'De Kameel ' wint kerstverhalenwedstrijd

SunChaser
De jaarlijkse kerstverhalenwedstrijd die FOK! samen met de Sp!ts en de NCRV organiseert is dit jaar gewonnen door Eva Keuris. Haar verhaal heet 'De Kameel' en gaat over een man die tegen de zin van zijn vrouw even een moment voor zichzelf nodig heeft. Eva mag als prijs een schrijfcursus volgen aan de Schrijversvakschool.

FOK! ontving dit jaar precies 400 inzendingen. Je mocht niet meer dan 550 woorden gebruiken en het thema was 'op verhaal komen'. Op de officiële site van het kerstverhaal is tevens een verfilming van één van de verhalen te zien. Als je zin en tijd hebt kun je alle inzendingen nog eens rustig nalezen op de site. Het winnende verhaal kun je uiteraard meteen op FOK! lezen.

Luc was alleen mee gegaan vanwege de glühwein. Op weg naar de kerk, door de natte lanen, had hij zich verheugd op de warme, kruidige smaak, op het krakende plastic bekertje in zijn handen, de alcohol die zijn slokdarm aangenaam in brand zou zetten. Hij was van plan er twee of drie achter elkaar te nemen, dan zou hij tijdens de intens saaie dienst kunnen wegdoezelen, tot het afgelopen was en hij weer snel naar het kraampje kon rennen om meer te halen.

Lees verder...