Steekpartij op Sneakerzfeest in Bloemendaal

Op het strand van Bloemendaal heeft gisteravond rond 23.45 uur een grote vechtpartij plaatsgevonden. Een jongen is daarbij met een mes in zijn nek gestoken. Na de ongeregeldheden zijn er zeker dertig personen aangehouden door de politie, meldde de Reddingsbrigade Bloemendaal.  

In de strandtent, BLM9, waar de vechtpartij uitbrak werd op dat moment het feest 'Sneakerz' gehouden. Aan de strandtent zijn grote vernielingen aangericht.

Er waren gisteravond tussen de 10.000 en 15.000 mensen aanwezig op het Bloemendaalse strand. "Het is jammer dat een kleine groep raddraaiers het verpest na zo een mooie zonnige dag", aldus Ruud Cloeck van de Reddingsbrigade.

Er is een ME-peleton ingezet om de massale vechtpartij een halt toe te roepen. Zij hebben het hele strand leeg geveegd. De ME is al het hele weekend in Zandvoort aanwezig omdat er al eerder ongeregeldheden waren.

De jongen die een steekwond opliep is op de post van de Reddingsbrigade door de ambulancedienst behandeld en later naar het ziekenhuis vervoerd. Wat de aanleiding van de vechtpartij was, is nog onduidelijk.

 

Met dank aan kL0j00h voor de submit.