'Lijkje Maddie in zee gedumpt vanaf bootje'

Icoon BuitenlandsEr zijn weer nieuwe ontwikkeling in de zaak van het vermiste Britse meisje Maddie McCann. De kleuter zou vanaf een Britse boot in zee zijn gedumpt waardoor de politie vreest dat haar lichaampje nooit wordt gevonden.

Een Portugese rechercheur heeft aan de krant 24 Horas vertelt dat het een zware dobber wordt de betrokkenheid van de ouders te bewijzen. Zonder Maddies lijk hebben de onderzoekers te weinig bewijs om de ouders te vervolgen.

Het meisje zou in een met stenen verzwaarde zak in het water zijn gegooid. Deze theorie is een van de weinige die de Portugese politie nog over heeft nadat zoektochten op het land niets hebben opgeleverd.

Moeder Kate zal opnieuw door de politie worden verhoord. Daarvoor heeft de Portugese onderzoekrechter toestemming gegeven, maar het is nog onduidelijk of het verhoor in Portugal of Engeland zal plaatsvinden. Bij een vorig verhoor weigerde Kate een verklaring af te leggen. Nu ze verdachte in de zaak is heeft ze recht te zwijgen.

Ook de betrokkenheid van de Brit Robert Murat, de eerste verdachte in de zaak, wordt opnieuw onderzocht. Portugese rechercheurs vermoeden dat hij meer afweet van de boot. Daarnaast wordt nog onderzocht of er een link bestaat tussen Murat en Maddies ouders. Er wordt vermoed dat de kleuter stierf aan een overdosis slaappillen.


Maddie McCann