Billboard: 21 van Adele beste album ooit

Billboard heeft het album 21 van Adele uitgeroepen tot beste album aller tijden. "De ongeëvenaarde prestatie van 21 in de hitlijsten was genoeg om Michael Jacksons Thriller en Fearless van Taylor Swift te verslaan", aldus het muziektijdschrift.

Het tijdschrift heeft onderzocht welke albums sinds 1963 in de lijst stonden. Aan de hand van een puntensysteem berekende Billboard wie bovenaan mocht staan. Een nummer 1 album leverde de meeste punten op. Adeles album stond in totaal 24 weken op de hoogste plek van de lijst, waarmee het album de lijst van beste albums aanvoert.

De soundtrack van de film The Sound of Music behaalde de tweede plaats in de lijst van beste album aller tijden, Thriller van de King of Pop belandde op de derde plek. The Beatles werden door Billboard verkozen als beste artiest ooit, met de Rolling Stones op twee op Barbra Streisand op de derde plek.

Het beste nummer ooit is volgens Billboard The Twist van Chubby Checker. Smooth van Santana en Rob Thomas veroverde een tweede plek, gevolgd door Bobby Darin met Mack the Knife.

 Billboard: 21 van Adele beste album ooit
Billboard: 21 van Adele beste album ooit (Foto: BuzzE)