Tsjechische tennissters winnen Fed Cup na thriller

heywoodu

Voor de vierde keer in vijf jaar hebben de Tsjechische tennissters de Fed Cup gewonnen. In het afsluitende en allesbeslissende dubbelspel moesten Barbora Strycova en Karolina Pliskova er diep voor gaan, maar ze wonnen in drie sets (4-6, 6-3, 6-2) van de Russinnen Anastasia Pavlyuchenkova en Elena Vesnina. Daarmee brachten ze de eindstand op 3-2.

De dubbelpartij was de afsluiter die de finale verdiende. In een razend spannend duel pakten de Russinnen de eerste set, maar herstelde het Tsjechische tweetal zich voor de ogen van het thuispubliek. Na ruim twee uur spelen betekende een mislukte volley van Pavlyuchenkova de winst voor Pliskova en Strycova.

Een dubbelpartij moest de beslissing brengen in de finale. Pliskova versloeg 's middags Pavlyuchenkova in het enkelspel met 6-3, 6-4 en bracht daarmee de stand in de finale op 2-2. Beide tennissters hadden in de eerste set kansen de eerste tik uit te delen, maar pas op 4-3 brak Pliskova de service van Pavlyuchenkova. Ze serveerde vervolgens met alle moeite de set uit en leek in de tweede set snel toe te slaan. Een directe servicebreak werd echter even snel ongedaan gemaakt, waarna pas op 4-4 de beslissing viel op de service van de Russin. Met opnieuw veel moeite serveerde de Tsjechische de wedstrijd uit.

Tsjechische tennissters winnen Fed Cup
Tsjechische tennissters winnen Fed Cup (Foto: ANP)