Aboutaleb wil af van bezuinigingen politie

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil dat de bezuinigingen van politie, defensie en inlichtingendiensten van tafel gaan. "Dat is nodig om het niveau van scherpte en alertheid te behouden. Die diensten moeten op orde blijven", zei hij zondag in het tv-programma Buitenhof.

Aboutaleb heeft het te doen met de Fransen, die in vrije korte tijd opnieuw met een terroristische aanval te maken kregen na de actie tegen Charlie Hebdo. "Dit gaat je niet in je koude kleren zitten." De aanval in Parijs van afgelopen vrijdag had hij niet voor mogelijk gehouden.

Hij vindt dat er alles aan gedaan moet worden om zo snel mogelijk de "magneet" van IS weg te nemen. Aboutaleb zegt dat de aantrekkingskracht van de terreurorganisatie moet verdwijnen.

Zaterdagavond sprak Aboutaleb al met de plaatselijke moslimorganisaties in zijn stad. In een verklaring riepen de organisaties ,,alle Rotterdammers op om elkaar op te zoeken en dicht bij elkaar te blijven om onze vreedzame samenleving te bewaken en te beschermen.

Aboutaleb wil af van bezuinigingen politie
Aboutaleb wil af van bezuinigingen politie (Foto: ANP)