Professor Donald Michie overleden

De beroemde professor Donald Michie die in de Tweede Wereldoorlog slim genoeg was om de grootste geheimen van de Duitsers te ontcijferen, was afgelopen zaterdag niet in staat om een dodelijk ongeluk te voorkomen. Hij reed met zijn ex-vrouw Anne McLaren, eveneens een bekende wetenschapper, in de omgeving van Londen op de snelweg M11 tegen een boom aan.

Bij het ongeval, waarvan nog niet bekend is hoe het heeft kunnen gebeuren, kwamen zowel de professor als zijn ex-vrouw om. Dit meldt de Daily Mail vandaag. Michie was in de Tweede Wereldoorlog werkzaam op de militaire basis Bletchley Park, waar wetenschappers zich op de Duitse geheime codes en geheimtaal gestort hadden. Op Bletchley Park werd ook de Enigma codeermachine gekraakt. Dit zou volgens deskundigen de oorlog bespoedigd hebben.

De laatste jaren van zijn leven was professor Michie afdelingshoofd op de Universiteit van Edinburgh. Met name kunstmatige intelligentie was zijn specialisme. Michie is 83 jaar geworden, zijn ex-vrouw bereikte de leeftijd van 80 jaar.

Professor Donald Michie
Professor Donald Michie: 11 november 1923 – 7 juli 2007


Met dank aan KRIBBET voor de submit.