Evacuatie Franse school door granaat WO II

Een negenjarig meisje heeft vandaag haar klasgenoten en docenten de schrik van hun leven bezorgd. Het meisje bracht vanmorgen namelijk een heuse handgranaat mee naar haar school in de Noord-Franse stad Bethune. De uit de Tweede Wereldoorlog stammende handgranaat stond echter nog op scherp, zodat het noodzakelijk was de school te ontruimen. Dit heeft de lokale politie vandaag bekendgemaakt.

De leerlingen hadden eerder van hun lerares de opdracht gekregen een ongebruikelijk voorwerp mee naar school te nemen. Maar toen het meisje de door haar broer gevonden granaat uit haar tas haalde, bleek zelfs de juffrouw dit object te ongebruikelijk.

Gelukkig wist de onderwijzeres door kordaat optreden verder leed te voorkomen. "De onderwijzeres reageerde onmiddellijk, deed het wapen in een plastic tas, bracht het naar het schoolplein en waarschuwde de schooldirecteur", aldus de politie.

Toen de school alle 191 leerlingen in veiligheid had gebracht, kwamen agenten, brandweerlieden en bomexperts tevoorschijn. De Franse explosievenopruimingsdienst heeft de pin uit de handgranaat gehaald. Het liep met een sisser af, want de granaat ontplofte niet.