TV-debuut Beelen trekt half miljoen kijkers

TelevisieHet debuut van Giel Beelen als talkshowhost op tv heeft gisteren bijna een half miljoen kijkers getrokken. Het nieuwe Vara-programma haalde daarmee plek 17 op de lijst van 25 best bekeken programma's van de zondag.

Beelen, die vooraf aankondigde het programma naakt te willen presenteren, had het blote onderdeel beperkt tot een één op één interview met een gast. Gisteren was dat Beelens vriend Lange Frans. Naakt gezeten achter een tafel - geslachtsdelen bleven buiten beeld - babbelden de twee openhartig over seks, vrouwen en de mens achter Lange Frans.

Ook te gast was André van Duin, maar die hield zijn kleren aan, net als de overige gasten. Hij liet onder meer zijn eerste grammofoonplaatje horen uit 1964. Aan het eind van het gesprek met Van Duin zat een karaokemoment van het nummer Oerend Hard van Normaal.

Verder mocht een meisje haar woede projecteren op serviesgoed. Wie in het publiek als eerste de onbekende inhoud van een doosje, in dit geval een insect, opat kreeg kaartjes voor Lowlands. Ook stelde Beelen zich in een cabine bloot aan uitlaatgassen om te laten zien wat een mens gemiddeld in een stad naar binnenkrijgt.

Giel is de komende zeven weken op zondagavond te zien bij de Vara op Nederland 3.



Giel is terug te zien via Uitzendingemist