GSOD: Taylor te sterk voor Van Barneveld en voorkomt Nederlandse finale

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de Grand Slam of Darts. Phil Taylor was met 16-12 te sterk voor de Hagenaar. In de finale later vanavond neemt Taylor het op tegen Michael van Gerwen.

De twee rivalen maakten er een mooie strijd van. Van Barneveld wist direct een break te plaatsen, maar dat werd nog voor de eerste pauze direct weggewerkt. Bij een stand van 4-4 in legs plaatste Talyor een break. Daarna liep de Engelsman uit naar een 8-4 voorsprong. Van Barneveld knokte zich terug naar 8-7 omdat Taylor in het derde deel van de wedstrijd veel aan het prutsen was. 

In het slot van de wedstrijd schakelde The Power weer een tand bij en zorgde weer voor een verschil van drie a vier legs. Taylor sloot af met een twaalfdarter, nadat hij die leg was begonnen met zijn elfde 180'er. Het werd uiteindelijk 16-12 in het voordeel van de Engelsman. 

De finale van de Grand Slam of Darts begint om 20.00 uur. Titelverdediger Taylor gaat op jacht naar zijn zevende GSOD-titel. Voor Van Gerwen is het nog de enige titel die ontbreekt in de prijzenkast.