'Toch bewust gesjoemeld op InHolland'

Docenten van de opleiding Media & Entertainment Management blijken toch onder druk te zijn gezet om langstudeerders hun diploma te laten halen. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van gesprekken met betrokkenen en verslagen van de commissie die de verhalen daarover onderzocht.

De commissie onder leiding van Gerd Leers, die inmiddels minister voor Immigratie en Integratie is, concludeerde nog dat er geen sporen waren van druk op leraren om makkelijke eindopdrachten uit te delen. Ook de conclusie van de commissie dat er geen financieel argument was voor het vermeende gesjoemel wordt in de krant weersproken.

De betrokkenen zouden hebben laten weten dat ze wel degelijk onder druk zijn gezet. Daarvoor zou een 'rendementscoach' met de naam Theo zijn ingezet. De docenten moesten van hem vervangende opdrachten of mondelinge tentamens geven, terwijl dit tegen de examenregels is.

Leers laat via een woordvoerder in de krant weten dat er met docenten is gesproken, maar dat niemand heeft aangegeven druk te hebben ervaren en daaraan gehoor te hebben gegeven. Daarom luidde de conclusie dat er geen onoorbare druk is uitgeoefend. De school zegt dat de vraag goed is onderzocht en verwijst naar de conclusie dat er geen ontoelaatbare druk op leraren is geweest.