijs van Brazilië zondag vanaf poleposition in zijn poging om zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton weer van de zege af te houden op het circuit van Interlagos. De drievoudig wereldkampioen stond acht keer aan de start in São Paulo maar won de wedstrijd nog nooit.

De voortekenen zijn is het voordeel van de Duitser. Hij was niet alleen de snelste in de kwalificatie maar Hamilton was eerder deze week ook nog ziek en vertrok wegens koorts later naar Brazilië. Bovendien raakte hij nog in opspraak door zijn betrokkenheid bij een verkeersongeval in Monaco. De formule 1-coureur reed op de openbare weg tegen een stilstaande auto. Hamilton wil in Brazilië vooral winnen omdat het de geboorteplek is van zijn idool, Ayrton Senna.

Omdat de strijd om het wereldkampioenschap bij de rijders en de constructeurs al is beslist, staat zondag alleen de dagzege op het spel.

Max Verstappen richt zich in Brazilië op een plek bij de eerste tien. De achttienjarige Limburger start met zijn Toro Rosso vanaf de negende plek.

Rosberg wil Hamilton voorblijven in Brazilië
Rosberg wil Hamilton voorblijven in Brazilië (Foto: ANP)

Feestgangers minuut stil voor 'Parijs'

Duizenden bezoekers van het evenement Loudness in Rotterdam hebben een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen van Parijs. Dat meldde dance-organisatie b2s, die de feestgangers in de nacht van zaterdag op zondag via Twitter bedankte voor het tonen van respect.

"Deze is voor Parijs", galmde het na de minuut stilte in het Engels door de zaal. De organisatie sprak over een "erg speciaal moment". Volgens b2s waren zo'n vierduizend bezoekers aanwezig bij het dancefeest in de Maassilo.

Feestgangers minuut stil voor 'Parijs'
Feestgangers minuut stil voor 'Parijs' (Foto: ANP)

Gewonden door brand op camping Winterswijk

Door een brand op een camping in Winterswijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen lichtgewond geraakt. Zo'n dertig personen moesten vanwege de rookoverlast worden opgevangen in de kantine, zei een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak uit in een stacaravan, die in vlammen opging. Volgens de woordvoerder is het lastig de oorzaak van de brand te achterhalen, omdat de caravan helemaal is uitgebrand. Ook twee andere stacaravans liepen schade op.

Twee personen moesten volgens de brandweer worden overgebracht naar het ziekenhuis. Ze hadden rook ingeademd. Een derde slachtoffer kon ter plekke worden behandeld.

Gewonden door brand op camping Winterswijk
Gewonden door brand op camping Winterswijk (Foto: ANP)

Persoon overlijdt door brand in Vriescheloo

Een nog onbekende persoon is in de nacht van zaterdag op zondag overleden bij een brand in een woning in Vriescheloo (Groningen). Een andere persoon kon wel uit het huis worden gehaald en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, liet de brandweer weten.

De brand brak uit in een garagebox en sloeg later over naar de woning, waar voor zover bekend twee mensen aanwezig waren. Een persoon kon volgens een woordvoerder van de brandweer uit het pand worden gehaald.

Omdat een "behoorlijk gaslek"was ontstaan, konden brandweerlieden de tweede persoon niet direct bereiken. Ze moesten uit veiligheidsoverwegingen wachten tot het gas was afgesloten. Het lichaam van het slachtoffer werd later aangetroffen.

Persoon overlijdt door brand in Vriescheloo
Persoon overlijdt door brand in Vriescheloo (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: Parijs in memoriam

Het is om te huilen. Nee; niet het weer. Of nou ja, ook dat is om te janken, maar ik had het over de aanslagen in Parijs. 20 jaar geleden mocht ik met mijn oom en tante mee op vakantie naar Frankrijk, en daar hoorde ook een tussenstop bij in Parijs. Ik heb gisteren en vandaag met afschuw het nieuws gelezen en geluisterd. Het komt ineens wel heel dichtbij nu.

Het doet me beseffen dat het leven zomaar ineens voorbij kan zijn, of dat nou door een aanslag is of door een natuurlijke oorzaak. Ik vraag me de laatste dagen herhaaldelijk af hoe het leven door zou gaan als mijn lichaam ermee stopt. Leeft mijn ziel verder? Blijft mijn geest achter op deze aarde? Zou ik kunnen zien hoe mijn nabestaanden omgaan met mij na mijn dood, hoe zal er voor mijn kinderen gezorgd worden? Normaal gesproken houd ik het weerbericht luchtig en licht, maar ik wilde even mijn overdenkingen meegeven aan mijn trouwe lezers. 

Goed: over tot de orde van de dag. Het weer: De ochtend begint met regen in het noorden en oosten van het land. Het zuiden is wat droger en vangt ook sneller wat zon vandaag. Met temperaturen van 14 tot 16 graden is het nog steeds bijzonder zacht weer voor de tijd van het jaar. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en is aan de kust vrij krachtig, landinwaarts wat gematigder. Kortom: op de temperatuur na: een echte herfstdag! 

