FOK! Wat een weer: Parijs in memoriam

Het is om te huilen. Nee; niet het weer. Of nou ja, ook dat is om te janken, maar ik had het over de aanslagen in Parijs. 20 jaar geleden mocht ik met mijn oom en tante mee op vakantie naar Frankrijk, en daar hoorde ook een tussenstop bij in Parijs. Ik heb gisteren en vandaag met afschuw het nieuws gelezen en geluisterd. Het komt ineens wel heel dichtbij nu.

Het doet me beseffen dat het leven zomaar ineens voorbij kan zijn, of dat nou door een aanslag is of door een natuurlijke oorzaak. Ik vraag me de laatste dagen herhaaldelijk af hoe het leven door zou gaan als mijn lichaam ermee stopt. Leeft mijn ziel verder? Blijft mijn geest achter op deze aarde? Zou ik kunnen zien hoe mijn nabestaanden omgaan met mij na mijn dood, hoe zal er voor mijn kinderen gezorgd worden? Normaal gesproken houd ik het weerbericht luchtig en licht, maar ik wilde even mijn overdenkingen meegeven aan mijn trouwe lezers. 

Goed: over tot de orde van de dag. Het weer: De ochtend begint met regen in het noorden en oosten van het land. Het zuiden is wat droger en vangt ook sneller wat zon vandaag. Met temperaturen van 14 tot 16 graden is het nog steeds bijzonder zacht weer voor de tijd van het jaar. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en is aan de kust vrij krachtig, landinwaarts wat gematigder. Kortom: op de temperatuur na: een echte herfstdag! 

Ik val in herhaling, maar vandaag wederom een foto van qltel van het Reichswald Forest War Cemetery. Dit maal met de slachtoffers van afgelopen weekeinde in gedachten. Dat jullie mogen rusten in vrede. Reichswald Forest War Cemetery (Foto: qltel)
Reichswald Forest War Cemetery (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1492 noteerde Colombus een opvallend iets in zijn scheepsjournaal: het gebruik van tabak door de indianen

* In 2005 werd Louis Seveke, een politiek activist, journalist en publicist vermoord in het centrum van zijn woonplaats Nijmegen. 

* In 1904 kreeg Gilette het patent op het veiligheidsscheermesje

* In 2005 werd schildpad Harriet 175 jaar oud. Met deze respectable leeftijd is de dame waarschijnlijk het oudste levende dier ter wereld.