Vader-zoon tocht op motor eindigt fataal

Icoon OngelukIn Californië (Amerika) is de politie op zoek naar een trucker die een jongeman van Engelse afkomst heeft doodgereden. De 18-jarige Cai Ap Leslie was net gestart met een motortocht door Amerika samen met zijn vader. De reis zou tien maanden duren, na afloop zou Cai aan zijn studie medicijnen beginnen.

Vader en zoon hadden voor hun speciale tocht beiden een splinternieuwe Kawasaki 650 motor aangeschaft. De tocht die ze wilden maken was 45.000 kilometer lang en zou door de VS, Mexico en Zuid-Amerika heen voeren. Ze waren net aan hun tocht begonnen toen de 47-jarige vader van Cai een aantal kilometer vooruit gereden was en Cai een ongeluk kreeg. Zijn vader had niets door en bleef een stuk verderop wachten. De motor van Cai kreeg problemen en een vrachtwagenchauffeur die of niet goed uitgekeken had of gewoon niet meer uit kon wijken reed plompverloren over de 18-jarige jongen heen.

De vader van Cai die verderop geduldig had staan wachten op zijn zoon, ging spoorslags terug toen hij van een medeweggebruiker te horen kreeg dat een stuk terug een ernstig ongeluk had plaatsgevonden. "Ik reed snel terug en zag dat andere motorrijders zich over mijn zoon ontfermd hadden. Hij wilde dat ik hem zelf vasthield. Cai had veel pijn", zegt de vader tegen de Daily Express. Cai is in het ziekenhuis in Los Angeles overleden. Hij overleefde een vier uur durende operatie om zijn leven te redden helaas niet.

De plaatselijke politie verklaart dat het gewoon een tragisch ongeluk is geweest, maar de familie wil toch dat de trucker opgespoord wordt. In een e-mail aan zijn familie schrijft zijn van verdriet verscheurde vader: "Hij was de beste vriend die ik ooit had"

Ondanks zijn jonge leeftijd had Cai er al duizenden kilometers opzitten met zijn motor in Wales (Engeland). Op internet hield de knul een weblog bij over zijn ‘reis der reizen’. Hierop schreef hij onder meer dat hij gek was op motorrijden en dat hij in de komende tien maanden de motivatie voor zijn studie medicijnen hoopte te vinden.