Ik val in herhaling, maar vandaag wederom een foto van qltel van het Reichswald Forest War Cemetery. Dit maal met de slachtoffers van afgelopen weekeinde in gedachten. Dat jullie mogen rusten in vrede. Reichswald Forest War Cemetery (Foto: qltel)
Reichswald Forest War Cemetery (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1492 noteerde Colombus een opvallend iets in zijn scheepsjournaal: het gebruik van tabak door de indianen

* In 2005 werd Louis Seveke, een politiek activist, journalist en publicist vermoord in het centrum van zijn woonplaats Nijmegen. 

* In 1904 kreeg Gilette het patent op het veiligheidsscheermesje

* In 2005 werd schildpad Harriet 175 jaar oud. Met deze respectable leeftijd is de dame waarschijnlijk het oudste levende dier ter wereld. 

Trump: alleen de schurken hadden wapens

De aanslagen in Parijs waren anders afgelopen als inwoners van de stad wapens hadden mogen dragen. Dat denkt althans de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, die na het bloedbad de strenge wapenwetgeving in Frankrijk hekelde.

"Niemand had wapens, behalve de slechteriken", zei Trump volgens Amerikaanse media. "Als onze mensen wapens hadden gehad, als ze toestemming hadden gehad die te dragen, dan was het een heel andere situatie geweest", aldus de zakenman, die doorgaans niet terugschrikt voor omstreden uitspraken.

Trump kwam na de aanslag op Charlie Hebdo al met een vergelijkbare boodschap. Hij noemde het toen op Twitter "interessant" dat de tragedie plaatsvond in een land met strenge wapenwetgeving. Dat bericht dook vrijdag weer op en kon volgens CNN rekenen op een woedende reactie van de Franse ambassadeur, die kennelijk dacht dat Trump reageerde op de aanslagen van vrijdag.

Ambassadeur Gerard Araud noemde Trump op Twitter een "aasgier" en zijn boodschap "walgelijk door het gebrek aan menselijk fatsoen". De tweet werd later verwijderd.

Trump: alleen de schurken hadden wapens
Trump: alleen de schurken hadden wapens (Foto: ANP)

'Radicale moslims benaderen vluchtelingen'

Radicale moslims proberen de vluchtelingencrisis in Duitsland aan te grijpen om meer aanhangers te rekruteren. Daarvoor waarschuwde de chef van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, Hans-Georg Maassen, zondag in Duitse media. Islamisten zouden actief vluchtelingen benaderen. "We kennen al meer dan honderd gevallen", aldus Maassen.

Maassen sloot niet uit dat terroristen meereizen met de vluchtelingenstroom, maar zei het niet erg waarschijnlijk te vinden. Volgens de veiligheidschef zou het "ongebruikelijk"zijn dat mensen met een gevechtsmissie de levensgevaarlijke oversteek van Turkije naar Griekenland wagen.

Intussen blijkt dat twee van de daders van de aanslagen in Parijs via Griekenland als 'vluchteling' de EU zijn binnnengekomen.

'Radicale moslims benaderen vluchtelingen'
'Radicale moslims benaderen vluchtelingen' (Foto: ANP)

'Dader aanslag had mogelijk neppaspoort'

Het paspoort dat is gevonden bij een van de aanslagplegers in Parijs is mogelijk nep. Een Amerikaanse inlichtingenfunctionaris zei tegen CBS News dat op het document niet hetzelfde aantal cijfers staat als op een officieel Syrisch paspoort.

Naast het lijk van een van de daders werd een paspoort gevonden van iemand die in september 1990 in Syrië is geboren. De Griekse autoriteiten maakten bekend dat het document in oktober was geregistreerd op het Griekse eiland Leros, een van de plekken waar vluchtelingen de EU binnenkomen.

'Dader aanslag had mogelijk neppaspoort'
'Dader aanslag had mogelijk neppaspoort' (Foto: ANP)

Toch crewlid metalband gedood in Parijs

Bij de aanslag op het Parijse theater Bataclan is toch een crewlid om het leven gekomen van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal. De Brit Nick Alexander, die merchandise verkocht, zou zijn doodgeschoten.

De familie van Alexander heeft zijn overlijden bevestigd, meldden Britse media. "Nick was niet alleen onze broer, zoon en oom. Hij was de beste vriend van iedereen", aldus zijn nabestaanden. Een Amerikaanse expat, die zelf in haar benen werd geschoten, vertelde The Telegraph vanuit het ziekenhuis hoe ze tevergeefs probeerde de Brit in leven te houden. Hij stierf uiteindelijk in haar armen.

Toch crewlid metalband gedood in Parijs
Toch crewlid metalband gedood in Parijs (Foto: ANP)

Beste ziekenhuizen volgens Elsevier en AD

Vorige week kwam Elsevier met de jaarlijks terugkerende opsomming van de beste ziekenhuizen in ons land. Tot onze blijde verrassing kwam het Meander in Amersfoort als beste uit de test. Dat is juist het ziekenhuis waar wij het vaakst komen, dus hadden we daar een heel goed gevoel bij. Het ziekenhuis is splinternieuw, ingericht volgens de meest recente inzichten, een enorme verbetering vergeleken met de twee oude gebouwen in Amersfoort die nu leeg staan. We waren dus heel benieuwd naar de resultaten van het Meander in de AD-test die vanmorgen bij ons op de mat viel. Wat denkt u? Nummer 35 van de 82 geteste ziekenhuizen! Hoe kan dat? Reden om daar eens in te duiken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.