[Giro] Bennati troeft Zabel en Hondo af

Sjors (Sj0rSz)
Daniele Bennati is er in geslaagd om de derde etappe van de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. De Italiaan was tijdens de massasprint in de straten van Milazzo sneller dan Erik Zabel en Danilo Hondo. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Tijdens de derde etappe van de Ronde van Italië waren er twee valpartijen. Bij de eerste was Riccardo Riccò, de dagwinnaar van gisteren, betrokken. Hij liep een gekwetste hand op, maar kon zijn weg vervolgen. Bij de tweede brak Bradley McGee van Team CSC zijn sleutelbeen en moest afstappen.

Jérémy Roy (La Francaise des Jeux) en Mickaël Buffaz (Cofidis), de Sloveen Matej Jurco (Milram), de Rus Pavel Brutt (Tinkoff), de Italiaan Riccarco Chiarini (Team LPR) en de Belg Kevin Seeldraeyers (QuickStep) mochten zich de vluchters van de dag noemen. Zij bouwden uiteindelijk een voorsprong van vier minuten op, maar werden 30 kilometer voor de finish door het peloton ingehaald.

In het vervolg waagde Vicenzo Nibali het eens, maar het peloton wist ook deze renner op tijd weer terug te halen. In de finale maakte Bennati het vervolgens vakkundig af en behaalde hiermee zijn eerste dagoverwinning in de Giro d'Italia. Het roze bleef om de schouders van Franco Pellizotti hangen. Hij verdedigt een voorsprong van één seconde ten opzichte van Christian Vandevelde.


Uitslag derde etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Daniele BennatiLiquigasItalië05:37,01
2Erik ZabelMilramDuitslandz.t
3Danilo HondoDiquigiovanniDuitslandz.t
4Thomas FothenGerolsteinerDuitslandz.t
5Alberto LoddoTinkoffItaliëz.t

Algemeen klassement:

#NaamLandPloegTijd
1Franco PellizottiItaliëLiquigas11:52,17
2Christian VandeveldeVerenigde StatenTeam Slipstream+ 0,01
3Danilo di LucaItaliëLPR+ 0,07
4Morris PossoniItaliëTeam High Road+ 0,08
5Vincenzo NibaliItaliëLiquigasz.t