[NHL] Penguins winnen opnieuw

Damzkieee
De Pittsburgh Penguins hebben in de Eastern Conference finale tegen de Philadelphia Flyers opnieuw gewonnen. In eigen huis werd het voor de tweede keer 4-2. De stand in de best-of-seven series is 2-0, met twee wedstrijden in Philadelphia in het vooruitzicht.
In de eerste periode kwamen de Penguins na tien minuten op voorsprong. Tot dat moment had doelman Martin Biron van de Flyers al een aantal goede reddingen moeten verrichten. Hij was echter kansloos op het van richting veranderde schot van Sydney Crosby. In het tweede bedrijf bracht Jeff Carter de Flyers terug in de wedstrijd door een man-meer-situatie uit te buiten, 1-1. Marian Hossa zorgde voor een nieuwe voorsprong voor de Penguins, uit de rebound wist hij de 2-1 binnen te tikken. Met een man minder op het ijs brachten de Flyers de spanning nog voor het eind van de tweede periode terug in de wedstrijd. Mike Richards rondde een vlijmscherpe counter af.

Ondanks de gelijke stand bleven de Penguins met veel zelfvertrouwen spelen. De onvermijdelijke 3-2 kwam van de stick van de relatief onbekende Max Talbot, vierdelijns aanvaller van de Penguins. Dat de beslissende treffer pas in de achtste minuut van de derde periode viel was vooral te danken aan Flyers-goalie Martin Biron, die met enkele onwaarschijnlijke reddingen zijn ploeg nog enigszins op de been hield. Met nog 20 seconden te spelen bracht Jordan Staal de eindstand op 4-2. De Flyers speelden alles of niets en hadden hun doelman gewisseld voor een veldspeler. Voor Staal was het een koud kunstje om de puck in het lege doel te schuiven.

De Flyers hebben ondanks de 2-0 achterstand nog voldoende vertrouwen op een goede afloop, zo gaf Martin Biron na de wedstrijd aan: "We hebben al vaker een zevende allesbeslissende wedstrijd gespeeld, en gewonnen. De derde wedstrijd is nog net even iets anders, maar het komt aardig in de buurt." Man-of-the-match Max Talbot, die de laatste drie wedstrijden had moeten missen door een gebroken voet, was dolblij met zijn beslissende treffer: "Het is iets speciaals, ik was als een kind zo blij dat ik weer op het ijs kon staan en het maakte het extra speciaal dat ik ook nog de winnende scoorde."

Standen Conference finals:

Eastern Conference
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 0-2

Western Conference
Dallas Stars - Detroit Red Wings 0-2