FOK!games top 10 2007: 10-9-8-7

Roy
Net als vorig jaar zal FOK!games terugkijken op het jaar dat is geweest. We beginnen onze terugblikken met de top 10 voor 2007. Daarna hebben we een jaaroverzicht en begin 2008 zullen wij onze glazen bol oppoetsen om eens te kijken wat we in 2008 allemaal kunnen verwachten.

Deze special is de start van alle artikelen en we behandelen de nummers 10 t/m 7.

10: Uncharted: Drake’s Fortune (PS3, 92%)

In Uncharted gaat Nathan Drake, een afstammeling van de avonturier Sir Francis Drake, op zoek naar de schat van El Dorado. Met behulp van Elena, een reporter die een groots verhaal wil maken, vist hij een dagboek op. Drake en zijn vriend Sully zien dat ze goud in handen hebben en dumpen Elena. Gewapend met dit dagboek gaat Drake samen met zijn maat Sully op zoek naar de verloren gouden stad.

Uncharted heeft de presentatie van een Hollywood film. Het is meeslepend, vol actie, sensatie, humor en een vleugje romantiek en ziet er verbluffend mooi uit. Vanaf het eerste moment weet het te boeien en laat je niet meer los voor je de aftiteling voorbij ziet komen. Het beste is Uncharted te beschrijven als Tomb Raider meets Gears of War, zonder moeite voegt het spel deze gameplay elementen samen en speelt het heerlijk weg.


9: God of War 2: Divine Retribution (PS2, 94%)

God of War 2 ging verder waar God of War ophield. Kratos was de God van de oorlog geworden en regeerde met ijzeren hand. De overige Goden waren hier echter niet blij mee en met een list verraadde Zeus Kratos waardoor hij weer sterfelijk werd en uiteindelijk ook stierf. De Titanen waren het hier echter niet mee eens en met de hulp van Gaia kreeg Kratos een kans om achter Zeus aan te gaan. God of War 2 is een episch vervolg op het eerste deel en kent dezelfde sublieme gameplay. Naast de gameplay is ook het uiterlijk van God of War 2 fantastisch. Ondanks dat het een game op de PS2 is, kan het zo mee in deze tijd.