Rosberg wil Hamilton voorblijven in BraziliŽ

Nico Rosberg start de Grote Prijs van Brazilië zondag vanaf poleposition in zijn poging om zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton weer van de zege af te houden op het circuit van Interlagos. De drievoudig wereldkampioen stond acht keer aan de start in São Paulo maar won de wedstrijd nog nooit.

De voortekenen zijn is het voordeel van de Duitser. Hij was niet alleen de snelste in de kwalificatie maar Hamilton was eerder deze week ook nog ziek en vertrok wegens koorts later naar Brazilië. Bovendien raakte hij nog in opspraak door zijn betrokkenheid bij een verkeersongeval in Monaco. De formule 1-coureur reed op de openbare weg tegen een stilstaande auto. Hamilton wil in Brazilië vooral winnen omdat het de geboorteplek is van zijn idool, Ayrton Senna.

Omdat de strijd om het wereldkampioenschap bij de rijders en de constructeurs al is beslist, staat zondag alleen de dagzege op het spel.

Max Verstappen richt zich in Brazilië op een plek bij de eerste tien. De achttienjarige Limburger start met zijn Toro Rosso vanaf de negende plek.

Rosberg wil Hamilton voorblijven in Brazilië
Rosberg wil Hamilton voorblijven in Brazilië (Foto: ANP)