[WvdW] Uitslag PSV - FC Twente

Vanavond om 20:45 uur stond de wedstrijd op het programma tussen de nummers één en twee van de Eredivisie; PSV - FC Twente. Dankzij een doelpunt van Nacer Chadli wist de ploeg uit Enschede de drie punten mee te nemen uit Eindhoven. Hieronder het verslag + karakteristieken.

In de eerste helft had PSV het meeste balbezit, maar het waren de Tukkers die het meeste gevaar stichtten. Zo was de landskampioen vooral in de lucht gevaarlijk via Luuk de Jong, Douglas en Mark Janko. De Oostenrijker was het dichtst bij de openingstreffer, maar Isaksson wist de inzet knap te pareren. PSV kreeg geen grote kansen, maar claimde wel tweemaal een penalty. Reis werd in de rug geduwd binnen de zestien en De Jong zou hands hebben gemaakt, maar Blom legde beide keren de bal niet op de stip.

Na rust ging Twente rustig door met het zoeken naar de openingstreffer en waren hier kort na rust erg dichtbij. De pegel van Janssen belandde echter op de lat. Na een uur kwam de ploeg uit Enschede dan toch op voorsprong. Met een fraai schot maakte Nacer Chadli zijn eerste eredivisiedoelpunt voor de Twentenaren. PSV drong na dit doelpunt wel aan, maar kreeg nauwelijks kansen. In de slotfase van de wedstrijd moest de ploeg van Fred Rutten, die tegen zijn voormalige ploeg aantrad, zelfs met tien man verder na een onbesuisde actie van Vukovic op Ruiz.

In de blessuretijd wist PSV alsnog bijna op gelijke hoogte te komen, maar het harde schot van Berg ging net over het doel van keeper Boschker, die in de slotfase Michailov verving. Door de overwinning steeg FC Twente naar de koppositie en bezorgde het tevens PSV de eerste nederlaag nadat de ploeg achttien overwinningen op rij had geboekt.